Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
HUSMAN FEST

Informace ohledně aktuálního dění kolem téhle bandy najdete v následujících řádcích.

Po loni vydané výběrovce "The Roots of The Witch", která byla zároveň vůbec prvním oficiálním nosičem v patnáctileté historii skupiny THE WITCH, se tito black/crust „bordeláři“ se sídlem v Třemošné u Plzně rozhodli znovu potěšit své fanoušky a na konci února letošního roku přišli s novým, tentokráte krátkometrážním materiálem v podobě EP „Regres“, které včetně úvodního intra přináší pět skladeb, představujících aktuální tvář kapely. Více o novince a vůbec i celkovém procesu jejího vzniku už nám teď poví osoba nejpovolanější, kterou není nikdo jiný než dlouholetý tahoun téhle bandy, kytarista, zpěvák a skladatel Michal „VogelGreif“ Toman.

Celý proces přípravy a nahrávání EP začal vlastně ihned po vydání našeho prvního CD, začátkem roku 2015. Mimochodem, celý tento tvůrčí proces, od prvotního nápadu až po hotovou a nahranou skladbu, mě na THE WITCH baví nejvíce a naplňuje daleko více, než třeba koncerty. Konkrétně to probíhá a probíhalo přibližně tímto způsobem. V první řadě složím pár riffů, skladeb a to, co z toho vznikne, nahraju jako demoverze a posléze rozešlu klukům, aby k tomu řekli svoje postřehy. Následně to nechám pár týdnů uležet, a když se k tomu vrátím, zjistím, že polovina materiálu se mi nelíbí, takže začnu všemožně předělávat, ubírat, přidávat, vylepšovat, než je výsledek podle mých představ. Až teprve v momentě, kdy jsem o celé skladbě na sto procent přesvědčen, můžeme začít nahrávat.

Hodně jsme tentokrát nejprve zkoušeli experimentovat se zvukem, snažili jsme se najít něco jiného než minule a na podzim 2015 nahráli kytary, basu a vokály. Jenže jsme se zastavili na mrtvém bodě a měli z toho všeho takový divný pocit, výsledek se nám vůbec nelíbil.  Hodili jsme to do koše a nahráli vše celé znovu s tradičnějším zvukem. Pak už následovalo klasické kolečko míchání, mastering atd.. Nahrát album je to nejmenší a časově nejméně náročná věc, mnohem více času nám zabere ta mravenčí, nudná, monotónní práce okolo. Strávíš nad tím x desítek hodin ani nevíš jak. A to ještě nejsme se Sirem profíci, jsme jen nadšenci, co to bez nějakých větších znalostí a zkušeností prostě zkouší, podle různých rad, návodů, tipů, pokusů, omylů… Tentokrát jsme si, na rozdíl od minulé desky, práci kolem nahrávání s basákem Sirem rozdělili, prostě víc hlav, víc názorů, postřehů, zkušeností, které se nám hodily, ale i tak je to pořád garážovka, k nám tohle prostě patří. Důležité je, aby se to vůbec dalo poslouchat, a to nám zatím stačí.

Co se týče samotných skladeb, nesou se v tradičním duchu THE WITCH, takže nečekejte žádné technické pasáže, finty, kudrlinky, invenci a podobně, ale opravdu jen garážový rámus, jednoduchý mix black metalu, crustu a punku. Jediné plus, nebo inovace je, že nové songy jsou snad poprvé v historii kapely napsány pro dvě kytary, čímž je to tedy trošku rozmanitější. Do budoucna zůstaneme někde mezi jednou a dvěma. A texty? Pro nás také klasika – opovržení a pohrdání lidstvem a jeho hloupostí, nevzdělaností, pokrytectví. Dnes mám ale pocit, že tohle téma se už u nás vyčerpalo, a co jsme chtěli říct, to jsme řekli, tím pádem příště možná budou texty trochu jiné, „ze života“, případně se špetkou drsného humoru.

EP jsme na uložto.cz pověsili volně ke stažení, ale kdyby přeci jen někdo měl zájem mít doma fyzický nosič ve formě CD-R s potiskem a barevným dvojlistem, tak je možné si ho u nás objednat za lidovou cenu 50Kč + poštovné.

Popisuje s ochotou Michal a dále ještě doplňuje, co zhruba kapelu v letošním roce čeká.

Rádi bychom také opět udělali klip, předběžně to zatím vypadá na jednu ze skladeb z dvojice „Nasrat a rozmazat“ nebo „The Witch“, to se ještě rozhodneme. Momentálně sháníme osazenstvo na natáčení, takže kdyby se našly nějaké odvážné ženy, co by si chtěly zahrát iluminátské posluhovačky (čili lehké kurvičky), nechť se u nás hlásí. (smích) Koncerty momentálně žádné neplánujeme, nejspíš si v létě štrejchneme v Třemošné venku, jinak zatím asi nic. Ale ono se něco objeví, a odehrajeme si ty svoje obligátní tři akcičky za rok, to zase jo. (úsměv)

A další naše plány do budoucna? Možná plnohodnotné CD, možná zase EP, přeci jen při té dnešní záplavě všemožné muziky vydávat dlouhé nahrávky…, těžko říct, uvidíme, kolik taky budeme mít použitelného materiálu. Ovšem, když jsme v Nebřezinech na chalupě Sirova bratra nahrávali vokály na EP, tak jsme v místní putyce po několika plzeňských dvanáctkách dostali zajímavý nápad! Nahrajeme materiál, ale vyjde to pouze na kazetě, maximálně tak 15 - 20 kusů. Tak se necháme překvapit. (úsměv) Děkujeme za prostor Tobě a Fobii a zdravíme naše fanoušky.

Já taktéž děkuji za zajímavé vyprávění a na závěr ještě pro úplnost dodávám, že THE WITCH už nějakou dobu fungují ve složení Michal „VG“ Toman – zpěv, kytara, programování, David „Major“ Zeman – kytara a Jakub „Sir“ Uhlík – baskytara.  Pakliže máte zájem dozvědět se o této partě další informace, můžete navštívit například její profil na serveru Bandzone, nebo kliknout na jednom z následujících odkazů – rozhovor 2014, rozhovor 2015.

 


Zveřejněno: 30. 03. 2016
Přečteno:
3858 x
Autor: Mikael | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

31. 03. 2016 09:18 napsal/a The Witch, Michal
Díky za prostor
a tady EP k poslechu: https://www.youtube.com/watch?v=bzFfFQu0yTc