Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
TELEPATIE VI

2.4.2016, Klatovy - U Košile

Den po depresivním nářezu jsem si vyrazil „spravit náladu“ na stravitelnější muziku. I když spojení „stravitelnější muzika“ v případě Mr. Cemeteryho působí hodně naivně. (úsměv)

Ze Strakonic jsme západním směrem vyjeli v tradičním duu David-já před 19. hodinou, protože jsme chtěli stihnout začátek slibovaný na osmou. Cesta v pohodě, před osmou jsme v klubu, kde je zatím nějakých dvacet lidí, takže to na nějaký nával nevypadá. Postupně ale lidi přicházejí, my si dáváme pivko, klábosíme se známými tvářemi a jsme zvědaví, jak „ten podivín“ Mr. Cemetery bude znít, jestli to bude „takové“ jako na netu. Bylo. „Mrtví vstávaj z hrobů, v půlnoční dobu...“ a tak dále a tak dále. Je laciné se navážet do kluka, který evidentně žije v jiném světě, takže si další věty nechám od cesty, vystoupení to prostě bylo bizarní a monotónní, protože všechny skladby jsou postavené na stejném základě triviálních kláves s jednoduchou naprogramovanou rytmikou. Většina prý 36minutového setu jela na řekněme tvrdší Cemeteryho poloze, poslední kus pak pocházel z druhého Františkova alter ega zvaného Frank Love a jednalo se o kolovrátkové disco z osmdesátek jako když vyšije.

Jako druhá se představila západočeská rocková skupina ZOEY. Tady je asi na místě uvést, proč se před dvěma metalovými bandami objevil napřed exot a pak kapela rockového zaměření. Původně měli zahrát metaláci, ale jak AVERZE, tak JANESESSION se na poslední chvíli omluvili, a pořadatelé narychlo sháněli náhradu, logicky v okolí. Ale zpět k ZOEY, celkem mladé partičce, postavené na živelné zpěvanduli (+ kytaristce). Blonďatá dračice působila přesvědčivě, muzika kvarteta sympaticky free, mix kytarového rocku a grunge, možná s lehkými dotyky neo punku, se poslouchal příjemně, takže celkem fajn zpestření před tím, kvůli čemu jsme do Klatov vyrazili.

MORTIFILIA možná působí lehce nenápadně, ale mluví za ní jak výborná alba, tak precizní koncerty. Ten klatovský byl jedním slovem skvělý. Procházka prakticky celou historií kapely od „Christhunta“ přes pořád skvěle zabírající hitovku „Just Funny Day“, kterou si pánové na pódiu evidentně užívali nejvíc, po novější věci z „Fate“ až po úplně čerstvé skladby, které zanedlouho dostanou i studiovou tvář, se prostě dařila. Přispíval k tomu i velmi dobrý zvuk, takže necelá hodinka utekla jako nic a klidně bych si ještě kousek pestrého death metalu, v němž nechybí rubanice ani melodie, s chutí poslechl.

Krátce po třiadvacáté hodině se přišel rozloučit David Kleiner. Takřka do roka a do dne od křtu žánrovým Andělem oceněného alba se na stejném místě odehrálo na delší dobu poslední představení  ASMODEA v okolí Klatov - alespoň tak prezentoval set předák Miloš. Set to byl půl napůl stará tvorba - „Past na Davida Kleinera“, s tím, že se napřed hrálo z „Řetězu...“ a „Sabatu...“, potom z „Kleinera“. Ač jsem ASMODEUS viděl nesčetněkrát a alba slyšel ještě častěji, pořád mě muzika na pomezí thrash a heavy metalu nepřestala bavit. Kapela na živo šlape jako hodinky, s Davidem jsme si prozpěvovali nejchytlavější refrény (i ty méně chytlavé - úsměv) a dočkali se i emocemi nabité „Labutě“. Uprostřed vystoupení pak nadešla malá slavnostní chvilka, kdy domácím fanouškům vydavatel „Pasti...“ Berry přinesl ukázat sošku Anděla za hard and heavy album roku 2014. Na závěr sáhli klatovští po jednom pravěkém songu („Heroes“), který pěkně demonstroval, kam se kapela za víc jak dvacet pět let od řekněme standardního thrashového hartusení posunula. Po půlnoci veselice nadvakrát končí, napoprvé totiž fanoušci nechtěli ASMODEUS pustit z pódia a tak se muselo přidávat...

Výlet na západ se vydařil, dvě skvělé kapely, velmi dobrý zvuk, dobrá společnost... Točené pivo došlo (tím myslím Plzeň, Gambrinus tekl dál, ale ten nepovažuju za pivo), což svědčí o tom, že nakonec se sešlo víc lidí, než to vypadalo na začátku - asi nebudu daleko od pravdy, když návštěvu odhadnu na víc jak sto hlav, které prostorný klub velice slušně zaplnily.

 


Zveřejněno: 07. 04. 2016
Přečteno:
3517 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář