TELEPATIE VI

DR. LIVING DEAD! – Radioactive Intervention CD 2012, High Roller Records

Pozn.: Recenze na tohle album už na Fobii vyšla, přečíst si ji můžete zde. Jenže CD na recenzi doputovalo podruhé, v souvislosti s plánovaným tour DR. LIVING DEAD! po České republice. Tak snad neuškodí, že se na něj mrkneme podruhé... A když už jsem u toho tour, tak termíny jsou:
14.11.2013 Praha
15.11.2013 Plzeň
16.11.2013 Slavonice
17.11.2013 Ostrava

Jedno přísloví říká, že je třeba kout železo dokud je žhavé. A druhé práce kvapná, málo platná. A teď si vyberte...

DR. LIVING DEAD! si s druhou deskou pospíšili, vydali ji rok po debutu, i když mezi nahráváním uplynuly roky dva. Zatímco první album tvořily skladby za čtyři roky existence kapely, na přípravu druhé oficiální nahrávky měli pánové poloviční čas. Zatímco na první album se do 38 minut vešlo 16 skladeb, na druhém naplnilo stejný čas skladeb 12.

Fakta, která nemusí nic znamenat, nicméně minimálně druhá skutečnost něco naznačuje. Naznačuje, že skladby jsou o poznání delší, tím pádem by se dalo čekat, že budou propracovanější, dospělejší... jen aby to nebylo na úkor zábavnosti a spádu.

Toliko pochybnosti, které s prvními tóny úvodního záseku, který dal albu jméno, berou za své. „Radioactive Intervention“ odsýpá podobně jako starší fláky pěkně zostra, ani chvilkové zvolnění neškodí, stejné pocity mám při poslechu následující „You´re Lost“, v níž chvilkové kvílení kytary zabírá stejně jako zpěvákovy vyšší parodické polohy. S třetím songem jde žel naléhavost trochu dolů, hraje se spíše heavy metal než thrash, navíc nepříliš chytlavý; tohle mě jednoduše nebaví a připadám si jako kdybych poslouchal nějakou neznámou heavy partu z osmdesátých let, která neprorazila prostě proto, že nebyla ničím výjimečná. Poprvé mě napadá „práce kvapná...“, nicméně nepovažuju tohle přísloví za věc vystihující, spíše se kloním k názoru, že to tak DR. LIVING DEAD! prostě cítí a chtějí. Obě tváře nabízí „The Meaning Of Life“, přičemž mně se samozřejmě líbí rychlá druhá část. A pokračujeme jako na houpačce, chvíli hraje prim thrash, dojde i na hardcore („Bearer Of Truth“), ve stejné skladbě i na plíživé tempo, ale závany heavy metalu jsou hodně časté. Staromilci asi zaplesají, retro je to jako vyšité, mě to v podstatě baví, ale když srovnám „Radioactive Intervention“ s debutem, vyhrává u mě nespoutaná energie a nadhled nad možná promyšlenějšími kompozicemi, nicméně méně chytlavými a méně zábavnými. Jistě, často si tou hlavou zatřepu, ale místy bych na tu pilu přitlačil ještě víc, jenže kapela naopak obrátky sníží... I prvotina se heavy metalu neštítila, tady mi ale přijde méně chytlavý, méně zajímavý...

Obal opět obsahuje texty, fotky kapely (samozřejmě v lebko-maskách), na titulce „straší“ lebkoun podobně jako minule, jen připomíná nějakého vesmírného vyslance. Zvuk nebyl ideální na prvotině, není ani tentokrát, ale na druhou stranu nemá daleko k těm osmdesátým létům, ke kterým kapela nejspíš vzhlíží.

Předpokládám, že živě to bude jinačí jízda, fanoušci budou chtít rychlé songy a když se vyberou ty nej... z obou alb, kapela kluby převálcuje a mosheři se pořádně zapotí.

Seznam skladeb:
  1. Radioactive Intervention
  2. You´re Lost
  3. Signs From The Other Side
  4. The Meaning Of Life
  5. The Live
  6. Bearer Of Truth
  7. Suffering
  8. Mental Warzone
  9. Life Sucks
  10. Hiding Inside Of Me
  11. Timeless
  12. Dead New World

Sestava:
  • Dr. Toxic – guitar
  • Dr. Rad – bass
  • Dr. Ape – vocals
  • Dr. Dawn – drums

Čas: 38:00

www.deathfuckingthrash.se


Zveřejněno: 22. 10. 2013
Přečteno:
3266 x
Hodnocení autora:
6 / 10

Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

22. 10. 2013 18:39 napsal/a KubaAjz
Dr.Bolíto
U mě zas vyhrává tato propracovanější deska a heavy sound jsou u mě body na horu. Vinyl nechybí v mojí sbírce! Pilsen tež se!