Nejbližší koncerty
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

CARNAL DIAFRAGMA – Planet Of Children´s Heads CD 2011, Lecter Music Agency

Včera mě navštívil Ruda z Ostravy a že prý má pro mě nějaké fajné, bytelné nahrávky. V jeho vetchém žebradle měl pár CD s bardem Jarkem Nohavicou a stálicí naší populární hudby Věry Špinarové. Ty jsme samozřejmě prohnali reprákama a společně jsme si zanotovali pár profláklých hitů. Po hezkém večeru a milé návštěvě mi tu zůstalo jedno Rudovo zapomenuté cedlo. Doufám, že mu nechybí ve sbírce. CARNAL DIAFRAGMA a jejich poslední zásek Planet Of Children´s Heads.

Jedná se o třetí desku této grindové chasy. Ačkoliv název alba i motiv na obalu CD není nijak veselý a nutí k zamyšlení nad násilím spáchaným na bezbranných dětech, tradiční tvorba CARNAL DIAFRAGMA nijak neuhýbá z nastavené cesty „funny gore grind core“. Tudíž o zábavu je postaráno. Tihle čtyři chachaři jsou totiž pro každou špatnost. Na začátek infantilní intro v podobě večerníčkovských „broučků“ je vzápětí zahlušeno sonickou stěnou, spolehlivě tepajícího, frenetického grindcore. Planeta dětských hlav přináší celkem šestnáct nemilosrdných vypalovaček, určených k tanci i poslechu. To vše na ideální půlhodinové hrací ploše. CARNAL DIAFRAGMA to šlape. „Zpěvák“ Milaňo má pestrý hrdelní rejstřík. Hluboký ryk střídá se žertovnými hlásky bez sebemenšího zaváhání, a i když se s tím „Karnálové“ nijak zvlášť nemažou, muzika má hlavu a patu. Vše samozřejmě v rámci extrémního muzicírování. Ač jsem minulou desku neslyšel, tak nějak nejlepší vzpomínky mám na deset let staré vinylové splitko s Ulcerrhoea, kde to CARNAL DIAFRAGMA tehdá slušelo. Nejsem si jistý, zda-li CARNAL DIAFRAGMA mají také nějaké texty, neboť Milaňův řev je vysoce nesrozumitelný a při poslechu jsem pochytil maximálně nějaké refrény, ale v tomto případě je nutné brutální chropot brát jako další hudební nástroj, určený k vytvoření maximálního decibelového tlaku na nervovou soustavu nebohého posluchače. A snad je to tak i lepší, neboť po textech některých songů, například – „Pusa plná chlupů“ nebo „Nadutá kulma a našlapaný fén“, skutečně pátrat nebudu. Názvy jednotlivých skladeb jsou opět na vysoce pokleslé úrovni. Nezachrání to ani řádně šťavnaté hlášky z filmu Hell Ride, nebo z oblíbených britských seriálů Černá zmije a Haló, haló!. Ale čert to vem, CARNAL DIAFRAGMA to zjevně baví, takže nakonec proč ne.

Výsledný zvuk z osvědčeného studia Šopa mě přesvědčil. Je náležitě třaskavý, výbušný a intenzivní. Všechny tyhle atributy nahrávka Planet Of The Children´s Heads spolehlivě splňuje a CARNAL DIAFRAGMA si svoje místo na scéně určitě zaslouží. Nahrávka byla častým hostem v mém přehrávači, pobavila mě a to je důležité. Pro zaryté grindery je povinnost vlastnit tuhle nahrávku, no a my všichni ostatní si pojďme opět a zas pustit tu naší „Špinarku“ – Bíláá jawa dvěstěpadesááát!!!

Seznam skladeb:
  1. Veselé prázdniny
  2. Nadutá kulma a našlapaný fén
  3. Paličky od babičky
  4. Jako by tě zased slon
  5. U.S. Det metal
  6. Zapečený loupáček v pletýnce
  7. Planeta dětských hlav
  8. Síla ohně
  9. Lodní šroub
  10. Prsa jako pytlíky
  11. Cukrárna pod sukní
  12. Satanova marmeláda
  13. Taťkovy stejky (Re-recorded)
  14. Životní příběhy
  15. Rychlovka zezadu
  16. Pusa plná chlupů

Čas: 30:29

www.lecter-music-agency.cz
www.carnaldiafragma.wz.cz

Zveřejněno: 19. 01. 2013
Přečteno:
3781 x
Hodnocení autora:
6 / 10

Autor: Mafek | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář