Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

DEZINFEKCE - Psi CD 2008, Papagájův hlasatel

Tři hlavy, jedno tělo – toť Kerberos na titulce nového alba jihočeské Dezinfekce. Možná má signalizovat, že kapela jedno tělo jest, a asi to tak bude, protože například na konkrétní autorství hudby a textů si trio Maxxek (basa, zpěv), Pufffy (kytara, zpěv) a Flash-K (bicí) nehraje. Obal je docela zajímavě řešený, na první pohled klasická knížečka, která ale skrývá vnitřní dvojstránky (nebo jak to lépe popsat). Nechybí texty ani jejich překlady do angličtiny, fotky… střízlivá grafika, která neurazí, ba naopak.

Od začátku to pánové rozbalí v pěkně ostrém tempu, které v podstatě vydrží celou necelou půlhodinu. Převládající HC, minoritní punk a snad i dotyky metalu drží celkem slušně pohromadě a díky krátké stopáži jednotlivých songů se tyto rychle střídají aniž by začaly nudit. Jediný problém mám s tím, abych se v materiálu zorientoval. I když jsem disk točil několikrát, skladby mi splývají doteď. Vymyká se snad jen Přidej se k silnějšímu, která díky refrénu v paměti přebývá od prvního poslechu a pak závěrečný Hajzl, který je remakem vlastní devět let staré skladby. Jeho zařazení a zařazení ještě starší To všechno, co smíš chtít (z roku 1996) na závěr alba asi ocení hlavně znalci staršího repertoáru. Mě obě písně připadají jako organická součást alba. Ono není vlastně na Psech nic špatně, všechno do sebe zapadá, je to slušně zahraný, nechybí ratata pasáže ani zvolňovačky a světe div se, nechybí ani kytarová sóla. K tomu zpěv typu „jak mi zobák narost“, občas i řev sborový a tu a tam i recitace.

Deziluze – to je podle mě jednoslovná charakteristika textů. V podstatě by ani nemusely být jednotlivé texty odděleny názvy skladeb a fungovaly by jako jeden dlouhý příběh o ztrátě iluzí o sobě i o okolním světě. Všudypřítomný pocit beznaděje a zmaru není většinou napsán formou klasických slok, ale po sobě následujících „výkřiků“.

Naživo to asi bude řádná jízda, ale ani z kompaktu ale nezní Dezinfekce vůbec špatně.

Seznam skladeb:

  1. Pomsta
  2. Jak jsi na tom ty? 
  3. Ksicht
  4. Komu podáš ruku?
  5. Přidej se k silnějšímu
  6. Psi
  7. Křič
  8. ? Je ?
  9. Svůj k svýmu
  10. Jméno pro ticho
  11. Kopie
  12. To všechno, co smíš chtít
  13. Hajzl

Čas: 28:25


Zveřejněno: 02. 11. 2008
Přečteno:
3492 x
Hodnocení autora:
6 / 10

Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář