Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
HUSMAN FEST

Brazilská kapela nehraje v Českých Budějovicích každý den, možná ani každý rok, možná tam hrála v pátek třináctého vůbec poprvé.

Torture Squad určitě nedosahují věhlasu Sepultury, ale nedávné turné po boku veličin Exodus a Over Kill o určité úrovni určitě svědčí.

Avizovaný začátek akce o půl osmé vzal samozřejmě za své, první kapela se na minipódiu objevila asi o dvě a půl hodiny později. Čekalo se, až se klub aspoň trochu zaplní, což se kolem desáté jakž takž stalo.

O existenci PRESSBOIL jsem dosud neměl tušení, ale prý se jedná o naději tuzemského thrashe. Podle zhlédnutého vystoupení je na tom ten náš thrash hodně bídně, jestli jej má kapela typu Pressboil tahat z louže. Po všech směrech amatérské vystoupení tříčlenného bandu nezaujalo vůbec ničím, rozházený thrash-death s nepřesvědčivým vokálem nezachránil ani cover Slayer. Kapele sice chybí baskytara, ale v ní bych příčiny nepříliš přesvědčivého setu nehledal. Takže platí ono okřídlené – cvičit, cvičit, cvičit...

RADIOLOKÁTOR posílil sestavu o Honzu Kapáka (Avenger, Panychida, ...) a dvě kytary zajistily tomuto all stars bandu hutnější sound. Hrálo se v podstatě totéž co jindy, covery Assesor, Arakain, Kryptor, Debustrol, Törr, Sodom a Kreator v pekelném tempu dostaly většinu návštěvníků do pozoru a první řady pak do pořádného běsnění. Proslýchá se, že parta chystá vlastní songy – opravdu jsem zvědavý, s čím chlapi přijdou.

A v pozornosti zůstali fanoušci i v případě Brazilců. Jistě, zvědavost možná hrála svou roli, ale od prvního tónu TORTURE SQUAD jasně ukázali, že o žádné usmrkance nepůjde. Parádní thrash metal se spoustou parádiček a se skvělým (!!!) bubeníkem některé přihlížející rozdováděl, některé donutil k uznalému pokyvování hlavou a některé zbavil slov. Skladby jsem sice vůbec neznal (rozhodnutí vyrazit na tuhle akci  padlo až v pátek, tudíž příprava a hledání alb na netu vzalo za své), ale bavily mě moc. Kapela existuje od roku 1990, má na kontě řadu alb a zkušenosti tam prostě jsou. U mě to Indiáni vyhráli na celé čáře! V březnu a dubnu se mají pohybovat po Evropě, u nás by měli hrát v Chomutově a v Havlbrodě – vřele doporučuji jejich show navštívit.

Omluva za absenci fotek, na akci jsem šel bez foťáku a s předsevzetím, že nic psát nebudu... Ale hoši brazilský mě tak oslovili, že jsem je chtěl veřejně pochválit.

Zveřejněno: 16. 03. 2009
Přečteno:
3244 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

18. 03. 2009 19:36 napsal/a Mára
stručně a jasně
nazvučení paráda ... 45 minut čekání na pro brazilce ... nazvučení úplně jinak ... neslyšíme se ... hraje se nám hodně dobře ... \"bierthrasha\" hodnotí neúprosbě stručně a jasně
17. 03. 2009 13:14 napsal/a Rob
K2
No, něco na tom bude :-) !!
16. 03. 2009 16:38 napsal/a IFA
Ale hovno...
V K2 jsem ještě nezažil, aby začal koncert včas...:) A někde jsem slyšel, že každej metalovej koncert má začít později, aby se lidi stačili psychicky připravit u baru nebo v přilehlých lokálech...:)
16. 03. 2009 14:57 napsal/a Rob - Antistar Production
TS
Začátek se posunul protože TORTURE SQUAD buzerovali polský policajti 4 hod. na stanici ohledně dokladů atd. Takže se čekalo až dorazí. To byl hlavní problém. Díky za report, jj zaslouží si to !!