F.O.B. - Outside The Palace Walls

Představují se českobudějovičtí patrioti.

Kdy byla vaše skupina založena, proč zrovna tenhle název, co znamená a co bylo prvotním impulsem pro její vznik?

Kapela byla založena na začátku roku 2018. Název má poukazovat hlavně na to, odkud jsme, a jelikož jsme původně chtěli hrát ve stylu "celtic-punku", tak název je, dá se říct, pro tenhle žánr typický. Prvotním impulzem byl odchod tří členů z kapely PIRATES OF THE PUBS. Zkrátka jsme chtěli hrát dál.

Představte jednotlivé členy - věk, zda již někde hráli a jak dlouho hrají na svůj nástroj?

  • Na akordeon hraje a zastává jeden ze tří zpěvů Dr. Zicherheitz (29). Na svůj nástroj hraje cca od 14 let, ale "aktivně" se mu věnuje od roku 2015 a jen někdy... Zpíval v kapelách VEJPLATNÍ PÁSKA, TROCHU JINÍ a TEMNÁ VÁŠEŇ, na akordeon hrál v PIRATES OF THE PUBS.     
  • Na basyktaru hraje Rimmsie (27). Zároveň v kapele zpívá. Na basu hraje 8 let, z basy však dá víc jak 8 kousků. Hrál v kapele PIRATES OF THE PUBS.
  • Samotný zpěv má na starosti Démonika, která zpívá v kapelách od roku 2011. Zpívala v kapele THE HOPE a aktuálně  zpívá ještě v kapele THE OWNROADIES.
  • Na elektrickou kytaru hraje knuP (30). Hraje na ni prý 666 hodin ročně. Dříve hrál v kapelách POSLEDNÍ SLOVO, UNITED REBELS a PIRATES OF THE PUBS. Dalších pár kapel nestojí za zmínku...
  • Vojta (26) šmidlá na akustickou kytaru. Na tento nástroj hraje 9 let a většinou po hospodách za pivo a vodku. Zároveň zpívá v kapele HOVNO PANKÁČI.
  • Na bicí hraje OnyX (34). Hraje na ně 18 let, z čehož větší část ležely jeho starý amátky na babiččině půdě... Dříve hrál v kapele ČERNÝ KONĚ a dnes hraje na bicí i v kapele HOVNO PANKÁČI.
  • Hazmen (28) hrál na banjo. Jak dlouho na něj hraje, to nevíme. Co ale víme je, že opustil kapelu po nahrání EP, tudíž již není člen kapely.

Za jakých podmínek jste nahrávku pořídili, jak jste s ní spokojeni, jaký náklad jste od nahrávky pořídili, jak jde zatím na odbyt, jaká je cena?

Nahrávku jsme pořídili na vlastní náklady v Sound Rapids Studio, k vydání na fyzický nosič jsme ale museli použít Startovač. Spokojeni jsme velmi, hlavně co se zvuku týče, přeci jen, je to první EP. Nechali jsme vylisovat 300 kusů, cena je 150,- a pro elektronickou verzi se cena pohybuje různě, poslechnout se dá na YouTube, Bandzone, Spotify a na spoustě dalších platformách. Jak jde na odbyt, to se teprve uvidí. :)

Texty – proč jste rozhodli zpívat česky/anglicky, kdo je autorem slov, jaká témata volíte?

Na EP jsou čtyři písně z pěti česky. Protože čeština je náš rodný jazyk, tak většinu písní chceme zpívat česky. Angličtině se ovšem nebráníme a sem tam nějakou anglickou píseň vytvoříme. Ostatně poslední píseň na EP je právě v tomto světovém jazyce. Na textech se podílíme téměř všichni. Každá píseň má svého autora nebo spoluautora. Texty jsou většinou utvořeny z našich zážitků s kapelou na koncertech nebo mimo ně, občas obalené do zdánlivě nesouvisejících příběhů. Rádi odkazujeme na jiná díla nebo si děláme srandu z různých společenských dění a občas si nebereme moc servítky.

Kdo je autorem loga, obalu, webu – jakou důležitost těmto grafickým věcem přisuzujete?

Autor loga je Vojtěch "Woody" Troják z kapely THE ROCKET DOGZ. Úpravu na obalu má na svědomí náš kytarista knuP. Grafiku považujeme za celkem důležitou, musí na první pohled zaujmout. Například obal EP zaujme naprostou jednoduchostí a stručností... možná...

Které kapely patří mezi vaše vzory/zdroje inspirace?

Původně nás inspirovaly kapely hrající celtic-punk, jako například THE REAL MCKENZIES, DROPKICK MURPHYS nebo FLOGGING MOLLY. Po odchodu z PIRÁTŮ jsme chtěli tento styl zachovat. Ze začátku to tak bylo, protože než jsme začali psát vlastní písničky, tak jsme hráli covery irských lidovek či námořnických popěvků. Jelikož je nás v kapele 6 (ze začátku 7) a každý poslouchá trošku jiné odvětví punku, rocku a tak podobně, tak jsme zjistili, že se od původní myšlenky celtic-punku vzdalujeme a začali jsme s tvorbou, která tak trochu mísí všechny možný směry. A to je podle nás dobře.

Posílali jste nahrávku na firmy, případně na které, jaká byla/nebyla odezva?

Prozatím jsme nikam nahrávku neposílali, pouze do pár webzinů, včetně Fobiazine. :)

Kolik máte za sebou koncertů a který považujete za nejpovedenější?

Koncertů máme za sebou cca 60. Za nejpovedenější považujeme ty, které si pamatujeme. :) Ale abych alespoň nějaký zmínil, tak kupříkladu 2 koncerty s PIPES AND PINTS, Budějovický Advent 2019 (kde jsme ovšem nedohráli do konce, protože jsme byli vyhnáni z podia z důvodu tvrdosti muziky a textům) anebo náš zatím poslední koncert NB FootFest v srpnu 2020.

Máte ambice ukázat se v zahraničí?

Proč ne? Máme pár známých kapel v zahraničí a do budoucna bychom určitě rádi někam vyrazili.

Plány do budoucna...

Ááále... Kam vítr foukne, tam půjdem... Ať už kluby, fesťáky, popřípadě nějaký akce v zahraničí... Každopádně budeme více plánovat, až se situace vrátí k normálu. :)

RECENZE

Facebook
Bandzone


Zveřejněno: 18. 06. 2021
Přečteno:
1704 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář