Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

29. 4. 2022, Brno - Kabinet Múz

Ačkoliv mám GOSPEL OF THE FUTURE ve velké oblibě, vyrazit na jejich křest do Brna jsem původně rozhodně neměl v plánu, mám to krapet z ruky. Život je ale občas strašná haluz a přihraje vám do cesty sem tam i nějaká ta pozitiva. Je pátek, složitě hledám parkování, klub je totiž přímo v centru, ale pár minut chůze ještě nikoho nezabilo. Po otravném parkingu napínám kroky ke klubu, kam dorážím hodinu a půl před výkopem. Jelikož tu nikoho neznám, což se v průběhu akce změní, jdu prozkoumávat centrum Brna.

První, čeho si všímám a narážím na to téměř v každé uličce směrem k Náměstí Svobody, jsou hospody a bary obsypané žíznivými lidmi, jako kdyby se konaly nějaké slavnosti. Centrum žije. A to je dobře...

A pár minut před akcí žije i místo koncertu. Lidí na baru a před klubem, kde se dá taky posedět, je tu na můj vkus skoro až moc, ale v koncertním sále Kabinetu je jich tak akorát. Kabinet je vážně sympatické místo. Bar s příjemným posezením, v rohu distro s LP deskama, k tomu extra upravený a odhlučněný sál s rozumnou kapacitou… mají to tam pěkné.

Večer odpálili DESOLAT z Rakouska. A musím říct, že mě překvapili. Povědomí o kapele mám, protože je tady u nás chválil Bury v recenzi, ale od té doby jsem je neslyšel. Což zpětně beru jako chybu. Normálně bych kapelu před akcí podrobil bezpečnostní prověrce, ale kvůli problémům se sluchovým aparátem, neděkuju firmě Pfizer, jsem byl rád, že jsem vůbec dal samotný koncert. Zpět k rakouskému triu. To se neslo na vlně, dejme tomu, post metalu. Připadalo mi to, jakoby se NEUROSIS potkali s UNSANE, sem tam se kolem mihli YOB a v posledních dvou věcech, kdy šlápli na plyn, jakoby se tu zjevili CROWBAR. Každopádně kapela dobře pracovala se strukturou skladeb a udržela mou pozornost téměř celou dobu a to hrála vážně dlouho. Velmi vydařený potemněly set, který kdyby byl o třetinu kratší, tak by byl dojem ještě silnější.

BARATRO je italská kapela, ve které hraje na basu a zpívá Dave z UNSANE. Ten se obklopil dvojicí mladých Taliánů, takže vizuálně kapela vypadá jako otec a dva synkové. BARATRO nezapře ducha UNSANE a tak charakteristika, jak někdo trefně poznamenal, baby UNSANE, je nejen vtipná, ale i trefná. Poměrně živočišnou muziku plnou rytmických hrátek brzdily zbytečně dlouhé pauzy mezi songy, kdy mladší kytarista by i měl chuť něco povídat, zatímco principál vypadal, že na nějaké kecy nemá úplně chuť, ale i tak dokázala kapela zaujmout svou kvalitní muzikou.

GOSPEL OF THE FUTURE křtili desku, která se jim náramně povedla. A povedl se jim i koncert, který jim nazvučil právě Dave z BARATRO. Byl by hřích Davea nevyužít. Ne nadarmo jeho služeb využívají i velcí hráči na hlukovém poli, jako jsou třeba HIGH ON FIRE nebo MELVINS. Pro Davea tím ale jeho role v rámci večera neskončila, protože ještě pokřtil GOSPEL OF THE FUTURE nové album. Zvukově koncert neměl kazu a kdybych neměl špunty v uších, píská mi v nich asi ještě teď. Nejen intenzitou, ale i čitelností nástrojů byla zvuková kulisa skvělá, což platí i pro předešlé dvě kapely.

GOSPEL OF THE FUTURE přehráli dle předem avizovaných slov celou aktuální desku „Blowtorch Mankind“, byť šly skladby za sebou v jiném pořadí. V polovině setu se zavzpomínalo v jedné věci i na starší období, což ukázalo, že i starší tvorba má stále co nabídnout a zní dobře. GOSPEL OF THE FUTURE i naživo potvrdili status hlučné a nekompromisní kapely, která minimalistickými prostředky dokáže vytvořit velké věci. Publikum si v průběhu celého setu spokojeně potřepávalo hlavama, někteří se lámali v pase, a tak je jasné, že se tento večer velmi vydařil.

Fotky: Smrčák


Zveřejněno: 06. 05. 2022
Přečteno:
876 x
Autor: Coornelus | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář