Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

Na otázky odpovídala slovenská death metalová smečka GRASSITY.

Kdy byla vaše skupina založena, proč zrovna tenhle název, co znamená a co bylo prvotním impulsem pro její vznik?

Peter (v): Kapelu sme založili v lete 2010, videl som hrať kapelu Alma Persona a po koncerte som za nimi zašiel. Mali 18 rokov a hrali ako blázni!!! Slovo dalo slovo a na výpomoc som stiahol Petra M a Vomita – názov je slang Města Trávy – teda Grassity, takže už asi tušíš, že je to o botanike.

Představte jednotlivé členy a zda již někde hráli?

Peter (v): Ja hrajem na sólovu gitaru, před tým som hral v kapelách Amnesist, Velvet Stone, Exliris a teraz pôsobím v Grassity, kapele Ancestral Volkhves a mám ešte kapelu Rugevít.

Vomit: Serus, ja som Vomit, ale ľudia ma volajú Fiľo. Predtým som spieval ešte v jednej kapele ktorú Peter spomínal v prvej odpovedi. Momentálne spievam iba v Grassity a k tomu si tvorím doma vlastné veci, ktoré však zatiaľ radšej nezverejňujem.

Peter (m): Ja hrajem na doprovodnú gitaru, predtým som hral v kapele The Kytis, a teraz pôsobím v Grassity, kapele Alma Persona a Rugevít

Maflo: Hrám na bassu v Grassity od júna (červen) 2012. Hral som v kapele Tabu-Ečko, comu je uz 10 rokov.

Batchi: Ja som Batchi (čítaj Bači), hrám na bicie, predtým som hral v kapelách Extinctor a Rugevít.

Za jakých podmínek jste nahrávku pořídili, jak jste s ní spokojeni, jaký náklad jste od nahrávky pořídili, jak jde zatím na odbyt, jaká je cena?

Peter (v): Nahrali sme to vo vranovskom štúdiu Tetradot – Peter Tatarka, vedeli sme že zvuk vie spraviť, takže bolo jasné že pôjdeme za ním. Je to grindcorák jako sa patrí a okrem toho má skvelé ucho a cit pre extrémne štýly, za mňa spokojnosť.

Vomit: Nepoviem ti, koľko sme toho zatiaľ predali, lebo to nevie asi nikto z nás koľko je to presne. Predávame to za 2€ za koncerte a za 3€ cez net, kontaktovať nás môžeš na grassity@gmail.com.

Texty – proč jste se rozhodli zpívat anglicky, kdo je autorem slov, jaká témata volíte?

Vomit: Spievam anglicky preto, lebo ak to pošleš niekomu do zahraničia, tak mu slovenčina toho veľa nepovie. Texty tvorím ja, plánujem aj aspoň jeden slovenský, ale slovenčina nie je práve najvďačnejší jazyk na tvorbu textov. Volíme hlavne vážnejšie témy, chcem tým textom povedať ľuďom niečo viac, snažím sa tvoriť hlavne kriticky. Ak niekoho zaujíma, prečo nepíšeme o miere a láske, tak je to preto, že si jednak neviem predstaviť happy death metal ale hlavne kvôli tomu, lebo je tu všade až príliš veľa zla na to, aby som skladal texty o dobre.

Kdo je autorem loga, obalu, webu – jakou důležitost těmto grafickým věcem přisuzujete?

Peter (v): Logo som nakreslil na papier a s pomocou Vomita sme to prerobili na 3D logo, ktoré používame doteraz.

Vomit: Logo kreslil Peter a zvyšok grafiky robím ja pod dozorom zvyšku kapely. Väčšinou to je tak, že ja niečo spravím sám, maximálne mi dajú nejaký podklad, ako napr. teraz mi Maflo podsunul tie náboje, ktoré máme ako obal EP, ja som sa s tým pohral, ukázal som to ostatným a spoločne sme doladili detaily. Podľa mňa je to celkom fajn, že v tomto smere sme sebestační. Grafickým veciam prisudzujem veľkú dôležitosť, ak uvidíš pekný obal, plagát na koncert, atď, skôr ťa tá vec zaujme, žiaľ takto to u väčšiny ľudí funguje, že ich musí najprv zaujať obal, aby o to vôbec zakopli.

Které kapely patří mezi vaše vzory/zdroje inspirace?

Peter (v): Tak určite za celú kapelu Six Feet Under, celkovo mám rád štýl muziky aký píše Allen West (ex-Obituary, ex-Six Feet Under, teraz Southwicked). Okrem SFU mám rád klasický death metal ala 90‘s, mám rád Hail of Bullets, Bolt Thrower, Asphyx, Torture Killer a vela vela dalších kapiel. Nedávno nám poslal odpoveď na naše EP Sebastián z legendárnej kapely Morgoth a pochvala od takých legend nám len posúva ďalej.

Vomit: Ja počúvam SKORO všetko, od rapu až po metal. Ale vyberám si len kvalitu, musíš cítiť, že ten interpret to robí z presvedčenia a nie pre prachy. Takisto uprednostním hudbu, keď ti text má čo povedať, asi preto nepočúvam žiadne progresívne a technické veci, ale často si vypočujem aj niečo čo mi hudobne síce nič nehovorí, ale môžem sa stotožniť s textom. No a srdcovou záležitosťou je pre mňa HC-Punk, crust, power-violence, grindcore s normálnymi textami, nie gore, najviac sa vyžívam v tejto šialenej, rýchlej a nemelodickej hudbe.

Maflo: Moje vzory/inšpirácie sú určite Six Feet Under a Behemoth, ale aj iné. No hlavne tieto dva kapely.

Peter (m): Moje vzory sú Miro Žbirka, Ewa Farna a Palo Habera.

Batchi: Medzi moje vzory patrí Jimmy De Grasso. Zdroje inšpirácie sú hlavne kapely Six Feet Under, Metallica, Behemoth a Gipsy Joško.

Posílali jste nahrávku na firmy, případně na které, jaká byla/nebyla odezva?

Peter (v): Zatiaľ si všetko riešime sami a na firmy sme neposlali ani jedno EP.

Kolik máte za sebou koncertů a který považujete za nejpovedenější?

Peter (v): Okolo 40? Neviem to presne, ale okolo 10 za rok, takze za štyri roky by to mohlo byť toľko. Pre mňa osobne najšialenejší koncert bol náš prvý, to sme hrali asi pred 200/250 ľudmi v sále, s veľkým pódiom, zvukárovi som pred koncertom povedal nech tam sem tam pustí dym, svetlá a hneď ako sme začali tak tam pustil toľko dymu, že som nevidel ani na hmatník. Na pódiu potom pristál jeden chalan, ktorého tam pomaly umlátili fans, ale on si spokojne kýval len hlavou.

Vomit: No hej, ten prvý koncert, to bolo úplné šialenstvo. Tie svetlá a para jak keby hral Miron Šmaiden... ozvučenie na pódiu nebolo tiež najlepšie, čiže nikto nič nevidel, nikto nič nepočul, ale predsa sme tam mali asi najväčší úspech, haha.

Máte ambice ukázat se v zahraničí?

Vomit: Jasné, že máme, kto nemá? Len si neviem predstaviť, ako by sme zariadili, aby mal práve vtedy každý voľno. Na jeden víkend sa to dá, ale nejaké tour, to už by bol ťažší oriešok.

Plány do budoucna...

Vomit: Tak hlavne vydať už plnohodnotný album. Môj veľký sen je mať vlastný vinyl, ale to by to museli ľudia kupovať, gramofón by muselo mať doma viac jak 5 ľudí. Ale tak snáď raz si doma pustím LP Grassity.

Peter (v): Momentálne nahrať Singel a spraviť nan klip, to je zatial všetko, pomaličky stavať na pevných základech

http://grassity.bandcamp.com
http://bandzone.cz/grassity
http://www.myspace.com/grassity

RECENZE


Zveřejněno: 22. 05. 2013
Přečteno:
3617 x
Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář