Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

13 DOTAZŮ PRO REDAKTORY FOBIA ZINE III - Část 6. Preferuješ fyzické nosiče, nebo raději MP3? Jaký je Tvůj nejoblíbenější formát?

Možná si ještě někdo pamatuje na ankety, které se věnovaly redaktorům FOBIE, jejich vkusu a názorům. Tentokrát to bude o něčem trochu jiném, o recenzích. Ty tvoří hlavní náplň tohoto webzinu a tak snad bude někoho zajímat, jak recenze vznikají, jak kdo přistupuje k poslechu nahrávek, na jakých aparátech desky, cédéčka, kazety a empétrojky točíme, v jakém rozpoložení nejraději píšeme...

Za inspiraci bych chtěl poděkovat Šakalovi, který něco podobného před časem podnikl ve svém papírovém xerox zinu Noise Master, odkud je část otázek se svolením jejich autora převzata.


Preferuješ fyzické nosiče, nebo raději MP3? Jaký je Tvůj nejoblíbenější formát?

Mikael: Preferuji fyzické nosiče, nejoblíbenějším a nejběžnějším formátem je pro mě CD. Ale nezavrhuji ani MP3, které využívám především na přenosném přehrávači hudby.

Opat: Preferuji fyzické nosiče, když mi zbudou nějaké drobné, často je investuji do alb. Ale MP3 mi zásadním způsobem také nevadí.

Johan: Preferuju jednoznačně fyzické nosiče, z nich pak vinyly. Měl jsem je rád vždycky, ostatně patřím ke generaci, která si mohla vybírat jen mezi kazetami a gramodeskami. V šesté třídě jsem dostal k vánocům gramofon (který jsem si moc přál) a desky mně byly vždycky milejší než kazety. Pak jsem samozřejmě přešel na CD, ale z návratu vinylů mám velkou radost a kupuju si mnohem víc asfaltů než malých plastových koleček. MP3 používám, je to pohodlné, třeba když dělám na PC, něco si pustím, ale recenze z MP3 píši jen výjimečně.

Peťan: Samozřejmě fyzické nosiče. Člověk, co má hudbu jen v MP3 a nijak nepodpoří kapely, se snad nemůže nazývat fanouškem hudby. Samozřejmě i já mám v MP3 mraky alb, protože nemám konto ve Švýcarsku, abych mohl skoupit všechny desky. Jinak preferuji VINYL a v poslední době si po letech tu a tam koupím kazetu. CD mi nic moc neříká, ale pár kousků se u mě taky najde.

4horsemen: Jednoduchá otázka, jednoduchá odpověď: CD. Ne, že bych empétrojky neposlouchal, ale moc je nemusím. Raději v ruce držím nosič, prostě jej mám, vlastním. Elektronická verze je jen spousta ikon (MP3 a podobných formátů) v počítači.

Coornelus: Fyzické. No tak jasně, že je to vinyl. Holt jsem na ten vlak naskočil a momentálně mě pořád baví. Na druhou stranu bez MP3 by se mi žilo špatně, do lesa si s sebou gramofon na záda prostě nevezmu. (úsměv)

Asphyx: Patřím sice mezi generaci, která začínala na audiokazetách a CD, ale čím dál tím dopředu se u mě tlačí digitální formát. Samozřejmě, nejvíce si vše vychutnám z originálního CD, ale třeba takový výpalek v autě taky není k zahození. Za všech okolností a všude upřednostňuji CD, ty zároveň i od mnohých kapel sbírám. Nejsem sice totální maniak, který by kupoval vše, ale myslím, že moje sbírka CD originálů začíná být hodně majestátní.

Mafek: Jsem ze staré školy, takže dávám přednost fyzickým nosičům. Na druhou otázku už jsem vlastně odpověděl v předcházející odpovědi. Mým nejoblíbenějším hudebním nosičem je gramofonová deska. Následují CD a nezatracuji ani magnetofonové kazety, které poslední dobou zdá se zažívají svůj retro-boom.

Kubánec: Vinyl u mě vládne už nějakých 16 let, ale poslouchám všechno. Kazety, mp3, sem tam i CD.

Luma: Já osobně dávám přednost klasickému CD. Pokud jde o MP3ky, tak po těch sáhnu jen proto, abych věděl, co která kapela hraje, nebo jak se těm co znám povedla nová nahrávka a zda pro mě stojí do této nahrávky investovat. Asi su nepřizpůsobivý, staromil.

Míra: Nejraději mám pro domácí poslechy vinyl. Jeho hudební výhody jsou nesčetné a líbí se mi u něho velká plocha pro obal a další bonusy, které s tím jsou spojeny. To si prostě člověk u mp3 a obalu v jpg neužije. Nemluvě o tom, že si někdy k vinylu i rád čichnu. Samozřejmě mp3 jsou dobré, když člověk jezdí do práce/z práce anebo jen tak chodí po městě. Přenosný CD přehrávač jsem už dávno hodil na smetiště dějin. Nosit s sebou po kapsách CD mě opravdu nebaví.

Zveřejněno: 18. 11. 2013
Přečteno:
3311 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář