Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

Brněnští PD jsou v písemném projevu samá legrace, muziku ale (snad) berou vážně. Svědčí o tom povedená nahrávka Stereo Rodeo. A protože web kapely moc informací nenabízí, oslovil jsem Bengizze a spáchali jsme takové malé intervjů.

1/ Začnu zmíněným webem, resp. historií. Tu si může každý přečíst, ale nedozví se nic. V předrozhovorovým mejlíku jsi psal o zajímavé historii, takže to trošku odkryj i našim zvědavým čtenářům. Takže od kdy týráte hudební nástroje, kdo vymyslel název bandu, co ten název znamená a co je pravdy na působení PD v zahraničí?

PD: V roce 1995 jsem vzal do ruky basovou kytaru Iris a po měsíci útrap jsem na ni zadrnkal úvodních 5 tónů songu Take Look Around od Sick Of It All...později jsem přešaltroval na kytaru. Kewin, náš lead guitarista v té době bez problémů solil všechny sóla od Metallicy...a to mu bylo tak 14. Je to mutant.... Název Pitbull Diesel celkem slušně popisuje náš styl ? je to animálně agresivní i strojově bezpohlavní, rychlý i pomalý, zpocený, špinavý, buď tě to sežere, nebo přejede, vyber si. Mimochodem, v Polsku hráváme pod pseudonymem Pitbulok Naftowy.

2/ Prý u vás bubnoval ex-bicmen Madball ? přiznám se bez mučení, že Madball mi nic neříká (nemůžu znát všechno), takže to nějak uveď na pravou míru.

PD: Madball jsou legendární kapela newyorské HC scény. Jejich ex-bubeník Will se odstěhoval z NYC na Floridu aby si odpočinul od hektického života v aglomeraci. To se mu ale moc nevydařilo, protože v tattoo studiu v Orlandu potkal Prsa, našeho zpěváka. Pro chudáka Willa to znamenal konec rekreace, Prso výhružně zvedl namakanou pravičku a zařval svým vychrchlaným barytonem: Marš! A chudák Willy mazal za bicí soupravu, zase začal chlastat a přibylo mu pár mililitrů inkoustu pod kůží navíc. Pár měsíců jsme jamovali, hráli především covers od Madball, SickOfItAll, Hatebreed a tak. Zahrát si ?Pride? s originálním bicmenem, to je jako splněnej dětskej sen. Když se Willy vrátil back to Brooklyn, prey dostal přes držku od manželky, protože přibral 15 kilo, utratil všechny peníze a byl pokérovanej 2x víc, než když odjel.

3/ Stereo Rodeo jsi nazpíval ty + basový umělec, ale prý máte zpěváka v United States (teď se vrací). Copak tam dělal? A pročpak se vrací? Že by se mu stýskalo po chlíváckým randálu?

PD: S Prsem a Davem (bubeník) jsme odjeli do New Yorku v roce 2000. Dave vždycky inklinoval k massachusetskýmu metalcore, takže z NYC nabral směr Boston, odkud se asi po půl roce vrátil do školy. My s Prsem jsme zase odjakživa velcí fans floridskýho thrashe, takže jsme vyrazili na jih. Já jsem pořád lítal do Evropy a zpět a ten niemand Prso tam odezírá doteď (jen našel zalíbení v chicagské HC scénu, takže se přesunul do Illionois). Co tam dělá? Tetuje rockový hvězdy, jako fakt. Dělá managera v tattoo studiu a kéruje už jenom ty největší lahůdky, portréty, biblický výjevy a tak, protože jako bývalá legenda evropskýho graffiti má před americkýma buranama dost náskok. Po návratu možná uděláme nějaký Pitbull Diesel Tattoo. Taky hraje v nějakým czechoamerickým bandu s kýmsi z Krabathor nebo Debustrol. Výhodou je, že nakoupil kontajner špičkovýho vybavení, kytary, basy, zesilovače, bedny, bicí soupravu, beatmachine, samplery, mikrofony, audiosoftware, prostě všechno na co si vzpomeneš za super levný US ceny navíc v současných super levných dolarech. Takže teď máme kytar víc než Guns?n?Roses a aparáty za který bysme se nemuseli stydět ani ve Wembley. Jen teď nevíme, kdo mu toho čtvrt milionu zaplatí...he he.

4/ Jestli tam nedostal rozum a posílí zase vaše řady, co to pro vás bude znamenat?

PD: To, že konečně přestanem (ehm..) zpívat a začnem se soustředit jen na hraní. Když oba dva řveme a do toho hrajem, na preciznosti koncertu se to prostě projeví. Navíc fakt umíme jen řvát, ale Prso to umí nejen minimálně 2 x líp, ale taky zvládá čistě zpívat, chrčet, bublat, chrochtat i koktat. Určitě  přibudou melodie, ale na druhou stranu ta naše tvrdší stránka bude ještě mnohem brutálnější. Navíc angličtina a frázování budou fakt precizní, takže nám snad budou rozumět i někde v zahraničí, a nebude to takový to ?hej mén vocap, mén, vi ár bed madrfakrs from Brno, ju nou??

5/ Ještě se vrátím k Stereu Rodeu, což je pro vaší hudbu vcelku výstižné pojmenování. Jaký měla (má) nahrávka účel? Je to demáč, tzn. prodej na koncertech nebo spíš promáč, tzn. podarování pisálků za účelem pitvy, případně vydavatelů za účelem smlouvy na oficiální nosič?

PD: Obojí, prostě demo. Pro pisálky, ale hlavně pro fans. CD vypalujem doma a na koncertech je rozdáváme zadarmo, vždycky tak 30-50 ks. Věříme, že se to vyplatí, že si to lidi doma poslechnou a přijdou znovu. Vydavateli jsme to neposlali žádnýmu, čekáme že Herman z BMG zavolá sám.. Naší prioritou zůstávají Roadrunner, Sony/Epic atd.

6/ Je u nás vůbec label, který by byl schopen vydat váš styl? Napadají mě snad jen Pohoda nebo Cecek, ale ti dělají spíš do melodičtějších věcí.

PD: Dřímají v nás neskutečně líbezné melodie. Občas se sám sebe ptám stejně jako Honza Nedvěd před lety: Bene, kde se v tobě bere taková krása? Pohoda nebo Cecek? Můžem jim to poslat, nicméně nevím jestli je k něčemu dobrý, že v Čechách ?vydáš oficiální desku?.  Nikdo si to nekoupí, všichni vypálí ? tak to jim to můžem vypalovat rovnou sami. To není nic proti vypalování, jen to pak vydávat s drahým barevným bookletem prostě nedává smysl. Potřebovali bysme spíš někoho kdo by se staral o koncerty, všichni makáme a nestíháme. Tímto děkujeme klukům z kapely Onset (onset.musicserver.cz), kteří shání koncerty a jsou tak hodní, že nás vždycky vezmou jako předkapelu. Takže Onset dík, ale neusnout na vavřínech a neflákat se! Na jaře chci koncert každej víkend, jasný!? Kdyby se někdo cítil jako nevyužitej manager, ať píše na bengizz@pitbulldiesel.com, berem všechno.

7/ Ještě se vrátím k v recenzi zmiňovanému článečku v časopisu Xantypa. Jak jste se o něm dozvěděli a co jste na to říkali?

PD: Dozvěděli jsme se to od kámošů. Poslali jsme pak paní Magdaléně Stereo Rodeo s vysvětlením, že ten úvod ?tohle je pro všechny brněnský kurvy? je skutečně jenom pro holky od nás z Brna, a pokud se nenarodila na Obilňáku, může zůstat úplně v klidu. Na příštím demu to vidím na ?tohle je pro všechny brněnský kurvy + některý pražský, konkrétně Magdalénu Dietlovou!?

8/ Další veselá příhoda se asi udála v hudebninách Lídl, kde jsi perforoval nějakej exotickej bubínek. Jak tahle kauza dopadla a jaký sis z toho vzal ponaučení do budoucna?

PD: Ponaučení je, že špičaté hrany B.C. Rich Warlock a bonga Hohner za cca 50.000 spolu nejsou kamarádi. Bongo to odneslo škaredým bebínkem ? 30 cm tržnou ránou v bláně. Přísahám, že to byl to první a poslední hudební nástroj, který jsem defloroval.

9/ Co momentálně připravujete a jaké jsou plány s budoucností kapely ?

PD: Máme 4 nový songy, který už hrajeme na koncertech a mají největší ohlas ze všeho co hrajem (kromě Territory od Sepultury), což nám dává pocit, že se vyvíjíme asi správným směrem. Plány jsou CD na jaře a co nejvíc koncertů, snad nějaký větší festivaly. Tak se chystáme trávit víc času se svými přítelkyněmi, fakt, slibujeme.

10/ Závěrečné last words?.

PD: Přijďte na koncert!!!! Chceme vidět lítat ruky, nohy, trika, kšiltovky, boty, všechno !!!!!!!!!! Stahujte, vypalujte, půjčujte, prodávejte, rozdávejte, kopírujte, dělejte si s náma co chcete, jen ať chodí lidi na koncerty!!!! Brno City Downtown  4ever, zdar.

www.pitbulldiesel.com


Zveřejněno: 23. 11. 2004
Přečteno:
3713 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář