Nejbližší koncerty
  • 23. 05. 2024Fenomenální baskytarista a vynikající zpěvák MARCO MENDOZ...
  • 24. 05. 2024MORTHYMER Mysteriózní persona, které dali život členové ...
  • 25. 05. 2024Warm-up festivalu Pod parou míří i do Ostravy! Vystoupí T...
  • 25. 05. 2024Koncert The Exploited se ze zdravotních důvodů bohužel po...
  • 27. 05. 2024NO FUCKER - d-beat & rawpunk z New York City, známý mj. d...
  • 29. 05. 2024Violent Way (USA) + Remdik (SK)
  • 31. 05. 2024Ráďa & Pepča proudly present: "Jen pro ten dnešní den sto...
  • 03. 06. 2024HIGH ON FIRE (USA) + REPELENT SS
HEIDEN – Andzjel

THE BOY WILL DROWN - Fetish CD 2009, Earache Records

Natriggerovaný deathcoreový bordel s příchutí technického deathu, přesně to valí  mladá čtveřice z anglického města Norwich v hrabství Norfolk. Dost zeměpisu, pojďme se podívat na to, jak jejich debutová nahrávka, provokativně nazvaná „Fetish“ je směsicí všeho – ať už technického death metalu ve stylu Necrophagist (jak unikátní), kombinovaný s hc dravostí ve stylu asi tak milionu souputníků (já fakt nevím, třeba Whitechapel, dosaďte si z davu deathcoru sami, v těch jménech aby se již čert vyznal).

Máte rádi techničtější deathcore? Pak budou „The Boy Will Drown“ možná příjemným poslechem. Nelíbí se vám jejich styl a myslíte si, že jsou jen další z mnoha? Pak není nic jednoduššího, než sáhnout o pár cm vedle a vybrat si nahrávku jinou, která bude zaručeně znít skoro stejně. Nudné pasáže, technický marast často až hraničící s ničící úchylností Brain Drill ( s těmi byla zábava), hc breakdowny a slidy nahoru dolů, slušně nazvučená basa (krásně bublavý a zároveň odbasovaný zvuk), jinak však nic nového pod sluncem. Pokud pomineme ty promo fráze, které kluci citují na svém MySpaceu, co nám zbyde? Obyčejný technický deathcore, jaký v současné době hrají skoro všichni. Texty plné nasranosti jsou jistě originální (o čem taky psát že), trojka, nazvaná geniálně „Josef Fritzl“ (pleská se do čela) – člověk se ani nediví, že tito lidé o svém osudu chtějí napsat knihy. Lidé si je jistě koupí, když mají potřebu o nich zpívat své písně. Texty jsou vynikající, oduševnělé, inu posuďte sami již ze zmíněné trojky:

„You fucking look at me
Stare me straight in the eyes

As I lift your dress and grip your thighs
You have your mother's eyes

Remember this, Remember well

Daughter, my daughter
Look at me

Its what I need
Remember me“

Ventil agrese pro chlapce? Zcela jistě. Dobrá hudba? No, moc ne, ačkoliv pár pasáží na albu skutečně za něco stojí, zbytek se utápí v takové semi-technické masturbaci, která povětšinou nevede nikam. Umíme pidlikat, ale co z toho, když zpíváme o kravinách a nenapíšeme lepší skladbu? Co takhle dodat skladbám pevnější řád, vynikající vyhrávky a pořádné slidy, než chodit kolem zlehka vychládající kaše? Technický metal je vynikající záležitost, ovšem ne každý má buňky pro jeho tvorbu. The Boy Will Drown prostě beru jako kapelu působící 3 roky, co hraje to, co odposlouchala od svých známějších kolegů, ale sama prozatím nedokáže dát svým skladbám pevný řád.

Na letmý poslech se jedná o profesionálně zahrané veledílo, na poslech druhý o semi-technickou vatu, zahalenou do jakési snahy umět zahrát moderní deathcore. Naneštěstí pro kapelu tento žánr již okupuje tolik kapel, že je čím dál těžší přijít s něčím novým a neotřelým. Na druhou stranu, fans alespoň nemají nouze o homogenní koncertní akce..

Jo a ten závěrečný cover Municipal Waste se do integrity alba hodí asi jako cover ABBY na album Slayer.

Čas: 30:57

Seznam skladeb:
  1. Deep Throat
  2. Irminsul
  3. Josef Fritzl
  4. Apollo's Lyre
  5. Dead Girls
  6. Dance Like An Epileptic
  7. Barrymore's Pool Party
  8. Akura Class
  9. Elisabeth Fritzl
  10. Suis La Luna

http://www.myspace.com/tbwd


Zveřejněno: 08. 06. 2009
Přečteno:
3280 x
Hodnocení autora:
5 / 10

Autor: Dw | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář