Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
TELEPATIE VI

UNDERDARK – The Truth That Lives MC, Ravenheart

V úvodu další recenze magnetofonové kazety z vydavatelství Ravenheart si opět vypomůžu citací z katalogu: „Act Of True Unholy Black Metal!“ Ač všechna ta přídavná jména mají upozornit, že Underdark v roce 2003 nahráli totálně nesmlouvavé undergroundové demo, není tomu tak. Nahrávka trpí celou řadou nedostatků – skladatelských, instrumentálních i na straně produkce.

Ukrajinská dvojka Amorth (bicí, klávesy) a Eligor (kytary, basa, hlas) nahrála oněch osm skladeb už v roce 2003. Při dvouminutovém intru jsem si říkal, že tohle je další ambient, kterým se budu muset prokousat. Ale hned druhá skladba přehazuje výhybku do černočerných vod – zastřený skřehot, zběsilá rychlost a ještě zběsilejší zvuk. Sound jako by vypadl z roku 1988, kdy si kapely nahrávaly demáče na koleně někde ve chlívku. S trojkou přichází trocha kláves – zní to jak úplně jiná kapela, nápaditější, pestřejší, zpěv se taky trochu kultivuje, ale i přes jakýsi progres je to pořád tak o patnáct let pozadu. Úvod Internal Hunger zase koketuje s ambientem, ale pak se hraje pomalý a monotónní black s chaotickými bicími. Eligorovi není skoro nic rozumět, snad je to nakrákané v rodném jazyce, ale to je spíš pocit, než jistota. V podobném duchu bych mohl v psaní pokračovat do konce… tohle je prostě zastaralá produkce, která by mohla vzbudit rozruch na konci osmdesátých let a už v roce 2003 stála v postavení mimo hru, o dnešku ani nemluvě.

Možná tenhle rambajz uspokojí sběratele všeho s nápisem „true“, „pure“ nebo „unholy“, ale mě to prostě nebere… Jen pro úplnost ještě dodám, že kazeta má černobílý obal, ve kterém se zhusta objevuje azbuka a seznam skladeb je napsán přesně tak, jak níže uvedeno. Počet vydaných kusů je limitován na 500 kopií a jedna přijde na tradičních 60 Kč.

Seznam skladeb:

  1. The Truth...
  2. Hunger
  3. Moral for masses
  4. Internal Hunger
  5. In a Glory Of a Moon
  6. Autumn
  7. The Greed
  8. Under The Darkness

Čas: 27:08

http://www.the-frost.tk

http://www.ravenheart.mysteria.cz


Zveřejněno: 16. 04. 2008
Přečteno:
3277 x
Hodnocení autora:
3 / 10

Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář