Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

Na otázky odpovídá kapela jako „jeden muž“ (úsměv).

Kdy byla vaše skupina založena, proč zrovna tenhle název, co znamená a co bylo prvotním impulsem pro její vznik?

Tak to je snad jasné ne, stránka 1027 vlevo dole…, ale prostě se nám to líbilo a chtěli jsme to trošku odlehčit, taky se s tím názvem velice dobře hraje, je spousta hlášek, které jsou tím spojeny s životem kapely a je to fakt sranda! Díky za tuhle nejlepší pohádku „S čerty nejsou žerty“. Myslíme si, že je dobře zapamatovatelný, zajímavý, originální a zaujme pozornost. Hrajeme od února letošního roku, ale založili jsme kapelu už na podzim 2009, protože než jsme se rozkoukali a zajistili potřebné věci, byly dva měsíce pryč. A to se dá, na to, že jsme začínali znovu po nějaké době všichni hrát a prakticky s holýma rukama a někteří i zadkama.

Představte jednotlivé členy - věk, zda již někde hráli a jak dlouho hrají na svůj nástroj?

Všichni už někde hráli, jsme metaloví a rockoví nestoři, ale nechci to rozebírat, teď je kapela Drzý Čert a tady ty informace si můžou všichni najít na webových stránkách. Jinak obsada je Martin „Kužel“ Volf – zpěv, Jarda „Kodiak“ Toman – bicí, Milan „Milla“ Urbánek – kytara, Emanuel „Driver“ Panáček – basa. Nedávno od nás odešel druhý kytarista Petr, tak jsme momentálně nekompletní a hrajeme s jednou kytarou. Snad rychle najdeme odpovídající náhradu protože to naše hudba potřebuje.

Za jakých podmínek jste nahrávku pořídili, jak jste s ní spokojeni, jaký náklad jste od nahrávky pořídili, jak jde zatím na odbyt, jaká je cena?

Natáčeli jsme si to sami, máme ve zkušebně takové malé nahrávací studio a recording a veškeré zvukové práce na tomto promu dělal náš kytarista Milla. Myslíme si, protože je to naše prvotina, jak hudebně, tak v nahrávání, že to není zas tak špatné, ale samozřejmě dnes už je to zase někde jinde, protože toto CD jsme natáčeli prakticky po 4 měsících od založení kapely. Kapela má svůj přirozený vývoj… Prodává se to jako všechny CD, dost špatně, ale o to nejde, protože jsme udělali jen 100 ks, které už prakticky nemáme. Málo CD jsme rozdali zadarmo, kamarádi nám nabízeli peníze a to nás překvapilo. Našim záměrem bylo dostat se hlavně do podvědomí, že jsme tady a hrajeme. Hudba je pro nás hlavně relax a útěk od reality. Kdo si chce CD přesto koupit je ještě pár kousků na internetovém obchodě za 50,- Kč. Když tak nějaké přiděláme, ale chceme regulérní desku, tohle bylo CD-R i když profesionálně vyrobené. Mrkněte na naše stránky, tam jsou odkazy na obchody, kde ho koupíte.

Texty – proč jste rozhodli zpívat česky, kdo je autorem slov, jaká témata volíte?

Zpíváme česky, protože jsme se tady narodili a chceme, ať nám všichni rozumí o čem to je. Vážíme si toho, že čeština je velice zpěvný jazyk a jde texty vyjádřit absolutně všechno díky bohaté slovní zásobě. Tohle je v jiných jazycích problém… cizinci mají smůlu (smích). Texty si dělá zpěvák Kužel a témata volíme většinou tak, že nadhodíme název a on to zhmotní. Témata jsou jasná, peklo, inferno, deprese, samota, svinstva a nešvary tohoto světa.

Kdo je autorem loga, obalu, webu – jakou důležitost těmto grafickým věcem přisuzujete?

Autorem loga je jeden týpek z Malajsie, kreslí prostě morbidní věcičky a tohle logo nakreslil v roce 2006 pro nějakou Japonskou kapelu, která se hned rozpadla a ani nikdy nevystoupila a proto jsme ho požádali jestli ho můžeme použít. Přišel od něj jen jeden email, že mu máme potom poslat CD a tričko atd.a uvést jeho jméno na obalu a potom už žádná zpráva. Chtěli jsme ho regulérně koupit. Tak dokonce nevíme, jestli jsme se nedopustili nějakého pirátství, ale snad ne, protože jeho angličtina byla opravdu horší než naše a ani překládač to nepochopil… (smích). No snad nepřijede přes půl světa a nerozbije nám hubu, protože karate je svinstvo… Těmhle věcem přisuzujeme maximální důležitost, protože lidé se chtěj bavit a proto to děláme, jak to děláme a na obal našeho debutového CD se opravdu těšte bude ručně malovaný od známého malíře Romana Kýbuse.

Které kapely patří mezi vaše vzory/zdroje inspirace?

Každý posloucháme něco jiného a to je dobře, protože nejsme společně zatíženi nějakou kapelou a nepřenášíme to do naší hudby. Občas se ale objeví nějaká podobnost, která spíše pramení z toho, že jsme OLD SCHOOL 80. let a ta hudba nás odkojila a proto i název připravovaného CD Return… Posloucháme samozřejmě hlavně nová alba kapel, ale okruh je opravdu široký a nějakým hlavní vzor prostě nemáme. Posloucháme od heavy až po nevím co a je to prostě slyšet i v naší hudbě. Teprve se vyvíjíme i hudebně a tohle budeme vědět tak za dva roky, protože teď je prostě brzo. Ale co chceš dneska vymyslet v metalu nového…

Posílali jste nahrávku na firmy, případně na které, jaká byla/nebyla odezva?

Neposílali jsme nikam nic. Promo CD vyšlo u vydavatelství Panda Music a to všechno zařizuje za nás a posílá CD na recenze apod. Jsme velmi spokojeni s tím co pro nás vydavatelství udělalo a snad ještě udělá. AVE PANDOVI!

Kolik máte za sebou koncertů a který považujete za nejpovedenější?

Jak jsem už psal, hrajeme prakticky jen pár měsíců a udělali jsme nějaký základní program 7 – 8 skladeb cca 40 minut a máme za sebou první koncerty. Řekli jsme si, že začneme až v říjnu a tam máme každý týden koncert a další jsou v jednání, ale chceme hlavně dodělat věci na CD a příští rok to rozjet i s debutovým CD, ale do konce roku ještě něco bude… protože live nás moc baví a děláme z něho taky celkem divadýlko… hehe.

Máte ambice ukázat se v zahraničí?

Ambice už zabily spousty dobrých kapel. My hrajeme pro radost a jestli se to někomu bude líbit, tak je to pro nás super bonus, že to neděláme zbytečně. Nejsme naivní a když si vzpomeneš, kolik našich metalových kapel prorazilo v zahraničí a navíc v metalových 90. letech, tak je spočítáš na prstech jedné ruky. Nepřemýšlíme nad tím…

Plány do budoucna...

Plány jsme měli všichni členové před 20 lety, když jsme všichni někde hráli a měli představu vyprodaných stadionů a hal. No a skončili jsme v kapele Drzý Čert. Potenciál tam nějaký je a hlavně nás baví muzika. Takže uděláme CD a potom se uvidí. Občas taky vyplodíme nějaký bordel na podiu a to prozatím bude stačit. Vývoj nezastavíš a třeba dopadneme, jako Rolling Stones… no takhle bychom dopadnout nechtěli, nemyslím hudbu, proti té nic, ale tělesné schránky členů kapely. Oni snad umřou na podiu, to jsou aspoň muzikanti! (úsměv)

Díky za rozhovor.

www.drzycert.cz


Zveřejněno: 30. 10. 2010
Přečteno:
3615 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář