Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

Program festivalu MASTERS OF ROCK 2006 se rozrostl o další silnou ?Sedmičku? s holandskou kapelou WITHIN TEMPTATION v čele!

Festivalová sezóna se pomalu blíží a přípravy programů a ladění dramaturgií nabírají na obrátkách. Největší mezinárodní rockový open-air festival v ČR ? MASTERS OF ROCK, který se letos již po čtvrté uskuteční v prostřední červencový víkend 14. ? 16.7. v areálu likérky R. Jelínek ve VIZOVICÍCH, má již nyní celkem jasné obrysy a už zbývá jen vybarvovat a stínovat?

Na programu Masters Of Rock se tedy objevují po APOCALYPTICE, HELLOWEEN, RAGE, GAMMA RAY, EDGUY, KREATORU, MASTERPLANU, THE GATHERING  a řadě dalších nová, zajímavá a hvězdná jména, považte sami:

WITHIN TEMPTATION (NL) ? holandská gothic/metalová kapela, pro kterou  byl loňský rok tím nejúspěšnějším v dosavadní historii kapely. Mimo rodné holandsko prodali 1.000.000 nosičů a získali ocenění ?Nejprodávanější holandský umělec v zahraničí?! Zároveň získali grammy jako nejvýznamnější umělec holandského hudebního průmyslu. Ke své třetí, aktuální desce ?The Silent Force? absolvovali veleúspěšné světové turné. Předvedli jedno z nejlépe hodnocených vystoupení na loňském Wackenu. Půvabná a energická Sharon den Adel podle kritiků z hudebních časopisů svým výkonem na Wackenu předčila i Tarju z Nightwish, takže se v létě na Masters Of Rock máme na co těšit!

EVERGREY (Swe) ? švédský temný progresivní gothic/metal, kterému dominuje překrásně zabarvený hlas a velmi procítěný výraz zpěváka a kytaristy Toma S. Englunda. Jaro 2006 by mělo přinést další novinku této severské kapely, která byla nominována švédské Grammy 2005 v kategorii ?Best music DVD?.

CRUCIFIED BARBARA (Swe) ? švédská čtveřice dravých ?koček?. Začínaly jako agresivní punkerky, ale jejich tvorba se nakonec vytříbila do skvěle znějícího energického heavymetal/rock ´n´rollu. V loňském roce vydaly debutovou desku ?In Distortion We Trust? a následovalo velké evropské turné, které ČR minulo. Kapela nabízí naživo neuvěřitelný hudební i vizuální zážitek, nejlepší ?ukřižování?, jaké jste kdy zažili.

END OF GREEN (Ger) ? zkušená a svěží německá rock/metalová kapela s nádechem melancholie, nihilismu, kytarové gothiky (3 kytary!), předávající silné emoce v té nejčistší formě vycházející z toho nejhlubšího nitra. Poslední album ?Dead End Dreaming?. vydali v loňském roce. Mají v sobě něco ze Sentenced, Tiamat i Paradise Lost, jejich největší síla však tkví v živých koncertních vystoupeních, které bývají opravdu velmi působivé.

CHARON (Fin) ? finská melodic/rocková kapela, vyrůstající ve stejné stáji melancholického rocku jako HIM. Také CHARON se v říši zádumčivých, sférických melodií, v mol znějících akordech a smutných textech cítí velmi dobře a postupem času, zejména pak svou poslední deskou ?Songs for Sinners?, se kapela definitivně vyloupla ze stínu svých slavnějších kolegů HIM či The Rasmus a svým výtečným zvukem vytvářející opravdu velmi intenzívní atmosféru, dobývá nejen finské rock/metalové hitparády.

KJU: (Ger) ? mladá německá rocková formace. Texty, podpořené tvrdým rockem a nespoutanou energií, která při jejich živých show srší z každého muzikanta z této ambiciózní čtveřice. Na Masters Of Rock kapela letos představí zbrusu nový materiál!

Zahraniční hvězdy zde velmi vkusně doplní nově i česká legenda punku, která letos slaví již 20 let své aktivní hudební činnosti ? N.V.Ú.

Všechny informace a všechny dosud potvrzené kapely najdete na www.mastersofrock.cz, kde si můžete také objednat vstupenky na dobírku! Vstupenky dále můžete zakoupit v pořádající agentuře Pragokoncert, tel: 577 432 420, 777 701 591, e-mail: dupalova@pragokoncert.com, v Masters Of Rock Café ve Zlíně na Čepkově a ve všech obvyklých moravských předprodejích.

Na Slovensku jsou vstupenky k dispozici přes www.ticketportal.sk

POZOR - třídenní vstupenku můžete do konce března pořídit stále za zvýhodněnou cenu!


Zveřejněno: 27. 02. 2006
Přečteno:
3459 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář