Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
LLYR

7.12.2013, Milevsko – Hospoda U Broučka

Mrazy udeřily! Nastal čas plenění klubů, sklepů, obýváků a dalších nor, do kterých zalézají undergroundové krysy. Mezi takové nory už se pár let řadí milevská hospoda U Broučka. Ani letošek nebyl výjimkou, tudíž se zde opět schylovalo k pěkné polízanici (úsměv).

Svá těla (některá možná nahá – úsměv) a své performační umění zde měli předvést místní sedláci KRAOST, hradečtí populisté SARCASTIX a slovenští kněží z ADACTY. Jak už to bývá, čertovo kopyto udeřilo na slovenské boží pohunky, kteří byli donuceni svou misi přenechat jiným. Kormidla se chopili čeledíni z kmene KÁÁROVCŮ. Ti, jejichž džísky, trička i těla byla znesvěcena hanebnými znaky!

Žánrovost celků přilákala kromě všedních krysích druhů i zástupce myší čeledě, potkany a další okrajové druhy. Různorodost četná, avšak účast malá.

Něco po deváté večerní své zemědělské nástroje svírají KRAOST. Od prvního okamžiku spouštějí palbu, která se u prvních kapel většinou nevidí. Silná kytara táhne celou bandu a zpěvák Rybňa si rovná respekt v prvních řadách! Kluci v nové sestavě rozhodně potvrzují svá vlastní slova a drtí svým fastcorem nejen fasfood, ale i všechny hlodavčí návštěvníky! Při takovéto masáži a přívalu energie není na co čekat – brýle dolů – mosh-pit vládne! Zaznívají staré vály z prvopočátků kapely, ale hlavní slovo patří novým skladbám z chystaného EP se singapurskými mlátičkami XANADOO. Bez zbytečného zdržování je za 15 minut vymalováno. Nezbývá než vydechnout, vyždímat triko a pomalu se připravovat na další bandu.

Druzí pánové už od svého příchodu čelí pozornosti celé hospody. Chaos/punkx jak vyšití. Nábojáky, vytupírované vlasy, kérky a hlavně černá barva (úsměv). A jakmile SARCASTIX spustí dávku hardcore/punku, je mi jasné, která bije. Jednoznačný odkaz severské a anglické scény. Trika s nápisy TEMPERE SS, DISCHARGE apod. naznačují, odkud vítr vane. Cítím zde velkou inspiraci i od českých MAD PIGS. Hudba odpovídá zbytku a já s tím rozhodně nemám problém. Rychlý punk s anglickými texty, bicí tupa, tupa a kytarové vyhrávky – bordel jak se patří (úsměv).

Jak už bylo zmíněno na začátku, místo původní slovenské výpravy přijela pražská. A kdo kvůli tomuto nepřišel – prohloupil. Během setu SARCASTIX nám hoši z KAAR dokazují, že výborně ovládají nejenom své nástroje, ale dokonale se vyznají i v lidových tancích jejich kmene (smích). Samozřejmě po uchopení svých mohutných kyjů je tančení na nás, tudíž opět brýle do úschovy a go mosh! Většina setu je tvořena songy z CD „Kaarokalypsa“. A zde není co dodávat, prostě THRASH! KAAR přišli a rozsekali vše, co stálo v cestě. Kytarové vyhrávky řežou, čitelné vokály a úderné bicí dokazují, že mladá thrashová krev si říká o slovo! Hru na imaginární nástroje střídá házení řepou a dokonce dojde i na menší circle-pit! Samozřejmě v závěru nechyběl cover od ANTHRAX. Ždímám triko a chci vinyl! (úsměv).

Výborný večer strávený se spoustou kamarádů a výbornou muzikou ukazuje, že i na malých městech to žije. Jen škoda malé účasti. Snad příště vyhraje zvědavost a zájem o nové kapely nad leností, snad není takový problém zaplatit rozumný vstup a podpořit tím lokální scénu. Díky kapelám a lidem, kteří se postarali o celý koncert. Brzy na viděnou!

Zveřejněno: 15. 12. 2013
Přečteno:
3611 x
Autor: David | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář