Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
F.O.B. - Outside The Palace Walls

25. 7. 2020, Praha - Modrá Vopice

Poslední červencovou sobotu proběhne v pražské Modré Vopici sešlost tvrdších žánrů. Na své si přijdou nejen příznivci atmosférických a melodických odnoží. V průběhu večera se Vám představí tyto spolky:

Kapela TISÍC LET OD RÁJE hraje již přes dvacet let a byla jednou z vůbec prvních kapel, která začala využívat extrémní dívčí vokál. Zpočátku své existence se stylově pohybovala zejména v hardcore vodách, postupně se pak začala přibližovat více k metalu. Po příchodu zpěvačky Dashy, která disponuje extrémní blackovým zpěvem, kapela natočila CD GAIA, ve kterém se originálním způsbem míchaly různé styly - od black metalu, přes hardcore, death, ambient až po rap. Po CD Gaia vzniklo CD Waves, které kapela pokřitila na festivalu Brutal Assault, kde mnohokrát hrála. Kromě Brutalu se objevila i na dalších velkých metalových festech, jako je Masters of rock apod. Má za sebou i několik zahraničních turné a stovky koncertů, které se vyznačují značně divokou pódiovou show.

Ostravská melo-death metalová skupina KAZGAROTH se v plné sestavě do boje vydává v druhé polovině roku 2018. 18. 1. 2020 vydává první album - Horn of Oblivion - příběhem provázaných úderných 11 skladeb vypráví o bojích, úskocích a zradě, které provází rytíře, jejichž cesta za artefaktem je vykoupena krví. Nynější sestava byla nedávno posílena o nového zpěváka, a tak jsou Kazgaroth opět připraveni do publika vnést pořádnou dávku energie a předvést svůj zápal pro boj. Za bicí sestavou už nějaký čas stojí (sedí) Adam "Shepard" Kristl, jenž staví základy pro kytaru basovou, kterou zastává Timea Šimoňáková, i kytary hlavní, kterými fanoušky drtí Jakub "Rimmon" Forst a Stanislaw Waclawik. Novou podobu vokálním partům dodal Tomáš Gulan Kulhánek, čímž uzavírá konečnou podobu sestavy. 

Kapela SCABBARD působí na metalové scéně od roku 1992.Za tu dobu vydala tři dema a dvě Cd-v roce 1996- Beginning of extinction u německé firmy Morbid records a jako Mc u litevské firmy Soundless productions.V roce 1999 u Sheer records vydali druhé cd Extended Mirror.Za dobu své existence odehráli desítky koncertů v České republice, Slovenské republice, Německu, Rakousku, Švýcarsku. Odjeli společné turné několikrát s Krabathor, Vader, Darkside, taktéž turné s Destruction,nebo Debustrol.Jako předkapela se představili např.s Therion, Caniball Corpse, Sinister. Samozřejmě i se spoustou místních smeček jako např: Torthary, Pandemia. V letech 2001-2016 došlo k hybernaci kapely. K opětovnému vzkříšení Scabbard došlo v květnu 2017. Nyní hraje v tříčlenné sestavě. Na jaře 2020 vyjde třetí cd “V říši zla” u firmy Slovak Metal Army. Zároveň u Awekenning Records vyjdou v reedici první dvě cd a třetí demo Nonsense War. Kapela opět aktivně koncertuje jak v klubech,tak i na letních festivalech např: Symbolic fest ,Masters of rock.... 

Hostující pražská kapela AUTUMN COLD se v tuzemském podhoubí pohybuje přibližně 2 roky. I přes časté personální peripetie se jí za tu dobu podařilo nahrát 2 EP a odehrát na dvě desítky koncertů. Jejich tvorba v sobě v sobě prolíná prvky death/doom/gothic a dark metalu. Pochmurnost jejich tónů podtrhuje zpěvákův výrazný growl. Aktuálně kapela začíná konvertovat v nové sestavě a zároveň nahrává své debutové album, jehož skladby tvoří páteř jejich živého vystoupení. 

STAY DOWN je hudební skupina hrající metalcore/hardcore. Členové jsou rozházení po jižní Moravě, proto se uvádí jako domovský bod město Znojmo, které mají všichni nejblíže. Vznik v červnu 2017. Na svém kontě mají EP My Way, na kterém najdete 4 songy, natočili 3 videoklipy a dva singly. Během své existence vyměnili oba kytaristy. Po dohodě všech členů kapela v prosinci, po 3,5 letech, končí. Nenechte si proto ujít jejich poslední pražský koncert. 

INTO CATHARSIS se již několik let věnují ojedinělé fúzi melodic death metalu s klasickými harmoniemi a formami a čtyřmi různými vokály i growly. V současném složení fungují od roku 2017 a právě se chystají vydat druhý singl, který na koncertě také zazní. 

Jízdní řád akce:
17:30 Into Catharsis
18:30 Stay Down
19:40 Kazgaroth
20:50 Autumn Cold
22:00 Tisíc let od ráje
23:10 Scabbard 

FB událost


Zveřejněno: 30. 01. 2020
Přečteno:
691 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář