Nejbližší koncerty
ETEF 2024 (19.-20. 7. 2024)

BATHTUB SHITTER - Dance Hall Grind CD 2005, (S)hit Jam / Mystic

Měl jsem celou dobu pocit, že tihle nejspíš budou nějací exoti. Tipoval jsem Makedonii, Pobřeží Slonoviny, Madagaskar apod. a bavil se představou trojice ničemů kalících žluč spořádaným - ne, kanibaly ne!!! -  sousedům. Nakonec jsou to Japonci; v pořádku. Vznikli v 1996. roce v Osace, nahráli první zhovnatělý (filozofují totiž především o výkalech) demáč, dvacetkrát ho okopírovali, rozeslali pořadatelům (spíš známým) v rámci promo kampaně a vrhli se plnit náročnou misi, kterou pojmenovali ?Destroy Dance Hall? (znič taneční parkety). Takoví Catasexual Urge Motivation a jim podobní vědí, vo co go, ale jelikož nové koště lépe mete, dostali se, v rámci kampaně ?přehoďme břímě z otce na syna?, k této profesi, jako slepý simulant k houslím i naši hrdinové Bathtub Shitter.

Mastí si svůj divnoground z grindově udusané hlíny, a ne uječeným, nýbrž upištěným vokálem, který naštěstí občas vystřídá i hluboký growl,  v kombinaci s punkovými, old schoolovo-různocore-všehometalovými pachy tvoří NĚCO mezi Stormtroopers of Death (S.O.D.), grindovým chuchvalcem uzdravujících se not a Bloodhound Gang. V 13 položkách druhého dlouhohrajícího alba, jemuž předcházelo nespočet sedmipalců a příspěvků na kompilace, by si mohli najít zalíbení choří návštěvníci loutkového divadla, jež připravuje inscenaci Hovňolous nebo sk8áci vyvádějící vylomeniny v Jackass stylu. A budou to nejspíš právě ti s gatěmi širokými a dlouhými, kteří docení thrashovou předělávku D.R.I. ?Time Out?.

Bathtub Shitter jsou dostatečně choří na to, aby věděli, že nadhled je sice krásná věc, ale hudebně by se nudit nemělo. No? nenudí, ale čekejte čistý průměr. Žádné velké ambice. Pochybuji, že si tohle album v budoucnu ještě jednou pustím, ale pravdou je, že mi sluchátky běží už potřetí. Grindery neurazí, a když ostatní naštvou, tak to poznají podle stolice.

Čas: 40:07

Seznam skladeb:

  1. Introduction
  2. Skate Of Bulharka
  3. World Dun Hole
  4. Umber
  5. Hello Alone
  6. Re-shit
  7. The End Of The Rainbow
  8. Time Out
  9. Everybody Has The Wet
  10. Shit Drop (instrumental)
  11. Rest In Piss
  12. PS From BS
  13. Shits Latem (bonus track)

Web: http://www.bathtubshitter.com/


Zveřejněno: 04. 03. 2006
Přečteno:
3295 x
Hodnocení autora:
5 / 10

Autor: Skořepa | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář