Nejbližší koncerty
F.O.B. - Outside The Palace Walls

OPHIOLATRY/ INFERNAL DOMINION (split cd) CD 2004, Deathgasm records

Deathgasm records patří mezi podnikavce undergroundové scény a valí poměrně kvalitní kapely jednu za druhou. V tomto případě se jedná o dva roky starý split dvou brutal death metalových kapel: brazilských Ophiolatry a amerických Infernal Dominion.

Více prostoru (co do počtu songů) dostali Ophiolatry. Na tuto dobu spíše průměrný zvuk vylepšují excelentní technické výkony celé kapely. Promakaný brutal death, který se výborně poslouchá, mezi hlavní klady patří také skvělá sóla kytaristy. Prvním songem je intro, na které navazuje asi nejlepší skladba Ophiolatry ?Cauterization?, dále se čas vymezený Ophiolatry nese v podobném duchu, brutálních, rychlých a technických vypalovaček, z nichž nejdelší trvá 2:28. To bych zde také viděl jako hlavní zápor. Ophiolatry hrají velice kvalitní hudbu a nevidím důvod proč takhle zkracovat jejich skutečně promakané výplody.

Sedm songů (dohromady necelých 11 min.) Ophiolatry uplyne jako voda a už se na vás valí dalších pět zářezů od američanů Infernal Dominion. Nenechte se zmýlit, black metalový název je pouze zástěrka před pravým americkým brutal death metalem. Zvukově jsou na tom pánové o fous hůře než jejich brazilští kolegové, technicky tak nastejno a nápadově jsou krapet jinde. Zatímco brazilci si jedou dost po svém s více rytmickými nepravidelnostmi (občas mi vzdáleně připomínají Psycroptic), američané to valí skutečně klasicky podle americké školy brutal death metalu. Ve výsledku se mi však líbí více Infernal Dominion, protože jejich skladby jsou delší a více proměnlivé. Zde bych vyzdvihl skladbu Celebration In Shredded Flesh, která vás skutečně usadí na pr**l.

Jak Ophiolatry, tak Infernal Dominion zde předvedli skvělé výkony pro stránce technické, tomu se nedá nic vytknout, ovšem pokulhává zvuk. Jinak je to výborně poslouchatelné, půl hodiny je poměrně krátký čas a když jsem to poslouchal po třetí, skoro jsem litoval, že už to končí. Kromě zvuku však ještě musím strhnout body za originalitu. Jak jsem řekl je to opravdu výborné, ale v tomhle duchu už hrálo dříve tolik kapel, navíc jisté postupy už jsem ?někde slyšel?, tu a tam se v případě druhé kapely až moc evokují Disgorge a Dying Fetus.Celkově je to však velice povedený materiál a ani o jedné kapele se nedá říci, že by to té druhé nějak kazila.

Čas: 31:56

Seznam skladeb:

Ophiolatry

  1. Zoantropia
  2. Cauterization
  3. Misantichristiantropy
  4. G.O.D.?
  5. Ophiomancy
  6. Asmodeus ?The Destroyer?
  7. Vida Animal

Infernal Dominion

  1. All Holy Virtues Crushed
  2. Celebration In Shredded Flesh
  3. Marching Through The Waves Of Holy Bloodtide
  4. Toward Infernal Dominion
  5. By Darkness Blessed

www.deathgasm.com

www.brutalism.com/ophiolatry

.::Koupit::.


Zveřejněno: 14. 03. 2006
Přečteno:
3415 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Dharm | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář