Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

24.3.2013, Praha - Chapeau Rouge

Je tu další z atmosférou nabitých post-metal/rockových seancí v Chapeau Rouge - koncert Heirs, skupiny, která nemohla přijet z větší dálky a dozajista svým australským duchem uhrane posluchače stejně, jako tomu bylo na podzim při jejich zastávce na tour s Ides of Gemini a A Dead Forest Index. Aby toho nebylo málo, Heirs tentokrát přivezou i svůj druhý projekt Ascetic, kde dávají prostor více osmdesátkovým a gotickým náladám. Celý večer otevřou plzeňští Ubožák, obtížně definovatelný post-metal s nádechem psychedelie a screama.


// HEIRS (post-metal/post-rock, Australia)
/ http://www.heirs.com.au/
/ http://heirs.bandcamp.com/
/ http://www.youtube.com/watch?v=0vQUhfBlWdo
/ live: http://www.youtube.com/watch?v=w3z2lceJ0W8

V daleké Austrálii, zemi nekonečných plání, se zrodila kapela, která jakoby svou hudbou vyjadřovala, že krása spočívá v pospolitosti a plynulosti, že gradující rytmika, která se následně rozplyne v post-rockové kytarové mlze, nám přivodí stejný pocit beztíže jako melodická thereminová linka vytrácející se do prázdna.

Heirs jsou upsáni labelu Denovali, kde vydali obě dvě své nejúspěšnější desky – EP Fowl a Hunter. Za ně sklidili uznání doma i v zahraničí. Slovy hudebního žurnalisty Rene Shaefera: „V teroru Heirs je přítomna halucinující krása, krása nekonečně roztaženého času, nekončících intervalů mezi vteřinami a touha po zapomnění ozývající se prázdnou myslí.“


// ASCETIC (darkwave/gothic rock, Australia)
/ http://www.ascetic.com.au/
/ http://www.youtube.com/watch?v=ic-UqKghZUM

Projekt tří členů Heirs si bere inspiraci z gotických kapel vezoucích se na temné vlně osmdesátých let a se svými jednoduchými pulzujícími rytmy proplouvají do hlubin nevědomí. Od Swans k The Cure, Ascetic dokáží svým projevem uhranout fanoušky narcistických popěvků a post-new-age klidných a zároveň zneklidňujících harmonií.

Jejich debutová deska Self-Initiation vyšla v lednu na labelu Golden Antenna a můžete si ji zadarmo stáhnout na Bandcampu. Nepropásněte možnost vidět premiérově tento zbrusu nový projekt v Čechách a ponořte se do temných vod australské east coast dark-wave.

// UBOŽÁK (dark screamo/post-metal, Plzeň)
/ http://bandzone.cz/ubozak
/ live: http://www.youtube.com/watch?v=TwPGsfVHfOY

Plzeňští Ubožák sázejí na sklíčenost a neklid. Jakkoliv se netají svými grungeovými a punkovými kořeny, balancují někde mezi post-metalem a screamem a poznávacím znamením jejich úzkostné hudby jsou výkřiky do tmy, skvěle vystavěné těžké riffy a sklepní atmosféra. Bude to jejich teprve druhý pražský koncert, tak si ho nenechte ujít.

START: 19:00

DATUM: 24.3.

KLUB: Chapeau Rouge, Jakubská 2, Praha

FB EVENT: https://www.facebook.com/events/152528804907336/


Zveřejněno: 14. 03. 2013
Přečteno:
3284 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář