Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
LLYR

SINNEMIA, SYNAESTHETICS, SIC.ENGINE, LIVEEVIL, MISTY WAYS, VOTCHI, ABSTRACT ESSENCE

Každoročně se slétají čarodějnice na sněmy, kde obcují s ďáblem za svitu luny, roztodivných zvuků a hudebních doprovodů. Jednu noc v roce, kdy koná se na brněnském Faválu The Modern Inquisition Experiment, je jim však pekelně horko. Hranice navršené přijímají první své oběti a rozehřívají okolí plameny a řevem nadpozemským.


Pomalu se nám blíží konec roku, nastal čas na čtvrtý ročník již zavedené akce, která láká příznivce hudby do svých osidel poměrně rozličnými vystupujícími kapelami. Letos tomu nebylo jinak.


Po páté večerní se začal sál pozvolna plnit návštěvníky, kteří se rozhodli dnešní večer věnovat příjemnému poslechu hudby a dalším aktivitám. Bohužel už z kraje bylo vidět, že tato akce rekord v návštěvnosti zdaleka netrhne. Ani velká jména dnešního večera nepřitáhla na udičce početné davy.


První kapelou, která si měla odpykat své hříchy, byla brněnská hard rocková SINNEMIA v čele se řvounem Sparsem. Melodický set okořeněný tvrdými kytarovými riffy a poutavými sóly přitáhl pod pódium většinu dosavadních posluchačů v klubu. Koncert si evidentně užívali jak lidé pod pódiem, tak i kapela, která i na dálku sršela energií a vtipem.


Po několika změnách v sestavě se nám dnes představili (česko – slovenští) brněnští progressive metaloví SYNAESTHETICS. Nejčerstvější změnu zaznamenal post basáka a fanoušci se mohli dočkat i nových songů, které kapela vypustila do světa. Technicky kvalitně odehraný set kazilo ozvučení v němž bohužel zanikal zvuk kláves a často zpěv, takže jsme si zážitek nemohli vychutnat naplno.


Divné věci se tu najednou dějí, parta bláznů utekla a začala bavit lidi svou post crossover krvavou show. Brněnští SIC.ENGINE jsou již známou tváří na koncertních pódiích díky své živelnosti, která strhává davy. Příjemné sladění čistého vokálu a screema v podání dvou temperamentních galánů roztáčí obrovské množství energie, právě díky tomu jsou nejvíce zapamatovatelní. Nechyběl ani ženský element na pódiu, svým tancem dravě podpořila vystoupení slečna Nela, kterou si návštěvníci brněnských koncertů této kapely jistě pamatují. Nemoc zpěváka a výměna na postu kytaristy ani nebyla znát, snad jen v trošku větší statičnosti oproti zbytku muzikantů, na celkovém prožitku to však mnoho neubralo.


Sám ďábel se mezi nás dostavil z Hranic v podobě electronicko – metalových LIVEEVIL. Kapela se nám představila v plné síle po vydání nového alba 3 Altering, jehož skladby tvořily převážnou část playlistu dnešního vystoupení. Fanoušci se však dočkali i největších pekelných koňů, které pánové mají ve své stáji, i když pro mě největší pecka Sky & Nails zazněla až jako přídavek a já se už bála, že tentokrát se jí nedočkám. Pekelně se pařilo, až z toho zvířecí lebka na jednom ze stojanů mikrofonu měla hlavu kolem. A tu jsem měla i já, protože jsem opět byla svědkem temperamentního, dynamického a po všech stránkách líbivého koncertu.


Jako pohlazení křídlem padlého anděla s razancí šelmy a dekadencí sobě vlastní přivítali nás na Faválu brněnští gothic metaloví MISTY WAYS. Tradičně profesionálně zvládnuté vystoupení se bohužel letos neobešlo bez technických problémů, které však nenarušily požitek z poslechu. Již tradiční set skladeb začínám mít již poněkud oposlouchaný, proto s povděkem čekám vždy na dvě nejnovější skladby, na kterých je vidět, kam se tvorba bude dále ubírat.


Na jemnější strunu dnešního večera zadrnkala pražská progressive hard rocková formace VOTCHI. Moje překvapení dnešního večera mělo na sobě slušivě sladěné oblečení a ač tento styl hudby zrovna nevyznávám, příjemně se mi poslouchali. Nejvíce jsem však byla zaujatá pasážemi, kde hudební podklad doplňovala flétna. Jméno této kapele zajisté dělá zpěvák Petr Kutheil, kterého nadšenci televizních soutěží mohou znát z jedné nejmenované pěvecké show, či nějakého toho muzikálu a divadelní role. Jen ke škodě bylo, že posluchačů ubývalo a ubývalo...


Nastal čas na poslední přiložení do kotle v podobě vsetínských experimental metalových ABSTRACT ESSENCE, kteří letos akci uzavírali. Kapele v letošním roce vyšlo nové CD Love Enough, které při svém vystupování prezentují. Bohužel pokročilejší noční hodina a prázdnost sálu jim k tomuto počinu moc prostoru nedala. Ač snaha prýštila ze všech pórů a tradičně technicky skvěle odehraný set byl uchu líbivý a vokál lákal mé uši k dalšímu poslechu, i já se po několika skladbách odebrala k odchodu.


Poslední plamínek na hranici uhasíná, zlo bylo ztrestáno kvalitní akcí. Za strhujících hudebních výkonů a skoků do ohně odkládáme rubáše a tančíme oslavné tance při svitu luny tak, jak jsme byli přivedeni na tento svět...


Za fotografie patří dík Janu "obrjenu" Vašulínovi.

Rozsáhlá fotogalerie na:

http://www.photomusic.cz/report/1072-modern-inquisition-experiment-4.html



Zveřejněno: 12. 12. 2012
Přečteno:
4035 x
Autor: Niviat | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář