Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
F.O.B. - Outside The Palace Walls

22.-23.7.2016, Volyně - areál koupaliště

Jsme zpět s novinkami z tábora Enter the Eternal Fire festivalu.

Druhý ročník volyňského metalového open airu proběhne ve dnech 22 - 23. července 2016, na stejném místě jako ten první (areál městského koupaliště). I vstupné zůstává stejné jako loni, a sice 499 Kč na místě za celý víkend. V předprodeji chystáme zajímavé nabídky, kdy první limitovaná edice bude ke koupi za 370 Kč za vstupenku na celý víkend. To nás pravděpodobně činí jedním z nejlevnějších metalových open airů s výraznou zahraniční účastí ve střední Evropě. I přes omezený rozpočet (výše vstupného x několik málo set lidí si dokáže spočítat každý) se nám, dle našeho mínění, přesto podařilo sestavit nabušený line-up, ostatně posuďte sami:

Je nám velikou ctí a potěšením oznámit sobotního headlinera letošního ročníku. Bude jím finská black metalová legenda IMPALED NAZARENE. Kapela, která funguje nepřetržitě od roku 1990, má na kontě 14 řadových alb, drhne nekompromisní olschool black metal, tu načichlý punkem, tu klasickým metalem 80-tých let. Kapelu pohání kupředu charismatický frontman Mika Luttinen, kterého snad ani netřeba představovat. Jedná se o exklusivní show v našem regionu v roce 2016, nenechte si jejich pekelné řádění ujít.

Jako páteční headliner se představí němečtí blackmetalisté DER WEG EINER FREIHEIT. Tato kapela funguje teprve od roku 2008 a má na kontě 3 alba. U nás možná nepatří mezi neznámější, ale věříme, že se to brzy možná změní. Jejich nesporného talentu si ostatně všiml renomovaný label Seasons in the Mist, u kterého vyšlo stále aktuální album "Stellar". DWEF produkují opravdu intenzivní verzi black metalu: když rychle, tak opravdu kurevsky rychle.... když emotivně tak s husí kůží po celém těle. Tempa za která by se nemuseli stydět ani Dark Funeral, melodie z kterých mrazí. Tato kapela dle našeho skromného mínění má na to vyškrábat se do první ligy black metalu, o této jejich snaze ostatně svědčí i jarní evropské turné, které DWEF pojedou v pozici headlinera (ČR se toto turné vyhne a vy si budete muset počkat až na vystoupení na ETEF).

Další zajímavý blackmetalový počin přijede do Volyně z Belgie. Jedná se o kapelu SAILLE, produkující symfonický black metal, někde na pomezí mezi Dimmu a Emperor... Opět zde budou nasazena extrémně rychlá tempa, prim zde oproti předchozím dvěma kapelám hrají klávesy a samply, které dodávají nádech vážné hudby, ovšem řádně temné.

Ale nejenom blackmetalem živ je metalista. My chceme ETEF co nejvíc pestrý, pozvali jsme zahraniční hosty i jiných žánrů. Ať už zmíníme veterány DISTRUZIONE z Itálie, kteří to drhnou už od roku 1990. Na kontě mají sice jen 4 řadová alba, ale źejména poslední eponymní "Distruzione" stojí za zmínku, kapela na něm drtí špinavým švédským zvukem opatřený death metal, který je ovšem semtam i nečekaně melodický, za některé momenty by se nemusel stydět ani Vivaldi.... inu Itálie se nezapře. Growl zpívaný v italském jazyce už je jen třešnička na dortu :-))

Zato kolegové z Itálie GAME OVER sází na jinou notu, zde se jedná o technickými kytarami prošpikovaný thrash, vynikající hráčské výkony jsou samozřejmostí, nasazení na podiu je ultimátní. Kdyby jejich poslední desku Burst into the quiet vydal třeba Kreator, myslím, že by sklízela superlativa všude po světě. Takhle se jedná prostě o jednu z mnoha výborných thrashovek, které nabízí underground.

Na ETEFu letos vytoupí i zástupci maďarské scény a sice deathgrindisti GUTTED a techničtí deathmetalisté ANGERSEED. Obě kapely hrajou v Čechách poměrně často, ale k nám na jih ještě nezavítaly. Je na čase to napravit, kvalita obou spolků si o to vyloženě říká.

Tuto pestrou mozaiku zahraničních hostů doplní elita československého undergroundu, věříme že jména jako jsou TORTHARRY, DEPRESY, HEAVING EARTH, SELF-HATRED, MORTIFILIA..... a mimo jiné samozřejmě i AVENGER :-), netřeba představovat. Celkem na festivalu vystoupí cca 20 spolků, v pátek začíná program v 18:00, v sobotu o druhé odpolední.

Doufáme, že se s vámi potkáme v útulném areálu koupaliště v hojném počtu. Stejně jako loni bude kromě hudby připraveno i mnoho pochutin tekutého i pevného stavu (široká nabídka levného kvalitního piva i ostatního pitiva, jídla pro masožravce i kytičkáře), vynikající zvuk o který se opět postará osvědčená firmička Drábsound a široká nabídka metalového marketu.

Předprodej bude odstartována v nejbližších dnech, první nejlevnější edice budou striktně limitovány, sledujte proto naše informační kanály

www.etef.cz

https://www.facebook.com/events/786472724813940/

http://bandzone.cz/koncert/397927-volyne-areal-koupaliste-volyne-enter-the-eternal-fire-fest )

Přejeme vše dobré a v létě naviděnou!

Honza & Rámus


Zveřejněno: 07. 03. 2016
Přečteno:
3293 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

07. 03. 2016 18:23 napsal/a immortal
Jo!!!
Tohle je fest! Již vloni to nemělo chybu a letos to bude masakr. Tak všichni před Brutalem na rozcvičku do Volyně.