Nejbližší koncerty
HEIDEN – Andzjel

EXHUMED / INGROWING - split 3? micro CD 2006, OBSCENE productions

Tak jsme se konečně dočkali! Historie vzniku tohoto splitka se táhne už od roku 2003, kdy spolu Ingrowing  a Exhumed brázdili a znesvěcovali Evropu, ale nějak se nedařilo dotáhnout věc do zdárného konce. Tuším, že se čekalo na dodání materiálu ze strany Exhumed. Nyní konečně držím v rukou výplod společného úsilí obou smeček a jsem rád, že se dobrá věc podařila. A první co udeří do očí je nejen skvělé grafické provedení obalu, ale hlavně naprosto rozkošný malý formát tohoto nosiče. Vypadá to fuckt skvěle! Ale hlavně to naprosto skvěle hraje?

První jdou na řadu králové gore metalu z jůesej s materiálem skrývajícím se pod vtipnou slovní hříčkou Something sickened this way comes. A hned první song stejného jména dokazuje, proč má tahle partička ve světě takové postavení. Jejich sick gore metal snese ta nejpřísnější měřítka. Uřvaný vokál, řezající kytary, uhánějící bicí a chorá textová vložka? A kytarové vyhrávky uprostřed skladby, včetně střídání se několika sól nemají chybu. Exhumed nedělají pouze bordel, ale i bezchybně zvládají své nástroje. Uf, co více si přát! Druhá věc Consumer or consumed je podstatně kratší a i o něco více sype, nicméně na sólo rovněž dojde. Třetí Life? to mastí v ještě kratším časovém úseku. Ostatně, jedná se o cover Napalm Death a kdo zná nejstarší tvorbu této britské legendy, asi ví, odkud vane vítr?

Po namlsání Exhumed nastupují našinci Ingrowing a hned na začátek musím napsat, že pomyslný souboj u mě vyhrávají právě oni. A to v žádném případě nechci snižovat výkon Exhumed. Spíše vyzdvihnout ten Ingrowing. Jejich prostor na tomto splitku dostal do vínku název To clone and to enforce a stejně jako na první polovině se zde nachází 3 skladby a i zde je jedna z nich cover a opět od jedné z legend stylu zvaného grind. Zvuk se studia Loco se mi rovněž zamlouvá o krapet více. Úvodní Biomechanized ukazuje Ingrowing v životní formě. Grind, grind, grind! Sehranost, nápady a překvapivě dlouhá stopáž této skladby. Klasické změny vokálů Vlakina od uječených až po hlubší polohy samozřejmě také nechybí. Následující Dance of submission je dle mého nejlepší pecka z celého splitka. Ta kytara na konci skladby v kombinaci se dvěma šlapáky prostě zabíjí! Jestli se v podobném duchu ponese celá novinka Cloned and enforced, Sejtn nás opatruj?. Ať už je duben a je mezi námi. Zmíněné pecky od Ingrowing řadím mezi ty nejlepší, které jsem od těchto grinderů z jihu slyšel. Tento materiál je jasným vysvětlením toho, proč mají Ingrowing za hranicemi takovou pozici a proč tam tak často vystupují. Poslední věc je již zmiňovaný cover. Pánové se poklonili švédské legendě Regurgitate, jmenovitě skladbou Total dismemberment of a female corpse. Důstojná tečka.

To poslední, co bych o sobě napsal, je to, že jsem grinder, popř. gore maniak. Ale podobné lahůdky mohu konzumovat kdykoliv a kdekoliv. Už se těším na to, že se s účinkujícími z tohoto kotoučku opět setkám někde na koncertě. Myslím, že tradiční Obscene extreme fest, který letos proběhne 13. ? 15.7. tradičně v Trutnově, bude naprosto ideálním místem.  Na některé věci se prostě vyplatí čekat a tenhle malý červený drobeček je rozhodně jednou z nich. Naprostá povinnost pro grindery a další choré šílence! Čurby a spol. opět nezklamali.

čas: 13:07

seznam skladeb:

Exhumed:

  1. Something sickened this way comes
  2. Consumer or consumed
  3. Life? (Napalm Death cover)

Ingrowing:

  1. Biomechanized
  2. Dance of submission
  3. Total dismemberment of a female corpse (Regurgitate cover)

www.exhumed.us

www.ingrowing.wz.cz

www.obscene.cz 


Zveřejněno: 10. 03. 2006
Přečteno:
3323 x
Hodnocení autora:
9 / 10

Autor: Goro | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář