Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
HEIDEN – Andzjel

SONNEILLON – Polymorphous CD 2009, Let Them Come Productions

Polská skupina Sonneillon existuje zhruba 2 roky, k zakládajícímu triu Seth (zpěv), Valsimont (kytara), Spirit (baskytara, klávesy, programování bicích) se po roce přidal Beh (baskytara) a loni v červnu pořídil kvartet první demo Polymorphous. To nejprve vyšlo v režii kapely na CD-R, následně zaujalo malý polský label LTCP, který jej letos vydal s jednou novou skladbou a videoklipem coby bonusy.

Symfonický, nebo atmosférický – jak libo – black metal, to je směr, kterým se Sonneillon vydali a že za svými vzory (Dimmu Borgir – jak jinak) silně pokulhávají, je nasnadě. Těch příčin je víc, takže popořadě. První, co nepotěší, je nepříliš kvalitní produkce. Průměrný zvuk, což je markantní zejména u kytary; nevyrovnaný mix, takže klávesy a samply spolehlivě přebíjejí ostatní nástroje. Další nedotaženou záležitostí jsou programované bicí, místy jednotvárné až běda. Ale aby se na adresu nahrávky nenesla jen nevlídná slova – v některých momentech je tvorba Sonneillon vcelku zajímavá. Povedly se obě instrumentální skladbičky, které nahrávku uvozují resp. uzavírají, potěší klávesy simulující klavír i snaha songy něčím zpestřit a rozčísnout vysokorychlostní marše odlehčujícími pomalejšími pasážemi. Nejsilnější momenty nabízí majestátní druhá polovina And I've Awaken a hlavně bonusová skladba Upon The Crimson Moon, která působí vedle staršího dema jako princezna vedle žebračky. Podstatně lepší zvuk, spousta nápadů, krásné melodie, čisté vokály i zastřené recitace vedle skřehotu – ohromný pokrok, překvapení na závěr a příslib do budoucna.

Videoklip je profi prací, na které se podílela řada tvůrců v čele s  Majou Janickou, která si střihla roli psychicky zdeptané slečny. Nevím, nakolik dnes zaboduje zakrvácený zpěvák s páskou přes oči zmítající se na zemi, ale alespoň si kapela dala práci a neodbyla klip pořízením záběrů někde na koncertu. Ostatně grafickým záležitostem se věnuje dostatečná pozornost, o pěkný obal se postaral Xaay, který pracoval třeba pro Behemoth, Nile nebo Necrophagist.

Seznam skladeb:
  1. Prologue
  2. Stream of Obscure Consciousness
  3. And I've Awaken
  4. Pluralis Majestatis
  5. Lost Lonely Soul
  6. Into the Unknown
  7. Epilogue
  8. Upon The Crimson Moon

Čas: 30:02

www.myspace.com/sonneillonsymphonic


Zveřejněno: 11. 10. 2009
Přečteno:
3390 x
Hodnocení autora:
6 / 10

Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář