Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

5.9.2015, Sušice – Chatová osada Luh

Na zkoušce den předem Vosátorovi prdne pružina na „dablšlapce“, ale naštěstí nás zachrání pan pořadatel (díky Kaďus!) a domlouváme odjezd na šestou, hned jak Koloděj dovalí z rachoty. Pan otec to klasicky ignoruje (úsměv), takže vyjíždíme o půl hoďky později. Aby toho nebylo málo, brzdím to i já, když mě cestou chytne sraní...

V osm jsme na místě, vyskakujem z auta, že jdem okamžitě hrát, na hraní se ale v klidu chystaj David s Bodzou, takže skluz je jasnej. Obhlídnem areál kempu. Pěkný místo v lese, ale vlastně na kraji města, žádný pódium (jasný pozitivum) a zvukař, kruci, ten mi zas bude říkat ať se ztlumím. RETROPROTEST to rozjedou titulkou demáče KRITICKÉ SITUACE, pak NAŠROT, PLEXIS, HNF, no prostě CS punk klasiky, docela si to užívám, jen teda M.U. a F.P.B. mě neberou, a nikdy mě nebrali ani v originále. RP se mi zdaj nějací unavení, možná jen můj dojem.

U Berryho kupuju z výprodeje nějakýho jeho kamaráda LP CHAOS UK, který obsahuje jejich první dva 7“ a 12“ navrch, no nekup to za kilo! Další na řadě jsme my s RABIES, to nebudu komentovat (přečti si jinej report), snad jen, že zvukař hulil o106, ale svý řemeslo ovládal na jedničku (čemuž jsem zkraje nevěřil).

Dáváme s Kolodějem výbornej sojovej špíz, a už se do toho pouštěj THALIDOMIDE. Myslím, že jsem je snad na živo nikdy neviděl (a pokud ano, dávno tomu) a prostě je to skvělý!  Triko GOVERMENT ISUUE, samolepky MINOR THREAT a DEAD KENNEDYS, co dodat? Old school hardcore/punk jak víno, nasazení kapely na 150 %, výborný, nevím co dodat.

Jedem dál, začínaj se chystat MEČEM NAPLOCHO, a já si furt říkám, proč se tam motá ta Nela, nakonec to nevydržím a jdu se jí zeptat: Ty tady zpíváš? Jasně! Jak je ten svět malej. Za moment to rozjedou, pokud jsem chválil THALIDOMIDE, tak MN mě totálně smetli z povrchu země. Kurwa rychlej punk s náznaky power violence s exceletním vzteklým ženským křikem a stopáží skladeb do půlminuty. Výborný.

Koncert utekl jak voda a je tu finále. Jdou na to ENCORE, bubeník hrál i v předchozí kapele, přesto ho zvukař znovu nazvučuje? Thc? (úsměv) OK, jedem, d-beat/HC, ženskej řev, nasazení a úsměvy. Jsem spokojen, přichází i první zvedačky, nejdřív pana pořadatele, pak zpěvule z ENCORE. Zajdi na tuhle kapelu, v rámci stylu nadprůměr.

Po koncertu, než si stačím koupit limonádu, tak už vidím rozsvícený světla a nastartovaný auto (Koloděj jde za 4 hodiny zase do práce). Cestou zpět Koloděj nejprve pochválí MEČEM NAPLOCHO; nestalo se spoustu let, aby pochválil něco jiného než SLAYER. Poté nám sdělí, že RABIES byli dnes nejpomalejší kapelou večera, hráli díky tomu minimálně o 10 minut déle než normálně, a z fleku by mohli dělat doprovodnou kapelu Pepíčkovi Zímů (pro neznalé, král české dechovky). Variacema na téma Josef Zíma, popřípadě že jsme hráli pop noise nás baví až do zkušebny, takže cesta pěkně uběhla...

Celá fotogalerie a videa



Zveřejněno: 09. 09. 2015
Přečteno:
3537 x
Autor: Syky | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

09. 09. 2015 09:27 napsal/a Peťan
Šumava
Pěknej report i foto Syky :-)