Nejbližší koncerty
LLYR

EQUIRHODONT - Black Crystal CD 2004 - SHINDY prods.

O Eqíku jsem si myslel, že je to jen rychlokvašná záležitost pro brněnské fans, jež bezhlavě hltají vše, co se týká legendy ROOT a jejich (ex)členů, ale není tomu docela tak. Ačkoli se mé obavy o fandech ze Štatlu při nejmenším vyplnili, EQUIRHODONT ukázal, že může být rovnocenou kapelou a že může zaujmout i člověka, který ROOT před tím nikdy neslyšel. První deska mě do kolen moc nesrazila a spíše jsem si nechal zadní vrátka pootevřená a tehdy jsem prorokoval cosi o naději a kapele možného světového formátu. A pravda? Zůstala zase někde na půl cesty. Když pominu mé nechutenství zaobírat se důvody, proč hned po první desce kapela jezdí za nehorázné peníze a proč se stala samozvanou špičkou našeho UG, musím říct, že mě novinka "Black Crystal" přinejmenším zaujala. Sice mě zamrazilo, když jsem zjistil, že deska začíná oním trapným mluveným intrem jako u svého předchůdce (a pokračuje mezi jednotlivými skladbami), ale hned první song - to je fakt bomba! Řekl bych, že tohle je zřejmě nejemotivnější věc, co Big Boss kdy nazpíval - naprosto nádherně procítěný a křehký song, při jehož poslechu se tají dech! Procítěné momenty samozřejmě najdeme i v ostatních písničkách, ale tahle je zaručený vrchol "Černého krystalu". V songu "The Way" je zase perfektní refrén, ale dojem z něho mi za chvíli zkazí Ashokovo předváděcí sólo - já vím, pro kterou sortu lidí je tenhle produkt určen, ale je třeba počítat s tím, že tohle budou polsouchat i "normální" lidé, kteří nezabředávají na dvacetiminutových progresivních sólech, i když jsou zaručeně nejvíc HEAVY :-). Musím však uznat, že hráčské výkony jsou samozřejme perfektní, zvuk krystalicky čistý a produkce nadmíru výborná - v těchto aspektech budeme u nás těžko hledat konkurenta. Když se začnou vrstvit mohutné vokály na sebe, za sebe i před sebe, vynikne to naprosto dokonale. Suma sumárum - "dvojka" se mi líbí o kus více, než její předchůdce, avšak rozhodně nejaásám kdovíjak blahem! Kdyby se celé album neslo v duchu prvního songu, dal bych  nadšenou desítku, takhle je mé hodnocení o kus nižší s tím, že vzpomínaný vál má na něm největší podíl!

Čas: 47:11

Seznam songů:

  1. The Crystal - Oration of Crystal
  2. Return
  3. Power of Crystal
  4. The Way
  5. Lar
  6. My Father's Message
  7. Lost Nation
  8. Blood & Punishment

http://equirhodont.mysteria.cz/


Zveřejněno: 30. 04. 2006
Přečteno:
3201 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Fred | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

09. 05. 2006 17:18 napsal/a Geo
ad názor
To je super, když má někdo názor na něco co v životě neslyšel:-) viď nihi. Mimochodem, problém téhle recneze je spíš v tom, že autor jakoby se nemohl zbavit určité osobní vnitřní antipatie vůči kapele, kterýžto názor se v jeho nitru potýká s tím, že se mu ta hudba v podstatě docela zamlouvá.
04. 05. 2006 16:55 napsal/a nihi
ad recka
podle me je ta recenze uplne v pohode. navic mam na EQH stejnej nazor :) \"novou\" desku jsem neslysel a nejspis ani neuslysim :))
04. 05. 2006 09:45 napsal/a Fred
:-)))))
Hrubky jsou moje ostuda, uz jsem to přiznal, ne? Vy už nevíte, co by jste mi omlátili o hlavu :-)
04. 05. 2006 09:28 napsal/a fan
Fredovi
No ty tu mas sklizen - nehlede na ty prispevky mi prindes dost jesitnej a na tuhle pracu levej, kdyz pises s hrubkama, ty \"redaktore\" :))
04. 05. 2006 09:16 napsal/a Fred
:-))))
to Corba: Hlavně ne žádné retro hadry, to by mě zabilo :-D to Magie: Buzíček metalovej zní skoro hůř :-D