Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
F.O.B. - Outside The Palace Walls

5.10. - 6.10.2012, Praha - 007 Strahov

Na první říjnový weekend připravili pořadatelé koncertů z Conspiracy ve dvou po sobě jdoucích večerech dva koncerty v pražském klubu 007 s kapelami, které možná doposud nezná mnoho lidí, které ale rozhodně stojí za poslech...a jednoznačně i za zhlédnutí naživo.


Zajímavostí je, že na oba koncerty bude možno zakoupit si kombinovanou vstupenku za zvýhodněnou cenu.

JOYCE MANOR je velice sympatická mladá kapela z Los Angeles, vydávající na kultovním labelu Asian Man Records. V jejich tvorbě jsou slyšet zajímavě zakomponované vlivy surf-rocku, garage, indie-popu i blues, ale všechno tak nějak zastřešuje, a do kompaktnosti spojuje spontánní a energický punk-rock. Přirovnání je velice těžké, ale představte si mix Jawbreaker, Descendents, The Smiths, At The Drive-In, raných Alkaline Trio a pozdních The Get Up Kids...

 

APOLOGIES, I HAVE NONE je (punk)rockový kvartet z Londýna. Kluci původně začínali jako polo-akustické duo, ale postupně se rozrostli v plnohodnotnou kapelu...a dobře udělali ! Výsledkem je naprosto vynikající, výbušná směs, hlavní inspiraci k jejímuž stvoření lze odhadovat na Boysetsfire, Hot Water Music, Dashboard Confessional, Against Me, Propagandhi a The Bouncing Souls. A vlastně by se mělo asi zmínit, že AIHN dost připomínají The Menzingers...a to v tom nejlepším slova smyslu.

THE TIDAL SLEEP jsou hardcoristé z německého Mannheimu, kteří příjemně šokují naprosto kosmopolitním soundem, připomínajícím možná trochu soudobé kapely jako Goodtime Boys, Suis La Lune nebo Landscapes, ale zároveň utvrzujícím jasně čitelnými kořeny, vyrostlými z vlivů Thursday, Poison The Well, Hopesfall a The Bled, ale třeba i Converge, Envy, Botch, Cursed, Yaphet Kotto nebo Daïtro. Muzikantsky a aranžérsky na vskutku vynikající úrovni, hudební projev The Tidal Sleep je strhující a srdcervoucí. Nenechte si ujít jejich již třetí zastávku na území ČR za poslední půlrok.

XERXES je ne nepodobně znějící hardcore punková parta z Louisville, Kentucky. Těžko odhadnout, zda členové kapely ve svém domovském městě coby teenageři navštěvovali koncerty tamějších legend jako Endpoint, Falling Forward, Metroshifter, Guilt nebo Elliott, ale duch tehdejší undergroundové HC etiky je u nich rozhodně patrný, ačkoliv hudebně se v jejich tvorbě zrcadlí spíše kapely jako Orchid, Ampere či Saetia. Spadají tak do příbuzné kategorie jako Touché Amoré (tam je podobnost asi nejbližší), ale i Former Thieves nebo třeba Orange Code Kids...tzn. mezi kapely používající hlučný, emotivní, strukturovaný, lehce "chaotický" hudební rukopis, s lehce přítomnou reminiscencí soundu občas nazývaného "evropské screamo".


Pátek 5. 10.

JOYCE MANOR (USA)
APOLOGIES, I HAVE NONE (UK)
Vstup na místě - 150,- CZK / 300,- CZK v kombinaci s 6. 10.


Sobota 6. 10.
XERXES (USA)
THE TIDAL SLEEP (GER)
Vstup na místě - 250,- CZK / 300,- CZK v kombinaci s 5. 10.



Zveřejněno: 03. 10. 2012
Přečteno:
3263 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář