Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

DELIRIUM X TREMENS – DistillHate of CreHated From No_Thing Promo CD-R 2008, Punishment18 Records

Pamětníkům možná kdesi v zákoutích mozku leží vzpomínka na Open Hell Fest 2004, na kterém se představila německá thrashová kapela Delirium Tremens. Ale pozor – v případě Delirium X Tremens nejde o kosmetickou změnu názvu, ale o zcela jinou skupinu, tentokrát z Itálie. Také stylové zaměření se u obou part liší – zatímco Němci stále přísahají na old school thrashing, Italové se pohybují na vlnách „nenávistného“ death metalu (slovo „hate“ mají chlapi zakomponováno nejen do názvu alba a promáče, ale také u hudebních nástrojů na webu – třeba hateguitar, hatebass, …).

Pálený promo kotouček obsahuje pouhé 2 skladby, navíc z alba, které vyšlo před 2 roky. Ale což, na množství nehleďme a pojďme na krátkou procházku, která snad tím deliriem neskončí (smích). Po melodickém „jakobyintru“ se první song rozjede v intencích střednětempého technického death metalu. Snad moc nepřestřelím, když budu vzory kapely hledat pod logem Morbid Angel. Žádné bezhlavé řezanice, ale promyšlené postupy se spoustou změn jak v tempu, tak v náladě – vedle ponuré pasáže nechybí ani ta rychlá, hrdelní řev občas proloží zvláštní skřehot a samozřejmostí je zápřah podladěných kytar i dusot bicích. I přes poměrně dlouhou stopáž dosahující téměř 6 minut skladba nenudí, což lze brát jako kompliment. Druhá položka začíná jako standardní death metalová rubanice, ale střední odlehčená pasáž opět dokazuje, že DXT nejde jen o totální nátěr, ale i o atmosféru. Pochválit musím hlavně zpěváka, který se snaží využít všech poloh hlasu, kterými disponuje, a také díky němu působí nahrávka pestře. Přesto tomu něco chybí, něco, co by posunulo kapelu z lehkého nadprůměru výš. Třeba delší party vyjící kytary, možná i nějaká chytlavější melodie, protože po přehrání těch 9 minut nezůstává v podvědomí žádný záchytný bod, jen pocit o slušně odvedené práci.

Bonus v podobě videoklipu zajímavý není, kapela hraje v nějakém klubu a invenci tento záznam zcela postrádá (když za ní nebudeme počítat zrychlený střih v závěru).

P.S. Obal dorazil v mizerné kvalitě, tak vezměte za vděk původním coverem alba, ze kterého tenhle vzorek pochází.

Seznam skladeb:
  1. Inverted Re-Logic
  2. New Clear-File

Čas: 9:12

www.myspace.com/deliriumxtremens


Zveřejněno: 07. 10. 2009
Přečteno:
3385 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář