Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
HEIDEN – Andzjel

24. 4. 2016, České Budějovice - Fabrika

Co s nedělním večerem? Nabízela se výborná akce v Českých Budějovicích a opravdu mezinárodní sestava lákala. Mne ovšem nejvíc samozřejmě hlavní tahoun večera a to dánští RAUNCHY. Měl jsem tu možnost je už dvakrát vidět a nejen proto jsem chtěl znovu.

Turné po Evropě, které jedou tyto kapely, mělo tedy jedinou zastávku v ČR a tou byly právě České Budějovice. O koncertu jsem se, paradoxně na dnešní dobu, dozvěděl z plakátu, který visel jako rozpis právě ve Fabrice. Nechápu to, ale akce byla podle mne málo propagovaná. To se odrazilo také na návštěvnosti, odhadem bych tipoval, že v klubu bylo tak maximálně 60 platících. Dalším důvodem menší návštěvnosti mohl být samozřejmě fakt, že zastávka v Čechách připadla na neděli. 

Oficiální začátek byl avizovaný na 18. hodinu a čas byl dodržen. Tím, že jsme z Tábora vyráželi v 18,30, jsme dorazili do ČB až kolem půl osmé (a prošvihli tak TASTE MY SWEET REVENGE (ESP) a EXPELLOW (CH)), akorát na začátek třetí kapely - WASTELAND SKILLS ze Švédska. Pro mne neznámá a docela příjemná záležitost. Pětice mladíků drtila melodický post hardcore s čistým vokálem. Klukům to výborně šlapalo a musel jsem konstatovat, že vždy je znát propastný rozdíl mezi tím, když je na pódiu zahraniční kapela anebo česká. WS nejen mne zaujali také výborným bubeníkem, kterému je teprve 17 let. 

V pořadí čtvrtí ELECTRIC DEATHBEAT z Finska dělali čest svému jménu (oficiálně směska deathu, industriálu a gotiky), ale mě to zase až tak moc nebavilo. Možná kdybych kapelu znal a věděl co čekat, tak by to bylo lepší, nicméně dorazili mne chvílemi falešnými čistými vokály, takže jsem spíše čekal až na hlavní hvězdy turné a večera.

Dánští RAUNCHY hrají až na post klávesáka a zpěváka v původní sestavě od roku 1994, což je úctyhodné. Kapela propagovala na tomto turné hlavně poslední studiovou desku "Vices.Virtues.Visions.", která vyšla ale již před více jak rokem. Tenkrát jsem byl docela zklamaný ze směru, který nastavili RAUNCHY na posledním albu, protože mojí nejoblíbenější deskou je „Wasteland Discotheque“ z roku 2008. Pravidlem ale je, že i měkká muzika zní naživo prostě tvrdě. To se potvrdilo i tuhle neděli. Největší prostor byl právě tedy dán poslednímu albu, z „Wasteland Discotheque“ zazněla snad myslím jen hitovka „Warriors“. Koncert mne ale přinutil vyhrabat "Vices.Virtues.Visions." a změnit názor. :-) … deska s odstupem času nezní tak špatně, jak jsem si původně asi myslel, a typické RAUNCHY kousky na ní prostě jsou. Není snad nutno tolik zdůrazňovat, že po muzikální stránce bylo všechno ťipťop a profi, od muzikálních výkonů, přes zvuk a pódiovku. Kluci si koncert i před ne úplně obsazenou Fabrikou perfektně užívali a „nový“ frontman Mike Semesky, který je v RAUNCHY od roku 2013, potvrdil nejen vysokou kvalitu coby zpěvák, ale i to, že umí být spolu s klávesákem a vokalistou Jeppe Christensenem výbornými baviči. Super koncert, díky Fabriko!

Fotky by Hanka


Zveřejněno: 03. 05. 2016
Přečteno:
3630 x
Autor: Márty | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář