Nejbližší koncerty
F.O.B. - Outside The Palace Walls

22. 6. 2024, Týnec nad Labem / Letní parket Ostrov

22. června - 15:00 

Tento rok už to bude 17 let, kdy bez přestávky každý rok přinášíme do Týnce nad Labem kvalitní metalovou hudbu a ani v roce 2024 to nebude jinak. Když to fungovalo takovou dobu, tak proč to měnit, takže i tento rok bude ve znamení 8 metalových kapel, skvělého jídla a pití, unikátní atmosféry. Prostě zase si to uděláme hezký.

Tento rok na vaše přání zabrousíme spíše do klasiky a přinášíme bandy, po kterých jste volali. První banda je v našich vodách dobře známá a tou jsou rakouští thrash/deathmetalisté DARKFALL. Nepředpokládáme, že by tuto kapelu někdo neznal, ale pro úplnost základní info. DARKFALL tu svojí metalovou káru už tlačí téměř 30 let a nikdy během své existence se nezaprodali trendům. Našlapaný energický thrash okořeněný melodiemi a deathmetalem, tak by se ve zkratce dala muzika těchto matadorů popsat. Na konfrontaci k nim přidáme naše české matadory a nebude to nikdo menší než TORTHARRY, po kterých jste také hodně volali. Brutální muzika, které toto trio valí, má kořeny v death metalu a během dlouhé cesty se vypracovali do TOP kapel z ČR. Věříme, že toto tvrzení budou chtít u nás potvrdit. 

Další zahraniční bandou budou navrátivší bratři z Irska WORDS THAT BURN. Tyto metalově alternativní borci již u nás byli před lety a moc se líbili. Jejich propracovaný metal na hranici metalcoru, melodiky a groove dotáhli k dokonalosti a ne nadarmo u nich v Irsku jejich hvězda stoupá strmě nahoru. Příjemné zpestření letošního ročníku. Zbývající bandy již budou z našich luhů a hájů a některé z nich již jste měli možnost u nás vidět. Na kterou to, ale zrovna neplatí jsou stále oblíbenější REFORE. Jazykové tvrdí, že se jedná o momentálně nejlepší thrashovou bandu v ČR. Smělé tvrzení a jsme zvědavý, jestli ho hoši potvrdí. Další do soupisky jsou oblíbení ARAWN, kteří jako jedni z mála se nebojí od metalu zapracovat český jazyk. Jejich moderní pojetí tradičních stylu jako thrash, death občas okořeněný core prvky nese očekávání kvalitního hudebního zážitku. Na doplnění soupisky tu máme ještě dvě bandy. První je čerstvá djentová krev NOMURA, která po malých personálních rošádách zas ukazuje, že i u nás umíme držet moderní flow a druhá banda v řadě jsou naši krajané KOUDELNÍKÚV SYN, jejichž banda povstala z popela. Hoši nám ukážou, jak se v Kutné hoře daří černému kovu smíchaného s thrashem. Pořádající kapela ELYSIUM je poslední tečkou v soupisce. S novou posilou za bicíma je kapela ještě silnější než kdy jindy. Je to prostě metal!!!

Teď nudná, ale o to důležitější fakta. Festival je pořádán ve vzdušném areálu letního parketu „Ostrov“ ve středočeském městě Týnec nad Labem (cca 60 km od Prahy, 30 km od Pardubic). V areálu je dostatečný prostor pro stanování (možno přijet již v pátek), odpočinout si a děti jsou také moc vítány. O pitný režim i něco do žaludku bude jako vždy postaráno!!! Jídlo je připravováno našimi šéfkuchaři a jedná se u nás v podstatě o samotnou disciplínu a někteří zlý jazykové tvrdí, že se z nás stává spíše gastro fest. Pohodlí je zajištěno dostatkem lavic se stoly s přímým výhledem na pódium. Parket je kryt mobilním stanem o rozloze 160 m2 takže nepřízeň počasí nemá na zážitek z festivalu prakticky žádný vliv. Areál bude otevřen již od čtyř hodin. V těsné blízkosti areálu je i dostatek prostoru pro parkování. Samozřejmostí na „Mazci“ je jedinečná atmosféra, skvělý zvuk, příjemný areál, dobré pivo a jídlo. Metal!!! 

Kompletní soupiska festivalu: DARKFALL /AUT/, WORDS THAT BURN /IRE/, TORTHARRY, ELYSIUM, REFORE, ARAWN, NOMURA, KOUDELNÍKŮV SYN. 
Veškeré informace o festivalu se dozvíte na FCB událost nebo Bandzone


Zveřejněno: 16. 01. 2024
Přečteno:
63 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář