Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

Víkendové dny bývají pro muzikanty náročné, obzvláště v době letní, kdy se koná nejvíce festivalů a ani tentokráte tomu pro FOB nebylo jinak.

A tak jsme s Mártym a manažerem Jirkou za ranního kuropění veleli v Táboře parade marsch Sprungbrett in der Alten Feuerwache Treptow Berlin! Díky časné ranní hodině proběhla cesta do Prahy, kde jsme nabrali Bendise velmi svižně a bez nějakých zbytečných přestávek, což ale, jak se později ukázalo, bylo předzvěstí štěpné reakce v manažerských střevech. A jako na potvoru, zrovna 60 let od svržení 1. atomové bomby. Díky této menší indispozici jsme museli velmi často zastavovat, přičemž největší frekvence proběhla již na německém území. Nutno podotknout, že Jirka je chlapák a statečně obstál i v poněkud delší frontě na hranicích. Ještě, že nás nekontrolovali důkladněji.

Drážďany jsou pro nás poněkud zakleté místo a tak samozřejmě zase trošku bloudíme mezi sjezdy a stavbami nových jízdních pruhů, než najedeme na tu správnou dálnici s ukazateli Berlin. Cihlu na plyn a gerade aus. Po prohlídce berlínského předměstí (sjel jsem z dálnice krápánek dříve) vjíždíme slavnostně do Alten Feuerwache.

K našemu zklamání se akce přesouvá dovnitř. Moc se ani nedivíme, i nás po cestě zkropila nejedna přeháňka. Rozbalujeme distro, dáváme si piva a později z nedaleké místní pizzerie i pizzu, která malinko uspokojila, ale rozhodně nenadchla, jelikož její kvalita byla přímo úměrná vzdálenosti z místa původu.

První kapela THE COLD RUSH se prezentovala jednak temným kytarovým rockem se samplovanými klávesami a jinými pazvuky a jednak sličnou zpěvní děvou. Pohoda muzička, která ale poněkud vybočovala z řad žánru, který nastiňovaly další kapely. Navíc se od zpěvule dozvídáme, že hrají místo MORDORN. Přicházejí kámoši z Acid Rain a tak klábosíme o novinkách jak na německé, tak české ug scéně.

Druzí v pořadí MORBID MIND rozjeli totální heavy-thrash metal a já si připadám jak v době před dvaceti lety kdy jsem tuhle muziku hobloval s kamošem na základce. Nic pro mě, a tak na ně nevěřícně civím asi půlku jejich setu, zbytek pak probendím u distra či pohybem po areálu, pro mě zklamání, kam že se to ta Německá scéna ubírá, nezpraví to ani agrothrashové pózy kapely, nuda. Později se během večera od přátel z Acid Rain dozvídám, že death metal je v Německu naprosto mrtvej a místo toho nastoupil heavy metal (asi ve stylu kapel na této akci), hmmmm, tak to potěš koště.

Na DORN koukám jen chviličku, jelikož si musím jít připravit cajky na stejdž a rozhejbat poněkud ztuhlé prsty. Kapela mastí jako my ? ve třech, akorát zpívá kytarista, který vsadil na image zlého chlapce a jeho uvádění písní a rozmáchlá gesta mi připadají trošku komická. I klukům z Declamatory to neuniká a tak v backstagi později slyším, že: ??ten kytarista je více pózer, než muzikant.?. Fanouškům se ale vystoupení zamlouvá a pod pódiem registruju i pár vrtulí.

Náš čas je tu, věšíme nad bicí plachtu a mydlíme do lidí nové CD Default. Hraje se mi výborně a vrtulí pod pódiem přibylo. Lidé slušně reagují i na mé anglické uvádění, přeci jenom s němčinou jsem na tom hůře a po koncertě absolvuji i autogramiádu s ujišťováním, že jsme ta nejlepší kapela, co tu hrála. Super, díky.

S DECLAMATORY jsme již v Berlíně tu čest měli. Kapela má silné lokální postavení a jejich thrash ala Metallica Berlíňanům asi svědčí. Muzika téměř jako Morbid Mind, ale asi tak o 3 třídy lepší. Když zavřu oči, tak je to fakt jak Metallica, nic moc originalita, ale aspoň dobře zahraný, ke konci už ale taky nuda...

Festival končí a začíná, jak se později ukazuje, dost dobrá after párty. S osazenstvem klubu a 2 roštěnkama postáváme u baru. Bendis zařídil zase ten ?drahej burbon? tudíž rum, za což mu děkuji nejen já,  ale i přítelkyně zvukaře, která již v České Republice byla a ví, co a jak :-) Tajemství Mexické pěsti je rychle odhaleno a stejně rychle mizí i rum. After party je slušně rozjetá, kecáme o všem možném a dám si i taneček v rytmu valčíku?ale hraje k tomu asi Sepultura, či co:)) Ke čtvrté hodině ranní toho mám tak akorát, odcházím na kutě a ponechávám Bendise svému osudu.

Kurzíva - Márty

Klub: http://www.sprungbrett-berlin.de/


Zveřejněno: 10. 08. 2005
Přečteno:
3506 x
Autor: Corbow | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář