Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
TELEPATIE VI

Letošní klatovské koncerty se konaly v zajímavých (pro numerology) datech. Jarní 4.4., podzimní 10.10.

Kromě číselné symetrie se opakovala i jedna z kapel, která je v Klatovech doma a která se pravidelně po půl roce na Střelnici představuje svým nejvěrnějším fanouškům – Asmodeus.

Původně měli večerní přehlídku zahájit Promises, ale hospitalizace kytaristy pouhý den před akcí vystoupení sušických post doom rockerů zhatila. Náhradou se stala skupina ELEMENTARY z Domažlic. Trio se prezentovalo nu metalem (crossoverem?) s českými texty, coreové momenty se střídaly s melodickými, čistý zpěv s řevem, ale celkový dojem byl rozpačitý. Tuctová kapela, jakých funguje spousta, kladem byly snad jen zmíněné české texty, mínusem špatný zvuk bicích.

ROOT jsem neviděl přes dva roky a za tu dobu došlo ke dvěma změnám v sestavě – navrátilec Evil vyměnil kytaru za bicí a na nejisté bubenické sesli se usadil mladičký konzervatorista Peter Hrnčirík, který prý je o 39 let mladší než BigBoss. Tyhle změny ale neměly na projev a playlist Root vůbec žádný vliv. Jestli mě paměť neklame, tak většinu skladeb přehráli Brňáci na předloňském Basinfirefestu i Brutalu. Pamětníci nejvíce vítali Hřbitov, Píseň pro Satana nebo 666, při které se rozjel nejdivočejší kotel, ale samozřejmě došlo i na novější položky z alba Daemon Viam Invenient. Překvapivě chyběly skladby z The Book (škoda) i z Kärgeräs (taky škoda). Určitě potěšil návrat k The Temple in the Underworld (nedávno vyšel tento materiál v další reedici na 2LP se spoustou bonusů a tento komplet šel ve stánku Root doslova na dračku) v podobě nádherné Aposiopesis i The Festival of Destruction z Black Seal, naopak poměrně krátký hrací čas nepotěšil vůbec. Po padesáti minutách výborný koncert skončil a ani skandování publika nepřinutilo muzikanty k návratu na scénu. Na jednu stranu škoda, na druhou je třeba brát v potaz frontmanův věk. A za zmínku stojí i fakt, že nový bubeník je opravdu vynikající a že zvuk byl po celý set Root parádní.

Na zajímavou skutečnost jsem si vzpomněl, když po Root nastoupili ASMODEUS. Ti druzí totiž přiznávají, že inspirací k názvu kapely byla skladba těch prvních 7 černých jezdců, ve které právě slovo Asmodeus zaznělo a které se Milošovi (a jeho tehdejším společníkům) před dvaceti roky zalíbilo. Klatovští thrasheři propagují „nové“ CD s názvem Retrospektivum (limitovaná edice 100 ks!), na kterém jsou zařazeny letité skladby z různých demo a promosnímků Vystoupení Asmodeus bylo skvělé, trvalo devadesát minut a nechyběly v něm skladby z debutu Prosincová noc blíže neurčeného roku, z posledních dvou alb, z neřadového kompletu Bešt of i z bočního projektu A+. Asi nemá cenu vypisovat dlouhý seznam skladeb, tak jen namátkou z poslední doby Zánik domu Thrasherů a Toccata Da Orleans, z A+ Svině na grilu a Kroky, z pravěku Kolaps a Muka existence a z klipovek Turisté smrti a Hodina štíra.

Vydařený koncert končí kolem půl jedné a z předchozích řádků je snad patrné, že se mi v Klatovech líbilo převelice. Viděl a slyšel jsem dvě skvělé kapely, které patří do mého osobního top ten, tak co víc si přát… Když připočtu plný klub a skvělý zvuk, vychází mi parádně strávený večer.


Zveřejněno: 13. 10. 2009
Přečteno:
3288 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

29. 10. 2009 07:09 napsal/a corbow
panove
je uplne normalni, ze na stejnou nastrojovku hraje kazda kapela jinak. Ono to totiz zacina od prstu....a kdyz to nekdo sudla, nemuze se pak divit, ze to nehraje.
29. 10. 2009 06:11 napsal/a Johan
Bubny
Ale tak třeba to bylo tím, že Root je mnohem \"hustější\" muzika, 2 kytary jsou víc než 1, takže u Elementary byly bicí slyšet jinak - a rytmičák mi zvukově přišel \"protivnej\".
28. 10. 2009 20:36 napsal/a 666
K bicím
Tak se toho zvukaře zeptej a on ti \"odpoví\" a nebo jsi úplně hluchej!!!!
25. 10. 2009 22:03 napsal/a DW
Zaujatost
to mi neříkej, že jsi od stejného zvukaře nikdy neslyšel ve stejném večeru dvě diametrálně odlišné \"záležitosti\". To ti nežeru. Leda by ten zvukař byl stroj nebo vůbec nehejbal s pultem, což bych nepochopil už tuplem.
25. 10. 2009 21:54 napsal/a 666
K bicím
Zvláštní je že Elementary zvuk bicích haníš a Root ne, ač hráli na stejné a v podstatě i celou nástrojovku, krom kytar. Zvukař byl taky stejný!!! Není v tom trošku zaujatosti? Myslím že ELEMENTARY taky neměly chybu!!!