Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
Heathen Convention 2024

23. 3. 2019, Most - Rokáč Vinohrady

Akce v mosteckém „DYCKY MOST!“ rokáči na Vinohradech pro mne byla překvapením na poslední chvíli, kdy mi o ní řekl kámoš. Žánrově to bylo trošku mimo mne, ale jednu kapelu jsem znal a tak jsem příliš neprotestoval, protože jsem věděl, že zklamán určitě nebudu.

Do klubu, do kterého nenarvete před pódiem více jak 50 lidí, dorazila tak třetina, maximálně půlka. Akce měla takovou rodinou atmosféru, ale to je na severu Čech, a vlastně všude mimo větší metropole, docela standard, pokud nehrajete nějaké tuctovky pro masy… Kapely měly být tři, ale kvůli nemoci odpadla chomutovská deathcore cháska VICTIMS. Svojí muzikou nás tak poctila banda z Kraslic OBJECT a domácí mostečtí DIVERSITY, které jsem několikrát viděl a kteří  koncert pořádali.

Akce měla začít v osm a klasicky to bylo o asi čtyřicet minut později. Jako první hráli OBJECT. Kapela představila progresivní metal kombinující moderní metal díky typickým prvkům, jako je breakdown a používání hlubších „sedmiček“, což je tedy taky takový dnešní standard. Na druhou stranu jsem zaslechl i groove odkazy na kapely typu PANTERA. Vokálově se projevoval zpěvák, který si liboval v čistých polohách, a občas i střelec s rytmickou kytarou, který preferoval naopak uřvanější projev hlasivek. Starší kovové kořeny ctil Tom se sólovou kytarou, který si prakticky v každé skladbě vystřihnul jedno či dvě sóla. Ta byla velmi melodická s čistým zvukem a velmi jistě zahrána. Kapele to valilo dobře a všichni na i před pódiem si OBJECT užili.

Po krátké pauze nastoupilo mostecké trio DIVERSITY, nově s bubeníkem Lukášem. Kluci měli na tomto koncertě křtít nové EP album, ale to nevyšlo a tak si budeme muset na křest počkat na jindy. Jestli by se měl dát nějaký přívlastek DIVERSITY, který by stoprocentně seděl, byl by termín progresivní. Opravdu. Tahle muzika člověka nadchne. Technicky i pocitově. Jemné, hladivé... Pavla bych tip na fanouška Vaie. Melodie střídají sem tam nějaký ten breakdown, který následuje sólový dvouminutový tapping, a je jedno, jestli na elektrickou kytaru nebo basu obskurní značky. Zmínil jsem nového bicmena. Sehnat dobrého bubeníka pro tento žánr není určitě snadné a Lukáš se role zhostil parádně. Do bubínků mlátil s nadšením, mezi takty bouchal chytlavé výplně a celkově to mělo náboj. Jeden by řekl, že je s nimi Luky od začátku. DIVERSITY byli perfektní, ale to není popravdě moc velké překvapení a všichni jsme čekali stodesetiprocentní výkon.

Koncert skončil okolo jedenácté a já odjížděl s velmi dobrým pocitem. Je dobře, že se tu takové akce stále konají, i když jim umístění a kvůli tomu (ne)návštěvnost příliš nefandí...


Zveřejněno: 26. 03. 2019
Přečteno:
3861 x
Autor: Pavel | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář