Nejbližší koncerty
LLYR

EMANCER - The Menace Within CD 2005, Golden Lake Productions

Sotva jsem dokončil recenzi na album ?Invisible? od norských avantgardních satanášů Emancer, už tu mám jejich ?novinku? z března 2005 ?The Menace Within? a stejně jako v předchozím případě, skutečně je co poslouchat?

Od předchozího počinu kapela malinko přitvrdila, ovšem neubralo to nijak na klasických znameních této kapely. Definoval bych to spíše jako vystupňování všech prvků do většího ?extrému?. Brutální pasáže jsou ještě brutálnější, melodické zase ještě melodičtější. Navíc album disponuje skutečně luxusním zvukem, takže i slabší momenty se dají přehlédnout. Až na to co jsem uvedl výše, je toto album logickým pokračováním alba minulého a nic se zde nějak drasticky nemění. Album jede ve stejném duchu, pouze některé nápady příjemně překvapí. Je tu však více slabších částí, než u alba předchozího.

Za nejsilnější skladby považuji ?Volatile Winter?, ?Pallid Eyes? a ?Bloudwhore?. Kde se asi nejlépe mísí brutálnější black metal s avantgardními vsuvkami. A přesně tohle provedení se mi velmi líbí.

Myslím, že není třeba rozepisovat jednotlivé skladby, kdo kapelu zná, tak mu můžu s klidem říct, že nic moc nového neuslyší, kdo nezná, ten ať si přečte recenzi na ?Invisible?.

Album je povedené, za minulým počinem malinko zaostává, ovšem samo o sobě skutečně výborné. Zvuk je skvělý, výborně se to poslouchá, mohu jen a jen doporučit.

Čas: 53:13

Seznam skladeb:

  1. Enter Goddamned CNS
  2. Volatile Winter
  3. Claustrophobium
  4. Pallid Eyes
  5. Reclamation of Merciless January
  6. Bloodwhore
  7. Disfigured Divinity
  8. Enticing Defeat
  9. Explicit Repugnance (of Dying)

web: www.emanceronline.com

.::Koupit::.


Zveřejněno: 13. 03. 2006
Přečteno:
3408 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Dharm | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář