Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
HEIDEN – Andzjel

5. 4. 2019 , Praha - Rock Café

Project Pitchfork se v pátek vrátí do Prahy s novým vesmírným konceptem.
 
V pátek 5. dubna v Rock Café zaburácí německá tvrdě elektronická legenda a tuzemští Schwarzprior tu odehrají svou poslední letošní show.
Project Pitchfork nezahálí. Od posledního koncertu v Praze vydali čtyři řadové desky a s neztenčenou energií koncertují po celé Evropě. Zopakují mimořádně intenzivní zážitek, kdy dokázali potěšit milovníky své starší tvorby i nadchnout příznivce té aktuální?

Možná si na ten koncert z března 2014 vzpomínáte. Nečekaný kolaps schvátil večer před pražským vystoupením klávesáka Jürgena Jansena. Ještě, že „Vidlím“ předskakoval všudybyl Daniel Myer, který absolvoval turné Project Pitchfork jako předskok se svým sólovým projektem Architect! Díky tomu jsme si mohli vychutnat legendární německou partu v nečekaném složení a výrazně dlouhém setu, kdy Peter Spilles a spol. často zabrousili k hitovkám kapely z první poloviny devadesátých let.

Loni vydala trojice nová alba „Akkretion“ a „Fragment“, po kterých má přijít ještě další počin s názvem „Elysium“. Pomyslná trilogie nás má odnést kamsi daleko do kosmu, do hlubin věčnosti mezi umírající hvězdy. Kapela slibuje, že nejnovější deska nebude jen posluchačským zážitkem; má na nás působit všemi smysly, abychom materiál procítili naplno. A o tom, že Peter Spilles totéž dokáže už více než čtvrtstoletí i live, nás po čtyřech letech přesvědčí v Rock Café.

O doprovod německých nestorů elektroniky se postará zavedené domácí avantgardně-elektronické těleso Schwarzprior. Svébytná formace nás protáhne všemi levely desky "IDDQD" i následujícími bonusovými singly. A udělají to v tomto roce vůbec naposledy. Ano, páteční show v Rock Café bude zároveň posledním letošním koncertem trojice. To nechcete minout. Mimo zlidovělých kousků hvězdných "Vidlí" se tak dostane i na přísně současnou a neurotickou schízu individuí zasažených magií Ostravy i hlavního města.
 
Přijďte se ponořit do tvrdě elektronických vesmírů a nasát do sebe kus jejich bezbřehé synťákové věčnosti.

PROJECT PITCHFORK (D), SCHWARZPRIOR
5. dubna 2019 (20:30)
Praha, Rock Café (Národní 21)
Vstup: 590 Kč + poplatky / 690 Kč na místě


Zveřejněno: 02. 10. 2018
Přečteno:
3496 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář