Nejbližší koncerty
  • 23. 03. 2024Jarní akce Necro metal Pilgrims přiveze do ostravského kl...
  • 23. 03. 202423.3.2024-Plzeň-klub Parlament. FUNERAL PILE Blackened ...
  • 23. 03. 2024Alternativní metal v Ponorce. Mayon (Opava) chystají des...
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
LLYR

14.-16.8.2015, Hodonín – sobota

Druhý den Made of Metal zahájila maďarská kapela DHARMA, která v čele se sympatickou zrzavou zpěvačku oslnila mixem rocku, elektroniky a metalu a v jejich playlistu se objevil i cover písničky „Cold“, která zazněla ve filmu Královna prokletých. Následovali španělští symfoničtí DIABULUS IN MUSICA, po nichž se na první stagei představila italská power metalová kapela DERDIAN.

Poté program proplul do vln německého heavy metalu v podání STORMWARRIOR. Velice zajímavé bylo vystoupení italské medieval/folk metalové skupiny FOLKSTONE, která vnesla na pódium něco naprosto jedinečného; v Itálii je keltská muzika v módě, avšak FOLKSTONE to vzali po svém, při jejich vystoupení mohl člověk zaslechnout dva páry průbojných dudáků, ale i zvuk šalmají, irské flétny a harfy. Vše bylo samozřejmě kombinované s metalovým základem, ale texty byly v italštině a hlas zpěváka zněl, jako kdyby z celého areálu chtěl vymítat ďábla.

Na to mírně powerwolfovským kazatelským stylem navázali další Italové FLESHGOD APOCALYPSE, death metal kombinovaný s klasikou a operními vokály v pozadí, jako vizuální show se k atmosféře vystoupení přidaly blesky, které zvěstovaly velké nadělení. Na festivalu uvedli hlavně CD „Labyrinth“ inspirované řeckou mytologií.

S velkolepou a exkluzivní výroční show na počet alba „Tales from the Thousand Lakes“ dojeli progresivní seveřané AMORPHIS. Avšak asi největší bombou, která byla v sobotu načasovaná na deset minut před půlnocí, byla trolí finská partička FINNTROLL. Ti si si nasadili umělá ouška a okamžitě ovládli dav, který na ně čekal, a aby jejich vystoupení bylo ještě větším zážitkem, spustila se asi pětihodinová bouřka. Věrným fanouškům to ale nebránilo zůstat až do konce koncertu.

Druhá stage žila celý den svým vlastním a docela zajímavým životem v podobě česko-slovenského metal/rockového nášupu, V reportáži můžete vidět nadějnou brněnskou kapelu ALIA TEMPORA, která se rozhodla vzít festival doslova rebelským útokem, s pozvánkou na uvedení nového klipu „Mockingjay“. Jejich vystoupení doprovodila tancem zakladatelka orientální taneční skupiny Erínye, Aini. Což bylo velké oživení, zahrála i slovenská kapela APRIL WEEPS či DOOMAS.

Celý fotoreport k vidění na Facebooku

Zveřejněno: 07. 09. 2015
Přečteno:
3415 x
Autor: Seanínel | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář