Nejbližší koncerty
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

CRANIOTOMY - Cut A Piece For Your Hunger CD 2005 - Grodhaisn Production

Tak jo, máme tu ďaľšie dielko od slovenských brutal death metalers Craniotomy, ktoré človeka nabáda už pohľadom na  cover, aby si odkrojil kúsok z už očividne dosť rozkrájaného, rozpáraného a rozkladajúceho sa človeka v zajatí lebiek - no, nie že by vyzeral nejak chutne :-), zato ale hudba je vcelku mňam. Artwork je teda aký iný, než death metalový, no ktovie o pár rokov, keď sa telá a lebky rozložia, možno tam porastú kvetinky a aj to sa objaví na obale. :-) Na zadnej asti stoja ujovia obsluhujúci nástroje s tými patričnými death metal vážnymi tvárami, ktoré už k tomu ultra brutal foto image patria. :-)

Takže, už viac k samotnej hudbe. Hm, no čo sa dá o tomto albe povedať jest asi toľko, že zvuk je veľmi veľmi hutný, basgitary sú veľmi výrazné, growling je typisch -  hlboké "kroch kroch" (ale príjemne sa to počúva), sem-tam "krááá" - ale nie také to black metalové krákanie (to sú "zdravé vrany"), toto je ako keď vrana kráka z posledných síl. :-) No, každopádne, nie je to moc často a hudbu to dopĺňa vhodne. Rýchlosť je stredná, občas bubeník aj s gitaristami pridá a v druhej skladbe sa objavujú asi po prvý krát tak trošku gitarové sóla, ktoré mi kapánek pripomínajú inú slovenskú kapelu - Typhoid a tak trochu oživia tú monotónnu riffovú valiacu sa masu. Tretia pieseň "Sick Call" je však niečo celkom iné. To je úplné mňam od začiatku až do konca. Miesi sa tu melodika s brutal deathom a bicie si to krásne odsýpajú. Úplne si viem predstaviť, ako na toto "pařím" na koncerte. :-) Song "Disgust and Pain" je opäť zaujímavý, aj keď sa podobá tým predošlým a hlavne, nezaprú sa tu tie kvílivé ulietavajúce riffy, ktoré sú pre Craniotomy špecifické a časté. "Dekubit" začne takým typisch death metal introm s nejakými industriálnymi zvukmi a pokračuje v duchu predošlých piesní. Ale pozor - "Goreburger", to má ten správny začiatok a aj celý song má šmrnc! Ide o rychlejší kúsok so strunovým "príbojom" - tak to na mňa pôsobí, celistvo a plynule, ako keď sa valí vlna na mori. Naozaj pekná, hutná pieseň. Na záver nám zahrá "Remix (...And From Flesh To Bone)", v ktorom sa objavia aj fajn doplňujúce elektro zvuky a lá Fear Factory (hoci len v úvode), plač dieťaťa a za ním krátke ženské operné zavlnenie hlasom a vôbec, tento song je akýsi živší a rýchlejší.

Takže album sa s nami rozlúčil dôstojne. A ako to ohodnotiť? No, dajme tomu, že Nile by u mňa mali 10 a Fleshgrind 9, tak Craniotomy ešte uberiem bodík. Čo sa týka zvuku a vlastne aj príjemného pocitu z hudby, stojí to fakt za to, ale ďaľší bod dole za predlhé trvanie tých istých riffov v niektorých skladbách. Ale inak treba povedať, že k tomuto albu sa ešte určite rada vrátim. Veľmi slušný počin od Craniotomy.

Čas: 32:00

Tracklist:

  1. Cut A Piece For Your Hunger
  2. Death In Eyes
  3. Sick Call
  4. Disgust And Pain
  5. Dekubit
  6. Goreburger
  7. Discreet By Butcher
  8. Born In The Dissecting-Room
  9. Mix (...And From Flesh To Bone)

http://craniotomy.wz.cz


Zveřejněno: 10. 06. 2005
Přečteno:
3337 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Weronyka | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář