Nejbližší koncerty
  • 26. 10. 202420 let legendární Jedové chýše neboli Skleníku. Přát bla...
  • 26. 10. 2024– Arthemion – Interitus – Dark Angels – Sukkhu – Vstup: ...
  • 27. 10. 2024METAL THERAPY - Modrá Vopice (Praha) kapely: In the Abyss...
  • 28. 10. 2024Tady by se nabízelo na sebe hodit i nějákej ten halloween...
  • 08. 11. 2024Dostala se nám do rukou možnost pomoct legendárním Japonc...
  • 13. 11. 2024Švédská heavy metalová kapela Lucifer vyráží na turné, je...
  • 18. 11. 2024Benighted a Baest vyrážejí na turné a jednou ze zastávek ...
  • 21. 11. 2024https://pandemia-deathmetal.cz/ https://bandzone.cz/dysa...
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

CD 2022, L´Inphantile Collective / thrash metal / Česko

1. Můj postoj k živákům je ambivalentní. Na jednu stranu stranu si nekupuju fyzické nosiče s live záznamy ani od těch kapel, od kterých si studiové počiny automaticky pořizuju. Na druhou stranu, když už se mi nějaký koncertní záznam do rukou dostane, dokážu ocenit, když kapela působí živelně, když je mezi skladbami vtipná, když má nahrávka slušný zvuk.

2. Ale… Nepamatuju si, kdy jsem naposled nějakou aktuální koncertní nahrávku slyšel, natož recenzoval. Ono je to dané i tím, že živáků moc nevychází, respektive když už nějaký vyjde, většinou jde o prastarý archivní materiál, v poslední době zejména v režii PHR Records. O zahraniční kapely vydávající své koncerty nezavadím.

3. Jeden vykutálený živák se letos přece jen objevil – a protože jde o EXORCIZPHOBII, neváhal jsem a po CD vydané pod Ossieho labelem jsem se zájmem i zvědavostí sáhl.

4. Potěšil mě hned první vjem – obal. Respektive to, že se na živáku nešetřilo a na titulku se neprdla fotka z koncertu, ale pěkný obrázek z dílny Martina Chmelíčka a Pen n Ink Designs. Uvnitř dvojlistu pak samozřejmě fotky nechybí, a to jak koncertní, tak z různých kapelních kratochvílí – o layout se postaral další spolehlivý borec, Lukáš Prskavec.

5. Vlastní koncert, který na Sedmičce proběhl 23. 10. 2021, trval zhruba tři čtvrtě hodiny a zaznělo během něj jedenáct songů reprezentujících zejména poslední dva zářezy „Digitotality“ a „Friend Of Lunacy“, závěr pak obstaraly dva kousky ze „Something Is Wrong“ (ani se mi nechce věřit, že už je to deset let starý počin…). Úvod patří čtyřem flákům ze stále aktuální full placky „Digitotality“ a při jejich poslechu se znovu ujišťuju, že EXORCIZPHOBIA je skvělá kapela – jak ve zkušebně a studiu, tak na koncertech. Promyšlené skladby, které mají švih a v řadě případů nesporný hitový potenciál, baví i z live provedení, hlavně skočná „Profit At All Cost“ a chytlavá hymna „Digitotality“ jsou prostě parádní pecky. Na koncertu určitě rozdováděly všechny přítomné, mě baví i při domácím poslechu a podíl na tom má i dobře ošetřený zvuk; mix a mastering obstaral Jindřich Tománek v Davosu a nahrávka hraje na velice slušně, líbí se mi zvuk bicích, kopáky jsou pěkně dunivé a ostatní bubny zní přirozeně. Ono nelze nic namítat ani proti kytarám, ale u bicích mě to těší víc, protože bývají často všelijaké. První vzorek z „Friend Of Lunacy“, „Inner Strength“, je zpočátku ohlodaná přímočará rychta, ale nebyl by to Skoří, aby to trochu nezamotal a nevybavil neotřelými vyhrávkami a zohýbanými hlasivkami. Těmi ale šetří mezi songy, což mi přijde škoda, ale jinak nemám živáku co vytknout, celý set odsýpá, je dobře poskládaný, ani techničtější kousky uprostřed mu neubírají na spádu, ale na Sedmičce se asi více křepčilo u jízd typu „Stuck Between Realities“ nebo u veselé odrhovačky „Beer And Weed“.

6. EXORCIZPHBIA stále rozdmýchává oheň, kromě hojného koncertování (nejen po vlastech českých a moravských) vydává fyzické nosiče častěji než většina kapel podobného ražení, tu velkou desku, tu EP, pak EP na spiltku, vše má úroveň, což platí i o živáku, který si oddaní fanoušci kapely jistě rádi zařadí do sbírky.

Živák – nebodováno.

Seznam skladeb:

  1. Desires Of The Flesh
  2. Corporate Dance
  3. Profit At All Cost
  4. Digitotality
  5. Inner Strength
  6. Correct Opinions
  7. Ancient Deception
  8. Stuck Between Realities
  9. Friend Of Lunacy
  10. Beer And Weed
  11. Something Is Wrong

Čas: 47:35

Sestava:

  • Tomáš Skořepa – rhythm guitar and vocals
  • Ondra Šíma – lead guitar and backing vocals
  • Aleš Kostka – bass and backinng vocals
  • Tomáš Kejkrt – drums

Bandcamp
Facebook


Zveřejněno: 11. 10. 2022
Přečteno:
1192 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář