Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
TELEPATIE VI

1. 10. 2019, Praha - Modrá Vopice

Podzimní metalová nálož pokračovala první říjnový den v pražské Modré vopici, kde vystoupilo duo death metalových formací. Mexické IN OBSCURITY REVEALED doplnili tuzemští death metalisté BRUTALLY DECEASED v částečně nové sestavě.

BRUTALLY DECEASED jsou jistě jednou z nejzásadnějších death metalových formací české scény. Za víc než deset let existence vydali tři zdařilé desky a postupně se zformovali z jasně švédskem (DISMEMBER zejména) inspirované kapely k ne už tak jednoduše přirovnatelné bandě. Občas už pětice koketuje i s černotou, což je znatelné zejména na novém splitku s polskými EMBRIONAL či poslední řadovce "Satanic Corpse". Novými členy BRUTALLY DECEASED jsou bubeník Tom (jinak MALLEPHYR) a kytarista Adam (FEEBLE MINDED), pro které byl úterní gig premiérou. Se kterou se popasovali na výbornou. Vůbec nebylo znát, že šlo o první koncert v nové sestavě, šlapalo to skvěle. Nové věci jako "Worship Where the Devil Worships" jsou mnohem víc nasypané než starší songy, což kvituji a těším se na příští řadové album. Zvukově bylo také vše naprosto v pořádku, čitelný virbl krásně rozkrájel kytarové hradby a Žlababův brutální vokál zase zabíjel.

IN OBSCURITY REVEALED jsem před koncertem neposlechl, nechal jsem se překvapit. Jediné, co jsem věděl, že jsou lehce personálně spjati s black metalovými HACAVITZ, se kterými jsme měli tu čest hrát a kteří jak naživo, tak na poslední řadovce "Nex Nihil" (2017) potvrdili velmi dobrou instrumentální i kompoziční vyzrálost. IN OBSCURITY REVEALED jsou více do death metalu, ale do řádně temného. A tak to mám rád. Chvílemi v nich slyšíte rané MORBID ANGEL, chvílemi temnoty typu DEAD CONGREGATION, no prostě přesně to, co v žánru vyhledávám. Vymazlené kytary, střídání v sólech, výborný vokál, jen škoda, že Fabriziova basa téměř nebyla slyšitelná. IN OBSCURITY REVEALED jsou mladou kapelou - fungují pět let, na kontě mají jedinou řadovku a byli na svém prvním turné po Evropě, ale žádnou mladickou nerozvážnost zde nehledejte. Čtveřice moc dobře ví, čím zabíjet.

Poslední dobou se ty koncerty daří a z každého si odnáším skvělé zážitky. Úterý nebylo výjimkou, obě kapely podaly nadstandardní výkon. A konec dokonce před desátou hodinou přišel ve všední den vhod.


Zveřejněno: 08. 10. 2019
Přečteno:
3795 x
Autor: Opat | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář