Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
HEIDEN – Andzjel

Sobota 23.10. 2010, Brno – Fléda

„Where Death Is Most Alive Tour 2010“ v hlavní roli se švédskými melodiky DARK TRANQUILLITY zavítá v sobotu 23. října do moravské metropole Brna, konkrétně do místního klubu Fléda. Kromě DARK TRANQUILLITY se představí také kapely INSOMNIUM a BELLIGERENCE. Vstupenky na jednu z koncertních událostí podzimu jsou stále k dostání v běžných předprodejních sítích. Více informací naleznete na webu www.obscure.cz.

Po třech letech čekání přicházejí DARK TRAQUILLITY se nástupcem své poslední nahrávky „Fiction“. Nová deska dostala název „We Are The Void“ a právě na její počest se švédská formace vydává na obsáhlé evropské turné, které nemine ani Česko. Duchovní otcové specifické odnože melodického death metalu, zvaného také jako „göteborgský metal“, prokazují na nové nahrávce stabilnost své formy a beze zbytku prokazují, že i po tolika letech na výsluní neztratili nic ze svého pověstného umu. Jejich pozice na metalové scéně je podobná konstantě, která ční v neměnné pozici v časoprostoru a je imunní na okolní vlivy v podobě měnících se vkusů, stylů a názorů na hudbu. DT řadu let inovují svůj melodický death jen v rámci jemných invencí, dělají to kultivovaně a promyšleně a právě to je zřejmě jeden z faktorů, proč se mohou pochlubit tak početnou fanouškovskou základnou. Se šikovností zručných rutinérů si pohrávají s intenzitou, dynamikou a odlehčenými aranžérskými kličkami převážně klávesového původu. Nová deska „We Are The Void“ neznamená žádný stylový převrat, DARK TRANQUILLITY na ní pouze potvrzují své neotřesitelné postavení v rámci daného hudebního žánru a pro jejich věrné fanoušky to je ta nejlepší pozvánka na brněnský koncert na Flédě.

Jako support se představí finská kapela INSOMNIUM. Svým decentním, melancholickým, metalem bývají často přirovnáváni k švédským stylotvůrcům KATATONIA. Jejich specifický sound sahá od epických, doomem načichlých hudebních krajin přes melodickou deathmetalovou razanci až po drobné vlivy finského folkloru či progresu. INSOMNIUM dokáží vytvořit působivou atmosféru, do které vtáhnou posluchače, ale ani oni nezapomínají, že alfou a omegou je silná, zapamatovatelná melodie. Vše dokreslují stylové texty, inspirované či přímo přejaté od klasiků jako Hölderlin, Poe či Leino. V Brně představí svou zejména svou poslední desku „Across The Dark“ a posvítí posluchačům na cestu skrz temnotu.

Českou stopu zanechá také pražská melodicko-deathmetalová formace BELLIGERENCE, která bude mít tu čest otevřít svým setem celý koncertní večer.

Související linky:
www.darktranquillity.com
www.myspace.com/insomniumband
http://bandzone.cz/belligerence
www.obscure.cz
www.fleda.cz


Zveřejněno: 19. 10. 2010
Přečteno:
3305 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář