Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
ETEF 2024 (19.-20. 7. 2024)

JET8 – Off We Go CD 2011, vlastní náklad

„Světová punková a ska scéna, DIY principy, chuť dělat věci po svym a užívat si všechny ty věci co se kolem kapely dějou. Jmenujeme se Jet8 a tohle sou základní kameny toho, co děláme, toho jak to děláme, toho jak u toho vypadáme,a toho jak to pak zní. Baví nás dělat muziku pro lidi, který to vnímaj stejně jako my, a ještě víc nás baví s takovejma lidma spolupracovat na společnejch věcech, jako sou třeba koncerty, nahrávky, a nebo prostě jen pořádně rozjetý mejdany.“

To jsou slova pražské skupiny JET8, která před pár dny vydala druhé album (to první, Think First, vyšlo v roce 2009), na kterém míchá punk a ska (jak je z prvního odstavce patrné) a jak je patrné z názvů skladeb, prozpěvuje anglicky. Nedávno jsem psal v recenzi na novinku DICSOBALLS, že ska je pro mě španělská vesnice. JET8 ale naštěstí ke skáčku přidávají nemalou porci punku, který mi šmakuje o poznání lépe.

Z devíti řadových skladeb (nepočítám Intro a k bonusu se ještě dostanu) vyčnívá několik potenciálních hitů, mezi něž patří Do not trust (asi nejpunkovější svižná skladbička s převládající kytarou a barevným zpěvem), Heroes of yesterday (pro změnu ska(kavější) kousek, v němž se tlačí do popředí dechy) a zejména Clue, ve které si chvilku u mikrofonu užívá i nějaká slečna (že by saxofonistka Dáda?) a která z vcelku nenápadné záležitosti rozkvete v „refrénový“ šlágr.

Věřím, že na koncertech bude muzika JET8 na skáčkaře i neortodoxní punkery zabírat, ale v klidu domova to až taková jízda není. Navíc se nemůžu ubránit dojmu, že ve zpěvu jsou rezervy, a to jak ve výslovnosti, tak v čistotě a intonaci.

Co mi ale vadí úplně, to je akustický bonus Get out, přilepený k závěrečné písničce One minute to go, který mám problém doposlouchat – hospodské halekání jak po deseti pivech by stačilo minutku... každá další vteřina je evidentně navíc a country vytle(ska)vačky už nepobírám. Ale třeba to fanoušci a znalci kapely ocení, jde o starší kus v novém hávu.

Studio, kde se nahrávalo uvedené není, takže předpokládám, že šlo o nějaké domácí, ale zvuk je v pohodě, všechny nástroje jsou pěkně slyšet a tak to má být.

Graficky velmi hezky provedený obal obsahuje vedle textů (žel jen v angličtině; nicméně chápu, že cílová generace posluchačů by s angličtinou měla „kamarádit“) hezky namalované portréty všech členů kapely, a také kresby na přední i zadní straně hýří nápady (vesničané na titulce s produkcí kapely asi příliš spokojeni nebyli – úsměv) a potěší i výzva „please copy this CD“ – ostatně na stránkách kapely si celou nahrávku můžete stáhnout a posoudit před případnou koupí.

Vzhledem k absenci přehledu na ska/punk scéně opět neboduji...

Seznam skladeb:
  1. Intro
  2. Off we go
  3. Do not trust
  4. Heroes of yesterday
  5. Game
  6. Clue
  7. Sweet salt
  8. In the name of
  9. Seventeen
  10. One minute to go
  11. Get out (skrytý bonus)

Čas: 35:00

http://bandzone.cz/jet8
http://www.jet8.cz

Zveřejněno: 09. 07. 2011
Přečteno:
3253 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář