Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
F.O.B. - Outside The Palace Walls

Sobota 24.02.2007, Praha – Matrix (Koněvova 13), Stíny Plamenů, Solfernus, Livores Mortis a Eledhel

24.2.2007 se v Matrixu ukáže druhý Morbivodův black metalový projekt – Stíny Plamenů. Jednoznačná charakteristika – black metal odpadních vod – vypovídá za vše. Tahle banda má své jisté místo u fanoušků po celé republice a chystá se do nich vpálit plnohodnotné album. Sestava se nedávno rozrostla o bubeníka Sheafraidha, který tak vystřídal automat, jež bubeníka zastával dlouhou dobu před tím. Tímto krokem výrazně ožila živá vystoupení Stínů Plamenů a nabyla nový ráz. Kapela se chystá po roce znovu v Praze potvrdit formu a potěšit své zdejší fanoušky.

Spolu se SP se představí brněnští Solfernus. Sestava, obsahující bubenickou drtičku a špičku českách bubeníků – Tomáše Corna, spolu s kytaristou Igorem (basa Root), Khaablusem u mikrofonu a basákem Parambou, tvoří relativně mladou, ale o to kvalitnější blackovou formaci ustájenou u samotného Shindyho. Solfernus se s jediným dlouhohrajícím albem dokázal, ať více, či méně, dostat do podvědomí každého člověka, který alespoň trošku sleduje české metalové podzemí. Ze začátku února kapela vypustí nový klip z vystoupení na Brutal Assaultu a z jara se chystá nová deska.

Třetí kapela, která se ukáže na podiu v Matrixu, je z Turnova. Livores Mortis už mají odehráno své a se svou více než desetiletou historií jsou nejstarší z kapel, které v Matrixu v sobotu 24.2. vystoupí. Temný atmosférický metal zastoupený dvěma kytaristy a dál kam až oko dohlédne automatem, také chystá po delší době novou desku. Na nástupci The Garden of Emotion z roku 2004 se pracuje a nezbývá než čekat. Podle kuloárních informací by se mělo jednat o podobný materiál jako na The Garden o. E. Z poslechu alba má člověk krásně temný prožitek a živá vystoupení, které kapela úspěšně absolvovala už i ve městech jako je Londýn, Stavenhagen či Drážďany, ladí přesně ke stylu a řazení hudby.

Jako první kapela večera se představí domácí Eledhel. Čtvrtá kapela, čtvrté připravované album. Ano, i Eledhel počítají s natáčením a vydáním první dlouhohrající desky po šesti letech existence. Blackovou formaci opustil před nedávnem kytarista Astharte z důvodu odchodu k rakouským kolegům Belphegor, kde se věnuje base. Nová sestava se sehrála rychle a jejich plány nabývají konkrétnější tvary. Mezi první bude patřit dodělání materiálu a jeho nahrání. Pokud se deska ponese ve stylu demo snímku Lux Nephas, může se na české blackové scéně objevit pozoruhodné dílko. Nechme se překvapit.

Přijďte si poslechnout ochutnávky nových materiálů 4 českých kapel.

Začátek je v 19:00 Vstup je 90,-

Informace u Hawlise na čísle 777 184 594, nebo na mailu hawlis@gmail.com, případně u Dharma - dharm@fobiazine.net

 


Zveřejněno: 29. 01. 2007
Přečteno:
3710 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář