Nejbližší koncerty
ETEF 2024 (19.-20. 7. 2024)

ANIME TORMENT – Deathwish EP 2012, Cecek Records

Jsou mladí a neklidní. Jsou z Litoměřic. Jejich revírem je moderní death metal. Tak by mohl znít reklamní slogan na EP s názvem Deathwish kapely ANIME TORMENT. Určitě by se krásně vyjímal na již teď velice povedeném obalu. Mám rád grafické ztvárnění hororů z osmdesátých let. V bookletu jsou pověšeny v roztodivných pozicích postavy jednotlivých muzikantů a jestli se nepletu, ten domek na zadní straně by mohl být klidně obydlím Normana Batese z filmu Psycho. Tady musím smeknout. Skvělá práce!

Po hudební stránce se ocitáme před nějakými deseti lety. Hraje se moderní, skočný, nabušený death metal ve stylu The Black Dahlila Murder. Budete přeneseni do doby, kdy vznikaly desky jako  Unhallowed, Miasma, Nocturnal a Deflorate. ANIME TORMENT ale přinášejí do metalcore/death metalu svoji vlastní duši a vcelku svěží nápady. A abych pravdu řekl, vše sedí perfektně, jako důchodce každé ráno před supermarketem. Samozřejmě se tady nejedná o žádnou kopírku, i když musím uznat, že inspiraci si brali opravdu po lopatách. Musím pochválit Ondřeje Svobodu. Po celou dobu nahrávky mě jeho výkon velice bavil. I nápady v jednotlivých písních jsou zajímavé a myslím, že by mohly příznivce žánru zaujmout a oslovit tak, že si cd rádi u punkového vydavatelství Cecek Records cd objednají.

Mám trošinku problém s tím, že takovýchto kapel je v současné době obrovské množství a pokud bych nevěděl, že ANIME TORMENT pocházejí z České republiky, asi bych si jejich nahrávky nevšiml. Nechápejte mě špatně, ale muzika přece nezná hranic a porovnávat by se mělo v „celosvětovém“, nebo aspoň „celoevropském“ měřítku. Kdybych měl dávat body jen v rámci naší malé republiky, tak bych hodnotil opravdu hodně vysoko. Albu není co vytknout. Kapela je perfektně sehraná, kluky to moc baví, je cítit velká energie a nasazení. Jenže  minimálně v evropském měřítku je tohle všechno samozřejmostí a tady už bych musel body ubírat.

Myslím, že je na čase, aby se kapela oprostila od „českých okovů“ a vyrazila si vyzkoušet, jak jejich hudba obstojí ve světě. Můžou se těšit jen na dřinu, ústrky, zklamání a zpočátku jen na dílčí úspěchy. Je jen na nich, jestli to všechno vydrží a poperou se s tím se ctí. Určitě na to ale mají (něco jsem četl   o tom, že už proběhlo turné s The Psyke Projekt a Keep on Rotting, takže už jistě vědí své). Zajímavá deska, která by u příznivců žánru neměla zapadnout. A když doladí klasické české nešvary, jako bývá většinou průměrná produkce a nulová reklama, můžou směle s další deskou vyrazit do zahraničí.

Seznam skladeb:

  1. Deathwish
  2. Circle
  3. Domestication
  4. Maleficarum
  5. Your Phascination
  6. Lights of Ezra
  7. Lovers

 

Čas: 18:24

Sestava:

  • Ondřej Svoboda – zpěv
  • Jan Štembera – kytara
  • Jiří Krejčí – kytara
  • Karel Košík – basa
  • Tomáš Lev – bicí


https://www.facebook.com/animetorment
http://bandzone.cz/animetorment
http://www.myspace.com/animetormentczech
http://www.cecek.com/main.php3?id=4&page=95



Zveřejněno: 24. 11. 2012
Přečteno:
3731 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

24. 11. 2012 21:43 napsal/a DW
Dobré
je to :). Místama správnej nátlak.