Nejbližší koncerty
HEIDEN – Andzjel

Je třeba jít s pravdou ven. Oficiálně, protože stejně o tom většina z vás ví. Za necelé dva týdny vyjde nová deska Chorobopop na Malarie Records a Cultburger Records. Předobjednávky zde.

Split sami se sebou na svém třetím řadovém albu Svobodě na stopě vydali rožnovští Chorobopop. Ctib, Zay a Keč se na desce vrátili ke svým punkovým kořenům a zároveň opustili dosavadní jistoty – natočili album z jedné poloviny zcela synthpopové.

Deska dostala název Svobodě na stopě. To může odkazovat ke svobodě tvůrčí, ale také ke svobodě jednotlivce na úsvitu vzrůstu omezování svobod, vzniku nových válečných konfliktů, dezinformací, umělé inteligence a dalších nejistot, které přepisují řadu dosavadních „jistot“.

„Přestože je naše album hudebně hodně rozkročené, textově jde o naši zatím nejsevřenější nahrávku. Myslím, že je to právě poetika textů, co nejvíc prozrazuje naše punkové kořeny. Na obou stranách desky reflektujeme současnost, včetně neschopnosti nebo neochoty lidí si navzájem porozumět,“ říká k desce Ctib.

Album Svobodě na stopě vychází 12. dubna na LP, CD, audiokazetě a digitálně u labelu Malárie Records. Křest doma v Rožnově pod Radhoštěm Chorobopop plánují 30. dubna, brněnský křest se chystá 2. května a pražský 19. května.

Náklad 300 LP, 150 CD, 100 MC.

Strana punk

Reprezentant kokotů
Zeptám se
Povodeň
Blabla
Tady a teď
Naviják
Argumenty
Vzadu i vpředu

Strana synth

Vypravěč
1000 let
Blíž
Hlasy
Úsměv a umělou inteligenci

Chorobopop
Malarie Records
Cultburger Records 

 


Publikováno: 05. 04. 2024
Autor: Bury

Fotogalerie