Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
HUSMAN FEST

TESTAMENT - myslím, že není co dodávat, stará thrash legenda a jsem patřičně hrdý, že Wolf připravil tento rozhovor, při turné s DEMOLITION, TESTAMENT, DIVINE EMPIRE, SUSPERIA… více nám prozradí už samotní vlajkonoši kapely!

Ptal se: Wolfgang, Odpovídal: Chuck a Alex

Vy jste teď na šňůře v původní sestavě, jak jste to dali dohromady?  

Chuck: ANTHRAX taky hráli v původní sestavě na Dynamo Open Air, takže se mě Andre (Promotor Dynamo Festival) ptal, jestli by jsme to taky mohli zkusit. Já jsem mu na to odpověděl, že bych mohl zkusit ostatním zavolat, ha ha.. Činil jsem tak a řekl jsem klukům, že ANTHRAX to udělal taky a že to bude Dynamu!!! Možná víš, že pro nás Dynamo má zvláštní význam. Vydali jsme tenkrát „Live At Eindhoven“ EP, vždy jsme měli obrovské pouta s pořadatelem a naše úplně první vystoupeni v Evropě taky bylo na Dynamu. Nehráli jsme spolu na Dynamu od roce 1987 a protože to znělo jako velká party tak jsme se rozhodli ze to uděláme.

Co pro vás znamená, že teď stojíte na pódium v původní sestavě?

Chuck: Je to skvělé!!! Víš, těch muzikantů bylo strašně moc kteří hráli po nich a tak teď je to velmi příjemný pocit když se podíváš kolem sebe a vidíš tam ty starý, známý ksichty (smích).

Slyšel jsem ze Paul Bostaph odešel k EXODUS?

Chuck: On jim šel pomáhat nahrávat novou desku, protože ten jejich bubeník onemocněl a nemůže možná už nikdy hrát, takže Paul jim šel na pomoc. Třeba tam zůstane, nevím. Paul je hodně dobrej bubeník a všude kde hraje, tak to jde dopředu. Jenom čas ukáže co bude dál. 

Když nehrajete v TESTAMENT co děláte?

Alex: Já mám vlastni kapelu - Alex Skolnick Trio. Je to jazzová záležitost, vydali jsme dvě alba a hodně koncertujeme. No a mimo to ještě figuruju v TRANS SIBERIAN ORCHESTRA - je to dítě Paula O Neilla, producent SAVATAGE dalo by se říct, že je to mix Broadway show z Queen live.

Chuck: Johnny Tempesta hraje v HELMET a má ještě death metalovou kapelu, Louie (Clemente) ma v New York obchod se starožitnosti. Johnny Tempesta hraje v HELMET a má ještě death metalovou kapelu, Louie (Clemente) ma v New York obchod se starožitnosti.

Vzali jste na tuhle šňůru dva bubeníky. Proč?

Chuck: Chtěli jsme, aby Louie hrál, on už strašně dlouho vůbec nehraje a tak by možná celý koncert nezahrál. Ale to co hraje je perfektní. Johnny hraje druhou půlku, vlastně on začne koncert a Louie dohraje. Lidem se to líbí a nám to dá trochu pauzu u prostřed koncertu, když se oni vyměňují, ha ha....tak už taky nejsme nejmladší, ha ha, ne...

Minulý rok jste hráli na Bang Your Head v Německu a tam vám vypínali proud a přes to jste dohráli "Over The Wall". Pamatuješ si na to?

Chuck: Byl jsem hodně naštvaný protože Sebastian Bach přetáhl jeho set do nekonečna a přes to pořadatel nás ujistil, že to nebude mít vliv na naše vystoupeni. Když jsme potom stáli na pódiu, byla situace úplně jiná a vypínali nám proud. Takže jsme dělali co jsme museli - hráli jsme dal!!! Po vystoupení jsme byli všichni opravdu nasraní, hlavně Metal Mike, ten šel hledat pořadatele, ha ha...ale nic se nestalo!

Fanoušci se takové chování váží. Jiné kapely by okamžitě odstoupili...

Chuck: Když stojíš na pódium před 25 tisíc lidem, neotočíš se přece jen tak a jdeš... je tam strašně moc energie. A stejně...lidé mě rádi slyší zpívat i tak, bez obrovské peacko, ha ha

Během tak dlouhé kariéře se určite stali už několika zajímavých věci během koncertu ne?

Alex: Mě jednou vtáhli do publika. To bylo v Los Angeles - někdo zatáhl na kabel od mě kytaře a tim mě vtáhl do Moshpitu, protože já jsem nechtěl pustit tu kytaru. Naštěstí mě dostali zpět na podium!

…A ty jsi hrál dal?

Alex: No jasně. Ten kabel byl sice skoro zničený, ale pokud to šlo tak jsem hrál dal...

Před nedávnem jste vydali první oficiální DVD - TESTAMENT. Proč jste tam na příklad, dali jenom staré věci tak od roku 1991?

Chuck: Je to jenom re-release. Dříve to bylo limitované video které nám nabídlo ATLANTIC RECORDS a s pokrokem techniky se z toho teď udělalo DVD. Bylo by škoda to jen tak nechat někde zaprášit v nějakém regálu a teď když jsme na šňůře v původně sestavě se to hodí perfektně. Navíc jsme teď v Londýně natáčeli koncert pro DVD. Byl tam obrovský nával techniky, 11 kamer, 100 lidí kolem toho skákalo, všechny kapely se museli uspokojit s jednou místností v backstage protože všude byly monitory, kamery, kabely a já nevím co ještě - ale, viděl jsem několika minut toho koncertu a řeknu ty - bude to bomba až to vydáme!!! Teď na zbytek šňůry jezdí ještě jeden kameraman, který dotáčí věci ze zákulisí, nějaké rozhovory, atmosféru a tak dál!!!

Co vůbec říkáte na ty vaše předkapely?

Chuck: Mě se líbí, že je to mix moderních stylů. Koncert vždy otvírají kluci s DIVINE EMPIRE, to je death metalová kapela s Floridy, která byla založena od Jason Blachovicz, který působil 8 let v MALEVOLENT CREATION. Po nich jdou na to DEMOLITION z Rakouska. S nimi už jsme hráli vícekrát oni hrají thrash metal inspirované Bay Area scéně 80-tých let se zpěvem který občas zahýbá do death metalu, he he, však ty to víš....chceš abych váš chválil ? Ne, beze srandy, DEMOLITION se mi líbí její muzika mě připomíná staré časy. SUSPIRIA je další kapela, která hraje muziku ovlivněnou thrashem, já bych řekl, že trochu jsou inspirováni naší tvorbu taky, ale mají úplné jiné kořeny a tak je to zajímavý mix. Netradičně předkapely pro TESTAMENT v původně sestavě, ale mě se to líbí!.

Alex: Ano, souhlasím s Chuckem. Všechny tři kapely dělají zajímavou muziku a jsou to příjemní lidi, máme vždy po koncerte s nimi párty.

Proč se váš hudební styl tak změnil přes celé ty léta ? Na počátku 90 let jste začínaly hrát thrash s death prvky. Proč?

Chuck: Véš, ono to bylo vždy hodně ovlivněné bubeníkem s kterým jsme zrovna hráli. „Low“ jsme natáčeli s Johnny Tempesta, který je hodně agresivní bubeník. Potom jsme spolupracovali s Genem Hoglan, který hrál u Death a taky to bylo slyšet v naší desce. Ten styl bubeníku do určité míry taky inspirovalo mě používat více agresivní vokály. Poslední fošna s Davem (Lombardo) zase podle mě se kývalo více k thrashu, ale byla hodně tvrdá. Nikdy jsme neplánovaly to udělat tak nebo
jinak, vždy to byl resultát ovlivněné momentálně sestavě TESTAMENT.

Víš o tom, že vaše první demo, na kterém zpívá Steve Souza, se tu prodává za víc než 70 dollaru?

Chuck: Wow, to jsou prachy... he he, ale my z toho nic nemáme, ha ha... já vím, stalo se to kultovním objektem, ale 70 dollaru, to je opravdu hodně za kazetu, kde jsou jenom 5 skladeb!

Alex: Já mám ještě jednou, tak mi dejte dobrou nabídku, ha ha... Já mám ještě jednou, tak mi dejte dobrou nabídku, ha ha...

Pamatuješ ještě na začátky, když tam zpíval Steve? Jaké to bylo? 

Alex: To byli úplné jiné časy. Mě tenkrát bylo 16. Steve byl ten který to všechno drželo pohromadě. Pro nás zkušebna byla místnost, kam jsme večer šly, aby jsme měli párty a třeba trochu hráli, ale on byl seriózně a chtěl nám nakopat prdel když jsme chlastali...on byl motorem za kapelou, on se staral o vše, on chtěl seriózní kapelu.

Chuck: Já taky pamatuji ty první roky. Vždy jsme seděli ve zkušebně a vypustili jsme nějaké hádanky na papír od čokolády nebo tak. My jsme byli mladí a chtěli jsme párty a chlastání, ha ha

Je tam ještě nějaké pouto mezi těmi starými velkými kapelama Bay Area? Ještě jste v kontaktu? Například s DEATH ANGEL, EXODUS nebo DARK ANGEL?

Chuck: No jistě! Všechno by nebylo možně bez těch kapel. Skoro všechny mají venku nové desky, jezdí turné a hrají, je to super! A všichni jsme fanoušci Oakland Raiders, futbalové mužstvo v Oaklandu, takže se tam čas od času všichni setkáme, hlavně v neděli když mají zápas.

Co doma posloucháte za muziku?

Chuck: Já poslouchám hodně moc věcí třeba i muziku, kterou jsem už poslouchal když jsem byl ještě na Highschool. Rád poslouchám staré věci protože jsou spojené hodně vzpomínkama. Taky rád poslouchám nové věci jako například SOILWORK! Ale když jsem na zahradě nejradši mám starou muziku.

Alex: Já jsem vždy poslouchal různou muziku, nejraději kde je dobrá kytara například KISS, VAN HALEN a tak. 10 roků jsem byl na šňůře a poslouchal jsem hodně jazzu, ale taky mě zaujme nová kapela jako třeba SLIPKNOT!

Jaké jsou vaše plány do budoucnosti? Budete pokračovat s reunion, tam kde jste skončili, nebo se vrátíte ke kořenům?

Chuck: Reunion byla plánovaná jenom na 10 dni!!! Teď to vypadá, že bude ještě pár koncertů v USA, ale pak se asi každý vrátí do toho svého. Užijeme si tyto chvíle spolu. Hodně záleží na času a na individualitě člověka! Když mě někdo řekl "Zavolej jim", tak jsem tomu nevěřil, že to půjde... teď jsme tady a povedlo se to... takže nevim...uvidíme co bude dál!

Alex: Občas to klapne, občas ne. Když chtěli dát dohromady VAN HALEN v původně sestavě, z toho byla katastrofa. Takhle nemůžeš hrát koncert.

Chuck: Když jsme se s klukama bavili, tak jsem jim říkal: "Hele, ANTHRAX tam hraje v původní sestavě, LAAZ ROCKIT taky, takže by jsme to mohli zkusit, ne...". Ale taky to bylo docela hodně práce, 3 týdny jsme makali ve zkušebně, aby to mělo drive, ha ha.
Byla to sranda, přiletělo nás letadlem 45 - 50 lidí do Holandska na Dynamo, všichni staří známí, měli jsme obrovské párty ha ha. Víš, já zrovna mám daleko více srandy na pódiu než, jsem měl poslední době. Nemusím se tolik nakopat, jde to samo!!!

Alex: Drive na šňůře každý chtěl trumfovat toho druhého, byla obrovská konkurence mezi kapelama, teď už to tak není, jsme tady jenom kvůli hudbě a užíváme si vystoupení ostatních kapel. Není tam už ten tlak, že musíš bojovat s 10 kapel a stejné publikum, už je to jen o hudbě, nic víc a tak to má být!!!

Díky za rozsáhlý rozhovor.

Info: http://www.testamentlegions.com/


Zveřejněno: 20. 05. 2008
Přečteno:
3374 x
Autor: Deather | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář