Nejbližší koncerty
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

DEATH DU JOUR - Fragments Of Perdition CD 2004, Golden Lake Productions

Finům Death du Jour vyšlo debutové album ?Fragments Of Perdition? již v roce 2004, ale nevadí, materiál je to natolik kvalitní, že bych se o něm měl zmínit.

První počin, kterým se kapela světu ukázala, bylo mini cd ?Gemashinoch?, které vyšlo na vlastní náklady kapely v roce 2003, následovalo album, jež nyní recenzuji ?Fragments Of Perdition? z roku 2004, které vyšlo pod hlavičkou Golden Lake Records. O rok později (tzn. 2005) potom kapela znovu vydává první mini cd, ovšem pod křídly Hammermill Records.

Podstatný  je však samozřejmě materiál nahraný na cd. Stylově zapadají Death du Jour hlavně do death metalu, ovšem jejich hudba je poměrně pestrá, takže jednoznačnou škatulku skutečně nejde určit. První zářez, nazvaný ?Grace By Chalice Of Anger?, začíná pouťovým motivem (který by se hodil též k M.Mansonovi a jeho Golden Age Of Grotesque), ovšem následující už se s Mansonem skutečně srovnávat nedá. Death metalový nášup severského střihu, řízlý grindíkem, kterýžto se tu a tam obrátí zase spíše na americký brutal death, aby vyvrcholil melodickým, typicky finským refrénem. Velice silná mi připadá titulní věc ?Fragments Of Perdition?, střídající se sekané riffování s brutálními běhy po hmatníku, hojně využívající flažoletů, skutečně perfektní song. Zbytek je více či méně úspěšným pokračováním toho co jste slyšeli na začátku. Nechtěl bych tím však říci, že by materiál nudil, to rozhodně ne. 37 minut je (myslím si) akorát dlouhá doba, kterou může běžný posluchač se zájmem poslouchat toto album. Ještě bych zmínil ?Harlot Deliverance? která dost tvrdě konkuruje titulní věci na nejlepší song alba. Dosti promakaná kompozice (občas v tom citelně slyším Akercocke) velice baví a rozmanité nápady nenechají mou hlavu nudit se.

Když to shrnu, Death du Jour stvořili skvělé debutové album, mnoho kapel by mohlo závidět. Mám však několik připomínek, první je zvuk bicích. Někomu se to zřejmě líbí, ale mě ne. Ikdyž je možné že je to také tím, že bicí jsou jediná věc, která tu a tam nudí (takže to asi není jen o zvuku). Druhá věc je originalita, kapela má spoustu vlastních nápadů, které jsou absolutní luxus, problém je v tom, že se nemohou vymanit ze spárů klasiků stylu. To jsou však jediné připomínky, dále mohu pět jen chválu. Na zvuk kytar, skvělý řev zpěváka, obal? Death du Jour jsou setsakra nadějná partička, škoda jen jejich personálních problémů a sporadické koncertní činnosti. Ovšem podle novinek na oficiálním webu se kapela znovu dala dohromady v nové sestavě, tak držme palce, pokud budou tímto směrem pokračovat a více si utvrdí vlastní invenci ve skladbách, myslím že by se mohli řadit mezi přední kapely svého stylu.

Čas: 37:21

Seznam skladeb:

  1. Grace By Chalice Of Anger
  2. Fragments Of Perdition
  3. Embittering Cicatricies
  4. Harlot Deliverance
  5. Weakmeat Vortex
  6. Satire Of Caustic Lunacy
  7. Triangle Gallows
  8. Dogma ? The Suffering

web: www.deathdujour.net

.::Koupit::.


Zveřejněno: 05. 03. 2006
Přečteno:
3366 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Dharm | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář