Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

Digitální release 2017, Hells Headbangers Records / doom, horor metal / USA

Pomalu jsem na tuhle partu zapomněl. Od jejich plzeňského koncertu v roce 2015 uteklo už dost vody a o kapele de facto nebylo vůbec slyšet. Jako blesk z čistého nebe se najednou objevila jejich třetí velká deska, která zatím vyšla jen v digitální verzi (31. 10. na Halloween), fyzická podoba má vyjít po Novém roce.

Novinka „Evil Sound Screamers“ je třetí velkou deskou ACID WITCH a vychází po sedmileté pauze od zřejmě nejlepšího díla kapely „Stoned“. Sedm let je pořádná porce, ale dřív než kapelu obviníme z lenosti, je potřeba říct, že se v mezidobí jenom nepoflakovala a sem tam něco menšího nahrála. Z tohoto mezidobí lze považovat za nejzdařilejší čtyřskladbové EP coververzí „Midnight Movies“ z roku 2015.

Nebyli by to ACID WITCH, aby i v roce 2017 nepřinesli velkou porci metalového klišé a to ve všech rovinách, nejen té hudební. ACID WITCH na svých nahrávkách vždy smrděli po retro metalu. Jejich cítění hudby je už dnes pomalu pravěk a říct, že by jim bylo před třiceti léty nejlíp, už prostě neplatí a tak se musí přihodit ještě nějaký ten rok navíc. ACID WITCH hrají v podstatě jednoduchý doom, který je chvíli víc cítit klasickým hard rockem, občas až heavy vlivy a to vše je doplněné zvuky synťáků zpěváka Slashera. A jsou to právě klávesy, které na novince dostávají mnohem větší prostor. Za prvé jich je víc a za druhé, když na ně dojde, tak jsou v mixu vytaženější, než tomu bylo dřív. Jako důkaz funguje hned druhá „Mr. Beistle“, kde jsou klávesy v refrénu nejvýraznější složkou. A je to hned „Mr. Beistle“, která dokáže příjemně navnadit na věci další. Musím říct, že touhle skladbou mě kapela dokázala ihned vtáhnout, protože se jí podařilo do songu dostat ten jejich charakteristický „kýčojdní“ metal, kde se sice nešetří slovy jako jsou witch, evil, atd., ale víc než strach a husí kůži vám jejich počínání vytvoří úsměv na tváři. Ten jejich metal ovlivněný tématikou béčkových hororů a v případě novinky Helloweenem je prostě jenom zábava.

Z desítky věcí na desce jsou tři intra s nasamplovanými dialogy z filmů, které jsou nezbytnou součástí kapely a dotváří tak celkový výraz. Po už zmíněné „Mr. Beistle“ zní slušně hned následující „I Hate Halloween“, kdy vás její začátek svými syntetickými tóny přenese na vesnickou pouť, kde vás za pár okamžiků čeká vstup do strašidelného domu. Trochu rychlejších temp přinese čtvrtá „Cheap Gore“, v které opět bodují hlavně Slasherovy synťáky.

Kromě záživnějších a vtipnějších skladeb jsou na desce pochopitelně i takové věci, které pravděpodobně budou hodně oblíbené, ale song jakým je „Hardrock Halloween“, je už pro mě chvílemi za hranou. Tady je to občas zábava na úrovni regionálního bigbítu a bohužel podobných míst se celkově občas zjeví víc. Naštěstí těch lepších momentů je na „Evil Sound Screamers“ neustále víc a tak se vyplatí tuhle partu sledovat.

ACID WITCH přinášejí opět lehce stravitelnou verzi metalu, který je určen ryze pro pohodový poslech. Nesmí se v jejich činností hledat nějaká velká věda. Je pravda, že se jim nedaří po celou hrací dobu být ve vrcholné formě, ale to neznamená, že by vydali špatné album. Jejich současný výraz, kdy přibylo víc umělých zvuků a i zpěv Slashera doznal jistých změn, jim ale sluší.

Seznam skladeb:

  1. Scare Tape
  2. Mr. Beistle
  3. I Hate Halloween
  4. Cheap Gore
  5. Nain Rouge (The Red Dwarf)
  6. Enter at Your Own Risk
  7. Mutilation Mansion
  8. Hardrock Halloween
  9. Nightmare in a Damaged Brain
  10. An Evil Sound Screaming

Čas: 37:25

Sestava:

  • Shagrat - basa, zpěv
  • Slasher Dave - zpěv, klávesy
  • Gnarls Charles - bicí
  • Mike Tuff - kytara

Facebook

Bandcamp


Zveřejněno: 22. 11. 2017
Přečteno:
3618 x
Hodnocení autora:
6 / 10

Autor: Coornelus | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář