Nejbližší koncerty
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

EMANCER - Invisible CD 2004, Golden Lake Productions

Nevím proč posílají Golden Lake cd svých interpretů tak opožděně, každopádně, budiž jim to odpuštěno, protože Death du Jour - velice dobří, Emancer - ještě lepší.

Emancer jsou pro mě úplně nový pojem a na rozdíl od spousty jiných spolků, v tomto případě lituji let, kdy jsem je neznal. Skutečně výborně pojatý black metal s nepatrnou příměsí avantgardy a jiných stylů.

Kapela se s tím ?nepáře? a hned ze začátku nasadí, poměrně z ostra, řízný black metal. Ovšem pak se začnou projevovat kvality Emancer. Tam kde by většina kapel začínala nudit, začínají Emancer ještě více bavit. Skutečně takhle pestrý black už jsem dlouho neslyšel a úžasné na tom je, že jim to tam skutečně sedí (resp. tedy hlavně mr.Mithrinovi), takže úvodní ?Emancipation? úžasná.

Ještě větší šok na mě čekal v následující ?On Borrowed Time?, což je naprosto dokonalá, osmiminutová kompozice, která mě totálně srazila do kolen. Člověk si říká, jak tohle vůbec může někdo vymyslet, opravdu nádhera, tleskám. Nejvíce mě chytly sekané riffy a dokonalá zpomalení. Malinko slabší, ale stále ku**a dobrá je následující ?Smashed Mirror World?.

?A Comedy Of Hunger? mě rozesmála hned ze začátku riffem, který velmi nápadně připomíná ?I Don´t Know? z dílny Ozzyho Osbourna, ovšem ještě zastřeně klávesami. Skutečně lahůdka, navíc ještě když má celá kompozice skoro 10 minut, posluchač si to užije. Tento song však na rozdíl od druhého zářezu ke konci nudí. Na druhou stranu, je tady zase výborný čistý zpěv. ?Man Denied? to po uvolněnější komedii hladu zase pěkně od podlahy rozbalí a jsem zpět v nebi (v pekle?). Opět luxusní pomalý střed.

Masová destrukce začíná silně depresivně a ve stejném duchu také pokračuje, chmurná nálada, střední tempo a výrazný kopák. Následuje skoro techno střed aby se poté stroj Emancer rozjel ještě více, stále přerušován těmito zvuky. Celkově jedna z nejlepších věcí. Opět mi zde délka vůbec nevadí a skladba baví až do konce.

Ehjle, kdepak jsem tyto postupy slyšel, že by Immortal? No nevadí, dále to pokračuje osobitě pro Emancer, takže žádné velké kopírování. Celkem obyčejné až do hyper melodického refrénu, na kterém evidentně vystavěli hitovost této kompozice. V celku příjemný závěr, se skvělou sypačkou na konec.

Nebudu to protahovat, Emancer jsou výborná kapela, která vydala skvělé cd s luxusním zvukem a jediné minus vidím pouze ve zbytečném protahování skladeb ?Comedy Of Hunger? a trochu ?Smashed Mirror World?.

Čas: 49:29

Seznam skladeb:

  1. Emancipation
  2. On Borrowed Time
  3. Smashed Mirror World
  4. A Comedy Of Hunger
  5. Man Denied
  6. Mass Destruction
  7. Invisible

web: www.emanceronline.com

.::Koupit::.


Zveřejněno: 06. 03. 2006
Přečteno:
3303 x
Hodnocení autora:
9 / 10

Autor: Dharm | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

09. 03. 2006 21:14 napsal/a dmc
emancer
Souhlas, Emancer sleduji již dlouho a patří k těm méně známým, ale kvalitním bandám. Tato deska je fakt supr..., to je to Norsko:) Jinak venku je už i následovník The Menace Within!