Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
INSANIA

12. - 14.6.2014, Červený Kostelec

Alešovy zápisky

U sklenky absinthu stejně jako v posledních dnech vzpomínám na uplynulý MetalGate Czech Death Fest. Nebudu čekat se soudy až na závěr, víkend to byl vskutku neuvěřitelný. S prostředím kempu Brodský i přilehlým rybníkem, kde se vše odehrává, jsem byl seznámen už předloni. Tehdy jsem měl tu čest si na festu i zahrát, loni jsem jej poctil návštěvou rovněž a letos jsem se ani nesnažil pochybovat o tom, že do Červeného Kostelce zavítám znovu. Lístek jsem stejně jako loni sehnal za pár korun od kapel hrajících na festu. Přemluvil pár dalších Plzeňáků do stále narůstající expedice, která bude za rok zase početnější. A jakže to tedy všechno vypadalo?

Přijet do areálu jsme zvládli až v závěru RETURN TO INNOCENCE, což mne dost zamrzelo. Po jejich návratu na scénu jsem je totiž ještě ostudně ani neměl to štěstí slyšet.

Po zmátoření se po cestě jsem si všiml, že od loňska ubylo odpadkových zařízení, což byla věčná škoda. Vypravil jsem se ke středobodu vesmíru. Tedy stánku náchodského Primátora. Za takto kvalitní mok byla cena opět směšná, nesahající ani po kotníky pivům dodávaným na větší festy. Příjemná obsluha se podivila, že je chválí Plzeňák, nad čímž jsem raději nepřemýšlel a šel se pokochat k pódiu.

Začínali totiž MALIGNANT TUMOUR. Dav začal vřít a stejně jako oni, i já byl udiven a nadšen, kolik že se tu vylíhlo lidí. Ve čtvrtek! Ale zpět k MT. Nemohu říci, že bych byl příznivcem MOTÖRHEAD, ale ono když se to zrychlí a místo jednoho showmana je jich na pódiu víc a ještě navíc mluví poctivě ostravsky, to už je jiná liga. Ba úplně jiný sport. Na hlášky mezi skladbami jsem se vyloženě těšil, během nich už pak zase na sypec, který produkovali, protože to byla pekelná jízda. Dostalo se i na představení splitu s mexickými ACIDEZ, chybět nemohl samozřejmě ani stěžejní hit stejnojmenné desky „Earthshaker“. Nikomu se s MT nechtělo loučit, takže kempem zazněl ještě závěrečný chvalozpěv „Saddam Hussein is R'nR“ a pak už to byl opravdu konec. Bylo mi až teskno, že se vlastně jednalo o poslední kapelu dne. Na hodinkách, které jsem neměl, odbyla teprve desátá hodina. To bylo tedy jediné obrovské zklamání prvního dne. Inu, co naplat. Zašel jsem na molo sledovat odrazy světel a měsíce na hladině a užít se všemi závěr večera. Rock'n'roll...!


Kubrtovy postřehy

Čtvrteční výjezd naší grupy z Plzně do jisté míry zbrzdila nutnost některých členů zájezdu účasti v práci, následně na padesátém kilometru zvrhnutý kamion přes oba jízdní pruhy a pak tradiční parkoviště při průjezdu Prahou mezi Barrandovem a cestou směrem na hradeckou dálnici.

Na místo se nám tedy podařilo dorazit ve čtvrtek až asi ve 20:15 a to právě končili svou produkci RETURN TO INNOCENCE. Hlavní kapela večera byla i naším cílem, tedy ostravský crust/rock´n´roll MALIGNANT TUMOUR. Na ně jsem se obzvláště těšil, protože tuhle veselou kapelu jsem zatím neviděl naživo, ale hodně mne bavila deska „Earthshaker“ a hlavně klip na stejnojmennou skladbu. Malignantům to skutečně šlape a myslím, že takový Lemmy by byl skutečně potěšen při poslechu jejich našlápnuté produkce. Kapela umí skvěle bavit a hecovat publikum. Odezva v kotli byla skutečně parádní a už první den bylo v kempu Brodský skutečně dost lidí.


Fotky: Kabrio

Ignorův fotoreport



Z dalších dnů přineseme obsáhlejší reporty, z každého dne také mega fotoreport!

Zveřejněno: 19. 06. 2014
Přečteno:
3845 x
Autor: Aleš | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář