Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

PANYCHIDA, FLESHLESS, MATER MONSTIFERA, MINORITY SOUND, DARK ANGELS

Trocha smůly se organizátorům tohoto minifestivalu lepila na paty. Původně mělo vystoupit sedm kapel, ale „zničehonic“ uzavření Marty´s klubu mohlo celou akci zhatit. Nakonec se podařilo najít náhradní prostory ve Velbloudu, který je ale o poznání menší, takže bylo třeba zúžit startovní pole – a „odnesli“ to Belligerence a Desire For Sorrow.

Jako první se na malé pódium poskládali DARK ANGELS. Ti se loni prezentovali novým materiálem připraveným v nové sestavě a zamířili od někdejšího hard & heavy k metalu zachmuřenějšímu. Na českobudějovickém (pro kapelu domácím) pódiu se „andělé“ představili v trochu nezvyklé sestavě – basák Vlasta je prý na mateřské dovolené, takže basa se nekonala, ale na druhou stranu se do řad kapely vklínil v roli zvířete zpěvák Radek Popel, který pomohl krásce Evě se zpěvem v doomových skladbách. Právě pomalejší songy se mi líbí o poznání více než řekněme tuctový hevík, který představuje třeba letitá See You I Hell. U The Other Side jsme s Coornelusem chvilku debatovali, zda se nejedná o cover, ale výsledku jsme se nedobrali... (úsměv) Přitom jsem na poslední nahrávku DA psal recenzi a tuhle skladbu přirovnal k My Dying Bride... ta paměť... Každopádně právě The Other Side a další pomalejší skladba It´s Time To Go podle mě ukazují směr, kterým by se DA měli ubírat – tedy pomalejší, pocitovější, ne úplně „zmarové“ skladby s pěknými melodiemi a oboupohlavními vokály. (Johan)

To následní MINORITY SOUND zvedají úroveň o dost výš a prezentují se na rozdíl od Dark Angels moderní a hlavně zábavnější formou metalu. Tady na Fobii na ně byly napsány stohy virtuálních stránek a v drtivé většině převládaly pozitivní reakce. A ani já nebudu výjimkou, a k chvalozpěvům se přidávám taktéž. Minority Sound patří na pódia, a jakkoliv mi je jejich studiová tvorba sympatická, na živo mě ještě nikdy nezklamali a baví mě tam ještě víc. Kapela nestojí na místě a  představila pár čerstvých skladeb z připravovaného nového alba, a ty stejně tak jako osvědčené koncertní hitovky fungovaly na živo skvěle. A tak jediným sporným bodem, kdy mé uši nebyly úplně spokojené, byly momenty, v kterých se Gulesh pokouší zpívat melodickým hlasem. (Coornelus)

Já jen dodám, že proti loňskému AFODu, kde se Gulesh pouštěl na hodně tenký led a jeho vokály v dvojcoveru Pain/Nirvana byly tristní, došlo k výraznému zlepšení, nebo spíše změně – čisté zpěvy zmizely a nahradila je taková zvláštní poloha, ani zpěv, ani recitace... a mně se to takhle líbilo. (Johan)

MATER MONSTIFERU jsem poprvé viděl s novým zpěvákem Štěpánem, který nedávno nahradil Destructora. A nutno uznat, že měl Yvor šťastnou ruku. Štěpán se prezentoval jistým výkonem, ostatně tohle slovo platí i směrem ke kapele, která je sehraná, má jasno o tom, co chce hrát a jak u toho chce vypadat. Mě se repertoár tak trochu sléval do jedné melodicko-blackové masy, ale perličky jsem si i tak vyzobal – a asi málokoho překvapí, že šlo o Nevinnost, Beletseri a Phobii od Kreator, se kterou se MM  rozloučili. Nutno ještě doplnit, že MM měli jednoznačně nejvřelejší přijetí od fanoušků, kteří na jejich set malý Velbloud takřka zaplnili, a že zvuk byl na klubové poměry výborný. (Johan)

S přibývajícím časem se stupňovala i brutalita, co se hudební produkce týče. A tak jihočeský black metal střídá death metal z Děčína – FLESHLESS. Bohužel od začátku se ne vše zdálo být v pořádku, a dlouhá pauza na zvučení a otrávený pohled kytaristy nevěštil nic dobrého. Při tom začátek byl povedený a spustila se ta stejná intenzivní smršť, co se valí i z poslední desky Slaves of the god machine – a Fleshless válec drtil bez milosti své okolí. Jenže pak se začaly vynořovat problémy technického rázu, nejdřív u kytaristy a chvíli na to u bubeníka, a tak po třetí pauze a dalších marných pokusech o nápravu byl koncert, ani ne po půl hodině, zakončen věcí Kill for skin. Velká škoda, a tak jsme mohli pouze litovat, že se vše takto zvrhlo, protože když se hrálo, jednalo se o špičkový nářez. (Coornelus)

PANYCHIDA vyfasovala nevděčnou roli akci uzavřít, ale obavy z útěku fanoušků určitě nebyly na místě, protože v klubu se pohybovalo několik jedinců v nových tričkách a mikinách kapely s motivem z aktuální nahrávky Woodland Journey, ze které také nějaké songy zazněly. Panychida je v současné perfektně šlapajícím strojem, který chrlí jednu chytlavou skladbu za druhou, v podstatě každá, která zazněla, je hitem. Zpěvák Vlčák sice poněkud změnil image a podle jeho slov je teď jeho vzorem Bon Jovi (úsměv), ale na hlas a pódiovou prezentaci to nemělo vliv. Potěšily skladby pěné staroslověnsky (O Orĭlě i Zmĭji, Ryhope) a hlavně českým textem opatřená novinka Rod Havrana, kterou z Vlčákem zpívala i část přihlížejících. A když chtěla Panychida skončit, fanoušci ji z pódia nepustili a vyřvali si přídavek... (Johan)

Solidní akce skončila v rozumnou dobu, obavy z natřískaného Velblouda se naštěstí nenaplnily a v klubu bylo lidí tak akorát, takže vcelku spokojenost. Každému se samozřejmě líbila jiná kapela, ale co se nelíbilo nikomu, byl návrat Dordeducha... (smích) Ten na čerpací stanici pozřel nejspíš něco živého a pak to v něm chcíplo... tudíž i přes mrazivé počasí bylo třeba auto několikrát provětrat a druhý den čekala jeho majitele šichta s několika osvěžovači vzduchu... (smích)


Top 1
  • Coornelus: Fleshless
  • Dave DH: Mater Monstifera
  • Ifa: Minority Sound
  • Immortal aka Dordeduch: Panychida
  • Johan: Panychida

Fotky: Coornelus
Normal: Johan
Kurzíva: Coornelus


Zveřejněno: 31. 01. 2012
Přečteno:
3334 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

04. 02. 2012 10:59 napsal/a immortal
To: Coornelus
Asi chtěl vyfotit :-))) .
01. 02. 2012 17:02 napsal/a Coornelus
Pinokio
Blbá akce, levné pivo. Ba ne, kam se hrabe Dordeduch a cena piva na mého pronásledovatele Pinokia, ten mě trápil víc:-)
01. 02. 2012 15:09 napsal/a ...
Dave_DH
...ale jinak jsem zapomněl dodat, že akce to byla moc dobrá, navíc k tomu, jak narychlo (co jsem tak slyšel) se to muselo přesunout z Martys\'u do Velblouda teda před pořadatelem smekám a kapelám dík.
01. 02. 2012 13:02 napsal/a immortal
Tak, tak...
Na této akci jsem jsem vypil asi tři předražené místní patoky (vzhledem k tomu, že jsem ráno potřeboval řídit). Informace o záloze žádná, o tom že je kelímek vratnej už vůbec ne (po tom by se zákazník neměl pídit, jestli to náhodou neni napsané na WC či kde, ale měl by tuto informaci dostat u obsluhy bez tázání). Přitom jsem stál u baru hned vedle automatu na cigára. Kelímky jsem dával rovnou zpět na bar a po dopití posledního piva jsem dostal kulový. O nějakého bůra mi nejde, ale cena za tu hnusdesítku je přímo židobolševická, akce neakce. Naštěstí na kvalitu večera to nemělo žádný vliv.
01. 02. 2012 10:40 napsal/a Dave_DH
...pivo
Měl jsem teda jen jednu 12° za 40 (pak jsem zůstal u Plzničky), ale když jsem podával kelímek zpět té slečně za barem přímo do ruky, aby se to tam neválelo, rozhodně mi nic nevrátila, tak jak to s tou zálohou bylo, mi taky není jasné. Jestli to někde bylo napsaný nevím, když jsem si pivo koupil, dal jsem maníkovi 50, pětku mi vrátil a neřek ani ň.... na moje slova že je to nějaký drahý pokrčil rameny. Naopak když jsem chtěl potom vodu, dostal jsem ji zadarmo (jasný že byla z kohoutku, ale překvapilo, že za to nic nechtěli) v kelímku a žádnou zálohu jsem neplatil. Jinak -> to Yvor - těšíme se v únoru na \"Pekle\" :-)